claudio Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Buna,Am un dispozitiv care trimite semnale pe o magistrala RS485, la aceasta magistrala sunt conectate 3 controlere, care in functie de datele trimise actioneaza 3 relee fiecare.Eu doresc sa fac o copie a acestui tip de controler. Pentru inceput as avea nevoie de ajutorul vostru sa captez semnalele de pe magistrala RS485. Pe aceasta magistrala se vor transmite si semnale pentru adresa fiecarui controler.De preferinta as vrea sa folosesc microcontroler ATMEL. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Decat sa captezi semnale si sa faci reverse engineering (in unele cazuri asta e ilegal dar trecem peste aspectul asta) nu e mai simplu sa afli din datele de catalog ce protocol de comunicatie folosesc echipamentele tale, de exemplu MODBUS, IEC, etc? Mai mult unele echipamente stiu mai multe protocoale deci iti trebuie sa cunosti si configurarea echipamentelor.Din ce spui tu e o scula industriala, astea nu vorbesc intre ele dupa ureche, exista niste standarde la care se aliniaza toti producatorii. Unele protocoale pot fi destul de complexe cat sa iti piara cheful sa decodifici bitii de pe sarme.Alt aspect este ca, pentru o singura actiune cum ar fi inchiderea unui releu, de obicei echipamentele schimba intre ele mai multe pachete de date, sa nu-ti inchipui ca primeste un octet si gata. Chiar si asa, datele care se plimba pe sarme difera in functie de cum sunt programate echipamentele.Ca sa vezi ce se vorbeste pe sarma nu ai decat sa te legi cu un convertor RS485-RS232 si sa il infigi intr-o seriala de calculator.Ce vrei tu nu e treaba de amator iar profesionistii nu cred iti vor rezolva problema gratis. Mai bine cereai ajutorul la servicii.Bafta oricum! Link spre comentariu
claudio Postat Ianuarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Protocolul de comunicatie este PELCO-P. Bitrate-ul este de 9600bps.Nu cred ca se fac asa multe schimburi de informatie. Se comunica o adresa prin care se identifica un microcontroler, apoi se trimit semnale astfel incat sa stie care din cele 3 relee sa le activeze.O sa incerc prin citirea cu un convertot RS485-RS232.Multumesc de raspuns Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Intr-adevar, PELCO-P nu e chiar asa de complicat.Gasesti documentatie din belsug, inclusiv scule soft pentru analiza pachetelor de date.Sper ca nu pui la cale ceva necurat! Link spre comentariu
claudio Postat Ianuarie 14, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 14, 2009 ti-as fi recunoscator daca mi-ai da ceva linkuri de unde sa pot studia (asta in cazul in care ai ceva in afara de ce gaseste google pe primele pagini).exista ceva special la acest protocol? sau de ce pui intrebarea asta cu " ceva necurat"?vreau doar sa controlez motorasele unor camere de supraveghere. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum