Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Cuptorul cu microunde incalzeste din ce in ce mai greu!

pustiu22

Postări Recomandate

• Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• pustiu22

2

• nelu F

1

• Stefan

1

• harman37arun

1

Top autori în acest subiect

Pai intr-un cuptor cu microunde daca functioneaza cat de cat dar incalzeste greu nu ai de verificat decat 3 piese....dioda de redresare care e de genul HRV 1X,condensatorul de 0,8-1,2micro F sau daca astea sunt bune magnetronul.Ai mai putea sa verifici si eventuale contacte oxidate de la siguranta sau microcontactele de la usa.

Link spre comentariu

Istoric: In urma cu o saptamana am desfacut cuptorul sa vad ce e in el mai mult de curiozitate. Ce idee buna au avut sa puna schema electrica pe interiorul capacului. Sa revenim. Cum nu am avut timp de masuratori, am scos toti papucii si apoi i-am pus la locul lor, crezand ca poate gasesc vre-un contact imperfect. Am montat capacul si am observat ca nu s-a modificat deloc simptomul descris mai sus! Dupa 4 zile m-am imbolnavit si am pus pe cineva sa imi fiarba o ceasca de apa pt un plic de coldrex, acea persoana nestiind caci cuprotul incalzeste foarte greu, a incalzit la acesta. Minune, cuptorul a incalzit apa! Cele 4 zile de repaus i-ai facut bine! Astazi am curatat acea placuta de mica care era putin murdara cu stropi de mancare. Acum sa zicem ca el functioneaza normal. Intrebare: Magnetronul se consuma in timp? Eu stiam ca el "merge" ori "nu merge"! Eu prima data banuiam condensatorul de 0,8-1,2micro F.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări