Vizitator UncleFucker Postat Aprilie 3, 2005 Partajează Postat Aprilie 3, 2005 Imi spuneti si mie un program cu care se pot calcula astfel de incinte bandpass ca tare ma "roade" sa-mi fac unul si se pare ca nu am programul potrivit. Daca puteti sa-mi dati si mai multe informatii despre astfel de incinte sa stiti ca sunt binevenite. Mersi Link spre comentariu
Mircea Bartic Postat Aprilie 3, 2005 Partajează Postat Aprilie 3, 2005 Bass box pro sau winISD http://www.linearteam.org Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 Am luat de exemplu si bassbox si am luat si winisd si leam tot intors si invartit dar am niste mici nelamuriri:paramtrii ts in mare stiu ce fac dar nu prea stiu sa interpretez rezultatele (oricum aici pe forum nu am vazut discutandu-se despre parametrii ,sau explicandu-i unui incepator) ,si de exemplu nu stiu ce valori ar fi cele recomandate pentru o incinta anume -band pass in cazul meu.De exemplu as vrea sa stiu ce rol poarta Qt,si ce valori ar trebui sa ia,si mai sunt parametrii precum Fb,F3,care din nou nu stiu ce hram poarta.Cam atat ar fi deocamdata si as fi extrem de multumit daca ati pute sa-mi explicati aceste mici chestii. 10x Link spre comentariu
Vizitator bebyone Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 un program simplu si cu vizualizare grafica a rezultatului. http://www.ajdesigner.com si e free bineinteles. Link spre comentariu
Vizitator bebyone Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 oricare parametru de calcul are explicatie daca dai in google cu respectivul cuvant plus speaker sau woofer... etc. Link spre comentariu
LUCI Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 In help-ul de la WinIsd sunt explicati toti parametri T/S Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 7, 2005 Partajează Postat Aprilie 7, 2005 F3 e frecventa la care SPL scade cu 3dB (e una superioara si una inferioara, incinta fiind trece banda)Fb - f de acordare a incintei (a cutiei din fata in cazul unui band-pass O .4)ar mai fi S - asta ar fi un fel de legatura dintre rezonanta difului si cea a cutiei...adica la S=0.707 raspunsul in frecventa are un singur varf, iar F3 e cea mai joasa, un S mai mic apar doua varfuri, deci se largeste banda, scade eficienta si la raspuns apar 2 varfuri cu un gol intre elePt raspuns tranzitoriu bun ai nevoie de S .707 dar asa iti ies cutiile mariCam astea te intereseaza cand faci o incinta...Totusi nu recomand sa faci asa ceva...s-ar putea sa iti iasa o incinta care sa sune prost Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Aprilie 12, 2005 Partajează Postat Aprilie 12, 2005 Zicea Vasile pe aici pe forum ca intra multa lume si intreaba cum sa-si faca o incinta ieftina si buna ,ei bine si eu vreau sa fac o incinta (un sub) ,cea mai :shock: ieftina :oops: .Sa fie o incinta de genul celor care sunt in sistemele 5.1 ,care din cate am observat eu sunt bandpass. Vreau sa vad cat de ieftina poate iesi astfel incat sa obtin o calitate relativ asemanatoare ca cele din sistemele 5.1.Vreau sa fie o incinta mica cu un dif mic cu diam de 100 max 130 mm. Si acum vine rugamintea mea:daca vrea cineva priceput sa mi proiecteze o astfel de incinta .Ma gendeam sa fie dif SAL ca-i mai usor de procurat. Dupa ce termin incinta o dau cu cea mai mare placere unuia din cluj care ar posibilitatea de ai masura parametrii (pentru ca as vrea sa-mi demontrez diferenta dintre teorie si practica :roll: ). Scuze daca v-am plictisit. Astept ajutor .10 x Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 13, 2005 Partajează Postat Aprilie 13, 2005 ar fi bine sa iei dif ceva mai mare...ca unul de 13cm nu poate matura prea mult aer si daa s-ar misca 0.6cm..alege unul de 16 sau 20 Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 Da dar eu vreau sa incerc sa-l fac , ca si astea din comert ,o incinta cu un dif relativ micut care sa se streseze un picutz sa scoata ceva "zgomot". Te-ai incumeta sa calculezi o incinta pentru un difuzor de la sal ? Link spre comentariu
Sharky Postat Aprilie 14, 2005 Partajează Postat Aprilie 14, 2005 ia si calculeaza..bassbox, speakerworkshop...etc Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Aprilie 20, 2005 Partajează Postat Aprilie 20, 2005 :cry: Nimeni nu-i curios :?: :cry: Link spre comentariu
Vizitator X-max Postat Aprilie 21, 2005 Partajează Postat Aprilie 21, 2005 si eu vreau...la cat va pricepeti voi nu v`ar lua mai mult de 5 min sa faceti un proiect cu o incinta bp... Link spre comentariu
Haralambie Postat Aprilie 21, 2005 Partajează Postat Aprilie 21, 2005 Da param. T/S si ma stradui si eu sa vad ce o iesi :wink: Link spre comentariu
Vizitator UncleFucker Postat Aprilie 21, 2005 Partajează Postat Aprilie 21, 2005 Astia sunt parametrii t/s pe care ii am eu:Pz/w=50Pn/w=35Z/ohm=8fs/hz=73f/hz=50-7000fx/hz=5500spl/db=84Oz=15RDC/w=7.3Sd/cm2=95Qms=2.82Qes=0.99Qts=0.73VAS/l=9.97Mms/g=7.95Rms/kg/s=1.23Cms/mm/N=0.79BxL/Tm=4.64L/mh=0.76Diamterul 130Astia-s toti parametrii pe care iam putut lua de pe forum,ca erau pe aici pe undeva.Xmax-nu lam gasit.Daca il are cineva il rog sa-l puna aici. 10x Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum