bld Postat Martie 4, 2009 Partajează Postat Martie 4, 2009 Sharp GP2Y0D340KSharp GP2D12 Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 6, 2009 Partajează Postat Mai 6, 2009 Salutare.Felicitari amandurora pentru robotii ce i-ati creat.Si eu sunt pasionat de robotica si sunt la profil de specialitate, din pacate dupa cum stiti si voi,in primii doi ani se fac tot felul de materii dar nimic la subiect.Deabea astept sa ajung in anul III-IV.De ceva timp imi storc capul sa realizez un robot cu 4 roti genul celor de la emisiunea robotica.Ca si roti as vrea sa folosesc cele de la role iar ca si motoare voi folosi doua motoare din surubelnitele electrice ce s-au vandut la Plus,imi place foarte mult faptul ca au cuplu mare,ceea ce pe mine ma intereseaza.Robotelul va avea transmisie gen tanc si va fi dotat cu camera web wireless.As vrea sa ii fac doua modalitati de comandare,cea automata ca ceea ce a folosit BLD si una manuala.In acelasi timp vreau sa pot conecta telecomanda si la laptop sa pot conduce robotelul din laptop.Problema este ca nu am lucrat cu portul USB ci doar cu cel paralel si....vreau sa trec pe USB,nici un laptop de generatie noua nu mai are port paralel.Problema este ca nu sunt capabil sa implementez un program pentru microcipuri,am facut montaje cu microcipuri dar cu softurile luate de pe internet.In acest moment caut o masinuta teleghidata relativ ieftina ca sa iau partea electronica din ea si sa ralizez montajul pentru partea de comanda manuala,iar mai apoi poate reusesc sa implementez si sistemul automat folosit de BLD.Pelanga acest robot,mai studiez si o modalitate de a realiza un robot capabil sa urce scarile.Ma bucur foarte mult ca am gasit pe cineva pasionat de robotica,pe domnul BLD in stiu de pe alt forum si i-am admirat roboteii.Felicitari amanduroraP.S. Ma puteti ajuta cu implementarea softului ce lucreaza pe portul USb?Am nevoie de date despre softul de pe PC cat si cel al microcipului.Ca si algoritm stiu cam cum trebuie sa lucreze ambele programe dar nu stiu sa le implementezApropo,cunosc programare in Visual BAsic Link spre comentariu
bld Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Mda...din pacate nu am lucrat niciodata cu USB-ul nici pe PC nici pe microcontroler. Am avut o data un impuls de a face un soft pe PC care sa comunice pe USB, dar cand m-am apucat de studiat USB-ul si am vazut cat de complicat si personalizabil e, m-am lasat. Nu se merita sa investesc timp liber ca sa invat USB-ul, astept sa apara tool-uri/librarii soft care sa inlesneasca programarea USB-ului...Cat despre laptop-urile noi, exista care au port serial, dar is de la 5000lei in sus. Eu mi-am luat in iarna un Dell D820 "refurbished" care are si port serial; nou ar fi costat peste 5000lei la vremea lui, dar am dat doar 2500lei pe dansul. Daca tot nu esti "tata lor" in programare, mai degraba incearca sa investesti un banut intr-un convertor USB-paralel sau USB-serial... Problema este ca nu sunt capabil sa implementez un program pentru microcipuri,Daca tot vrei sa inveti sa programezi microcontrolere, eu zic sa incepi clasic cu "hello world". Adica cu aprinderea si stingerea unui led. Pe urma, or sa mearga lucrurile mai usor. ,pe domnul BLD in stiu de pe alt forum si i-am admirat roboteii. Felicitari amandurora Domnul BLD iti multumeste pentru felicitari! Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 7, 2009 Partajează Postat Mai 7, 2009 Ma gandeam si eu sa folosesc un convertor dar din cate am citit...cica totusi nu ar merge.Eu am achizitionat un laptop acum aproximativ un an,deci nu se pune in discutie sa cumpar altul.Totusi as incerca cu acel convertor.Am sa o iau treptat cu programarea micocontrolerelor,lafel am luat-o si cu visual basic pe vremea cand nu aveam nici macar acces la net iar la sc nici nu faceam informatica...problema este ca nu am timp sa o iau de la 0,facultatea imi mananca si ultima secunda asa ca...sigura solutie este ca in vara sa ma apuc serios de microcontrolere.Multumesc pentru sugestii si sfaturiP.S. Am continuat cautarile in legatura cu portul USB,am gasit ceva dar...neconcludent.Am sa incerc sa iau legatura cu un profesor de informatica de la noi din facultate,poate cunoaste el vre-un DLL care sa ne ajute,in genul celui ce se ocupa cu portul paralel Link spre comentariu
radhoo Postat Mai 8, 2009 Autor Partajează Postat Mai 8, 2009 salut,din cate stiu convertoarele usb2serial nu merg. a testat un prieten si nu a reusit nicicum. eu am testat unul usb2lpt (destinat imprimantelor) si nu mi-a fost de mare folos.pentru o alternativa de comunicare pe usb arunca un ochi la platform Arduino, eu am un arduino duemilanove, care prezinta mai multe avantaje:- e frumos lucrat - suporta "addon" module (eg. am un addon care ofera interfata ethernet, am pus un mic server web pe el)- comunicare usoara cu PC prin serial over USB.- programare usoara prin mediul distribuit de arduino, inclusiv exemple.BLD, eu nu am mai facut mai nimic de-o vreme, tu ce noutati ai?ma gandesc sa fac rost de un modul Bluetooth2Uart sa ii extind functionalitatea (eg: legatura wireless cu un PC).In legatura cu ce ziceai de cele 4 roti care ar tine mereu una in aer (celelate 3 fiind puncte coplanare), ce zici daca fiecare roata cu motor cu tot ar fi prinsa de platforma cu suspensii (eg. arcuri). practic fiecare arc sa impinga roata atasata pana la un echilibru dat de contactul cu solul. Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 8, 2009 Partajează Postat Mai 8, 2009 Multumesc radhoo,am sa mai studiez problema.Mare magar mai este USB-ul Link spre comentariu
bld Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 BLD, eu nu am mai facut mai nimic de-o vreme, tu ce noutati ai?Eu am terminat sasiul la cel de-al doilea robotel minisumo al meu. Si de vreo cateva saptamani tot ma chinui sa ii fac placuta electronica de control...Deocamdata is in faza de design al cablajului si nu prea reusesc sa gasesc o aranjare convenabila. Ce nu-mi place mie cand ajung la faza de cablaj... E faina ideea cu bluetooth, dar cam cat costa un astfel de modul, te-ai interesat?In legatura cu ce ziceai de cele 4 roti care ar tine mereu una in aer (celelate 3 fiind puncte coplanare), ce zici daca fiecare roata cu motor cu tot ar fi prinsa de platforma cu suspensii (eg. arcuri). practic fiecare arc sa impinga roata atasata pana la un echilibru dat de contactul cu solul.Pai asta ar fi idealul! Asa e si la masini, nu? Dar mie personal, mi se pare complicat de realizat partea mecanica...doar daca gaesesti vreun meserias sau vreun atelier sa-ti faca sistemul de prindere cu arcuri Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 9, 2009 Partajează Postat Mai 9, 2009 Partea de suspensii ar putea fi folosita de la o masina RC profesinala,spre exemplu http://www.cooltoys.ro/index.php?c=prod ... pensii+hpi asta in cazul in care distanta de la sol in aer nu este foarte mare,si se pot folosi aceste sisteme de amortizare Link spre comentariu
CIBY2 Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Sal!Scuze ca ma bag si eu, n-am realizat nici un robotel pana acum dar citind ideea cu arcurile mi s-a aprins un beculet. :scarpinDe ce nu pui o punte la doua dintre roti? Ceva gen puntea spate auto dar prinsa pe sasiu printr-un ax (bolt sau surub) la jumatatea ei. Ar merge confectionata la dimensiunile necesare din tabla de alumuniu sau chiar din cutii de ness cu ranforsari cositorite, etc, ideile or sa-ti vina pe urma. Aceasta punte urmareste denivelarile prin miscarea de rotatie in jurul axului.Este doar o idee! Link spre comentariu
Blind Postat Mai 21, 2009 Partajează Postat Mai 21, 2009 Una proasta. Daca ar avea punte intre cele 2 roti nu ar mai putea schimba directia. In clipa de fata, prin variatia independenta a turatiei motoarelor poate face acest lucru. Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Te contrazic,s-ar putea schimba directia daca motoarele vin montate pe punte,la extremitatile puntii Link spre comentariu
Blind Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Pai asa este in clipa de fata, tabla care sustine motoarele si acumulatorii are rol de punte, insa fiecare roata este actionata independent de cate un motor. Care e marea imbunatatire atunci, ca nu ma prind?Cand am citit punte m-am dus cu gandul la un ax de care sunt fixate rigid ambele roti. Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Puntea ce se muleaza pe suprafata drumului "accidentat" ca si masinile off road Ceva de genul: Link spre comentariu
Blind Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Robotu' omului are doar 2 roti, nu 4...este cel cu rotile facute din carton presat...de-asta nu intelegeam despre ce naiba punte este vorba. Link spre comentariu
mecaboy Postat Mai 22, 2009 Partajează Postat Mai 22, 2009 Nu stiu...eu iti explicam ce a zis tipul cu ideea.Daca nu ma insel..parca vrea sa faca si unul cu 4 roti.Daca ramene cu 2...este irelevanta puntea,practic exista deja Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum