Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Umiditatea ! Esentiala ! ;Scheme ?

technomate

Postări Recomandate

As dori sa construiesc un umidificator ... sa-mi pastreze umid in jur de 55%.Umiditatea acum este 28%..a fost si 26.

Vad problema umiditatii ca fiind critica in cazul meu pt ca ma trezesc tot timpul cu caile respiratorii uscate ,cu gatul uscat iar praf este foarte mult.

"Umiditatea relativ? a aerului în locuin?e este nevoie a fi men?inut? la valori acceptabile atât din punctul de vedere al s?n?ta?ii mediului ambiant al locatarilor cât ?i din punct de vedere al durabilit??ii proprii a construc?iei. Literatura de specialitate indic? pentru aceasta, valori pentru limita inferioar? (30 - 35 %) ?i cea superioar? (60 - 80 %).

Umiditatea sc?zut? a aerului (<30 %) m?re?te gradul de producere a prafului ?i produce uscarea mucoaselor. Acest lucru conduce la apari?ia frecvent? a bolilor aparatului respirator (de ex.în cazul apartamentelor supraînc?lzite ?i uscate ). Umiditatea ridicat? este, din punct de vedere al respira?iei, mai avantajoas? dar creeaz? ?i condi?ii prielnice pentru r?spândirea g?ndacilor. În func?ie ?i de temperatura suprafe?elor pere?ilor se ajunge la formarea condensului care poate avea ca urm?ri deteriorarea p?r?ii de construc?ie."

http://www.avitop.eu/index.php?option=c ... &Itemid=36

linkuri ? idei pentru constructia unui aparat? Stiu ca sunt pe piata dar ma intereseaza functionarea ,senzorii,si o buna stabilitate ...vreau diy :da :)

Multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• exxu

1

• ghimpe--

1

• Blacksmith

1

• technomate

1

Top autori în acest subiect

Un umidificator simplu, eficient consta:

-dintr-un vas de plastic cu capac (nu trebuie sa fie etans)

-un tub de plastic (poate fi si un pahar de plastic mai inalt...)

-doi electrozi de inox

-un bec de frigider de 8-15 W

-un cordon de alimentare cu fisa

-un capac etans care sustine electrozii

-un capac de protectie bine fixat pe tub cu rol de protectie impotriva atingerii partilor sub tensiune!

Functionarea:

Apa din vas patrunde prin 6 orificii in cilindru si atinge electrozii moment in care incepe incalzirea apei pana la fierbere. Vaporii care se formeaza vor iesi pe un orificiu ajustabil in atmosfera umidificand aerul si totodata datorita presiunii create vor impinge apa afara din tub oprindu-se incalzirea. Dupa egalizarea presiunii din tub apa se ridica iar si reincepe procesul.

Trebuie stabilit raportul dintre marimea orificiilor si marimea orificiului reglabil! (se incepe cu gauri mici).

Atasez o schema care este pur orientativa si nu este schitata la scara. Am avut si am folosit un asemenea aparat dar nu-l mai am.

Fiecare va experimenta aparatul pe propria raspundere!!!

Becul de frigider este pentru protectie la scurtcircuit in cazul atingerii electrozilor sau in cazul in care se pun diverse substante in apa (odorizante, medicamente, saruri etc.) si apa devine prea conducatoare!

Se respecta cu strictete regulile de protectia muncii!

Pericol de electrocutare!

Link spre comentariu

Am vazut in mag. PLUS din Arad umidificatoar + ionizator parca pana in 100 lei. Erau la oferta....Din amintiri si din priviri erau de parca 20/30/20 cm. h/L/l. Oricum ai vrea in sistem DIY nu va iesi la fel... si la pretul asta.... Daca ai un mag PLUS in orasul tau da o fuga pana acolo si vezi...

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări