Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Transceiverul R-126,FM 48,5-51,5MHz

cosmin YO9ICC

Postări Recomandate

• Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• cosmin YO9ICC

5

• MiniTehnicus

1

• vio2007

1

Multumesc pentru link-uri;am descarcat schema cu ceva timp in urma , am vizitat si pagina respectiva cu foto si detalii tehnice.Am probat doua asemenea statii si am fost uimit de ,,bataia'' ,stabilitatea si fidelitatea lor.Desi oscilatorul nu contine quartz,stabilitatea este uimitoare.Comparativ cu ele,statiile R-1260 romanesti sunt un mare fiss.Problema este ca una din statiile R-126 a suferit un accident,in sensul ca,neavand decat un set de acumulatori originali AZ12(argint-zinc/12Ah),am alimentat cealalta statie din altfel de acumulatori,supravoltand filamentale(am aplicat 2x2,5V in loc de 2x2V pe invertor)si a cedat undeva unul sau mai multe filamente.Statia este foarte compacta,contine blocuri complet ecranate interconectate printr-un fel de treceri ceramice.nu poti sti ce contine fiecare.Tuburi de MIG am,1J24B,1J29B si 1P24B;dar unde,ce si cum masor?E greu de deslusit ceva acolo,doar intuiesc care sunt blocurile functionale.De aceea e musai sa ai un caiet service,ceva,niste poze cu detalii constructive.Acum construiesc o sursa separata de alimentare pentru statia care este functionala:se inlocuieste vibratorul electronic cu redresoare 110V/30mA;70V/10mA;60V/30ma si 2x1,5v/300mA.Se mai poate adauga ulterior,ca modernizari-comutare emisie-receptie cu releu,schimbarea obrazofonului cu un microfon cu electret,adaugarea unui squelch si a unui etaj final audio.Sper ca radioamatorii care au documentatie sa ajute un pasionat de constructii radio(mai ales cu tuburi).Va multumesc tuturor anticipat!

Link spre comentariu

Banuiesc ca este FM.Eventual se poate reutiliza ca baliza in 6m.Am ceva sanse sa primesc una, pentru comunicatii locale sau in portabil cred ca este ok, insa folosirea ca baliza ar fi cea mai eficienta utilizare, pentru studiul propagarii.

Link spre comentariu

Da,statia este numai pentru FM,sensibilitate la intrare 2microvolti;deviatie de frecventa +/-7,5KHz;putere de iesire 0,4W;stabilitatea oscilatorului+/-2KHz dupa 15 minute de la conectarea alimentarii.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Am gasit cartea tehnica originala:http://museum.radioscanner.ru ; se pare ca aici gasim multe scheme ale trx-urilor sovietice militare.Am sa postez aici cateva fotografii facute cu telefonul:

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări