Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Schema incarcator pt acumulator IN COMUTATIE


esu

Postări Recomandate

  • Răspunsuri 22
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

  • cristian2009

    5

  • Dr.L

    4

  • esu

    2

  • Th3_uN1Qu3

    2

Top autori în acest subiect

o sursa at sau atx in care umblii la reactia de pe 12v si dezactivezi restul reactiilorpui si un senzor de curent(un sunt) ca sa masori curentul,iar cu un operational ataci reactia,astfel ai si tensiune si curent reglabil schema din pacate n-am,dar si eu as vrea sa faca asa ceva si la asta m-am gandit

Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
Vizitator skyuro

Un transformator de 6 amperi zic eu ca este garantat 100 de ani si e mult mai ieftin!!! langa el un releu si un montaj cu 555 sau cu 339 si ai incarcator inteligent cu: cuplare/ decuplare, protectie la scurtcircuit . NU vad ce sursa poti face sa iti dea 5-6 amperi 10 ore! fara sa explodeze la un moment dat :da

Link spre comentariu

orice sursa ATX de pc poate sa livreze 5-6A la 12V pt perioade nelimitate de timp, asa ca poti incerca sa modifici o sursa de comp, cum a sugerat Dr.L la puterea asta mai bine folosesti un transformator si un redresor simplu decat sa te complici sa construiesti tu o sursa in comutatie.

Link spre comentariu

eu am pus doua surse ATX in serie (12 si 3,3) si nu au intrat in protectie timp de 5 ore.se poate experimenta si cu trei surse 5+5+3.3V (pacat ca ocupa mult spatiu dar se poate rezolva)pe seara pun si ceva poze

Link spre comentariu

nici n-au de ce sa intre in protectie,daca masele nu fac contactdar nu e bine sa incarci acumulatorul astfel,ca dada e descarcat,curentl mareeeee il omoara :speriat (ca sursele n-au limitare de curent)

Link spre comentariu
Vizitator skyuro

Nici o "scula" industriala nu foloseste surse in comutatie pentru incarcare de acumulatori(stivuitoare electrice ,trans-palet electric,etc), nici un sistem de alarma nu foloseste alimentare in comutatie nici macar pentru acumulatori backup nici macar lampile fluorescente de iluminat de rezerva nu folosesc SMPS pentru incarcarea propriilor acumulatori,unitatile UPS conoscute APC folosesc pentru incarcarea acumulatorilor cu plumb interni un mic transformator.Cate incarcatoare de telefon cu transformator atzi gasit arse??? si cate in comutatie???Toata lumea foloseste transformatoare clasice acolo unde se doreste o functionare permanenta, fara probleme.........de ce oare?

Link spre comentariu

Din punctul meu de vedere , un SMPS poate fi superior unui transformator doar din 2 motive:1. Greutatea. 2. Auto-modularea tensiunii de iesire , in functie de consum si in functie de tensiunea de alimentare (Asta e mult , mult superior transformatorului)Un transformator cu secundar de 12vca ,10A , scade in tensiune cel putin 10% la un consum de 5-6A. Daca il alimentezi la 180v in loc de 230 si ceri tot 5A de la el , o sa ramai cu jumate din tensiunea de iesire :ras:

Link spre comentariu
  • 2 ani mai târziu...

Am cumparat acest alimentator in comutatie, 12 volti/ 1,25A cu intentia de a incarca o baterie de 12 volti.

Daca la bornele alimentatorului conectez orice tip de consumator, casetofon, bec auto, rezistenta, constat ca functioneaza.

Dar daca alimentez acumulatorul, curentul de incarcare este zero.

 

Cumva alimentatorul are vreo protectie care nu permite incarcarea bateriei ?

Link spre comentariu

Nici nu are cum sa fie altfel...alimentatorul trebuie sa livreze 14,4V!Sau daca iti permiti sa il tii la incarcat permanent,atunci 13,7V.@skyuro -toate firmele mari de UPSuri,inclusiv APC au modele total in comutatie,fara nici macar un singur traf clasic...pentru ca e o solutie suficient de fiabila si mai ieftina!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum



×
×
  • Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări