esu Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 vreau sa realizez un incarcator pt acumulator auto de max 66ah/12v in comutatie aveti ceva ideiiam vazut multe in special bosch etc usoare cu multumiri Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 o sursa at sau atx in care umblii la reactia de pe 12v si dezactivezi restul reactiilorpui si un senzor de curent(un sunt) ca sa masori curentul,iar cu un operational ataci reactia,astfel ai si tensiune si curent reglabil schema din pacate n-am,dar si eu as vrea sa faca asa ceva si la asta m-am gandit Link spre comentariu
esu Postat Ianuarie 13, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 OKmultumesc,astept o schema daca apare pe aceasta pagina a forumului electronistilor Link spre comentariu
Vizitator skyuro Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 Un transformator de 6 amperi zic eu ca este garantat 100 de ani si e mult mai ieftin!!! langa el un releu si un montaj cu 555 sau cu 339 si ai incarcator inteligent cu: cuplare/ decuplare, protectie la scurtcircuit . NU vad ce sursa poti face sa iti dea 5-6 amperi 10 ore! fara sa explodeze la un moment dat Link spre comentariu
Jimmy Postat Februarie 11, 2009 Partajează Postat Februarie 11, 2009 orice sursa ATX de pc poate sa livreze 5-6A la 12V pt perioade nelimitate de timp, asa ca poti incerca sa modifici o sursa de comp, cum a sugerat Dr.L la puterea asta mai bine folosesti un transformator si un redresor simplu decat sa te complici sa construiesti tu o sursa in comutatie. Link spre comentariu
Stefan Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 eu am pus doua surse ATX in serie (12 si 3,3) si nu au intrat in protectie timp de 5 ore.se poate experimenta si cu trei surse 5+5+3.3V (pacat ca ocupa mult spatiu dar se poate rezolva)pe seara pun si ceva poze Link spre comentariu
Dr.L Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 nici n-au de ce sa intre in protectie,daca masele nu fac contactdar nu e bine sa incarci acumulatorul astfel,ca dada e descarcat,curentl mareeeee il omoara (ca sursele n-au limitare de curent) Link spre comentariu
Vizitator skyuro Postat Februarie 20, 2009 Partajează Postat Februarie 20, 2009 Nici o "scula" industriala nu foloseste surse in comutatie pentru incarcare de acumulatori(stivuitoare electrice ,trans-palet electric,etc), nici un sistem de alarma nu foloseste alimentare in comutatie nici macar pentru acumulatori backup nici macar lampile fluorescente de iluminat de rezerva nu folosesc SMPS pentru incarcarea propriilor acumulatori,unitatile UPS conoscute APC folosesc pentru incarcarea acumulatorilor cu plumb interni un mic transformator.Cate incarcatoare de telefon cu transformator atzi gasit arse??? si cate in comutatie???Toata lumea foloseste transformatoare clasice acolo unde se doreste o functionare permanenta, fara probleme.........de ce oare? Link spre comentariu
Sandu_alex_999 Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Din punctul meu de vedere , un SMPS poate fi superior unui transformator doar din 2 motive:1. Greutatea. 2. Auto-modularea tensiunii de iesire , in functie de consum si in functie de tensiunea de alimentare (Asta e mult , mult superior transformatorului)Un transformator cu secundar de 12vca ,10A , scade in tensiune cel putin 10% la un consum de 5-6A. Daca il alimentezi la 180v in loc de 230 si ceri tot 5A de la el , o sa ramai cu jumate din tensiunea de iesire Link spre comentariu
danb1974 Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Mai e randamentul (si dimensiunile). Oare cum ar arata o sursa de pc de 500w liniara? Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Am cumparat acest alimentator in comutatie, 12 volti/ 1,25A cu intentia de a incarca o baterie de 12 volti. Daca la bornele alimentatorului conectez orice tip de consumator, casetofon, bec auto, rezistenta, constat ca functioneaza. Dar daca alimentez acumulatorul, curentul de incarcare este zero. Cumva alimentatorul are vreo protectie care nu permite incarcarea bateriei ? Link spre comentariu
Dr.L Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Nici nu are cum sa fie altfel...alimentatorul trebuie sa livreze 14,4V!Sau daca iti permiti sa il tii la incarcat permanent,atunci 13,7V.@skyuro -toate firmele mari de UPSuri,inclusiv APC au modele total in comutatie,fara nici macar un singur traf clasic...pentru ca e o solutie suficient de fiabila si mai ieftina! Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 S-ar putea modifica ceva la el sa scoata 14,4 volti sau n-are rost ? Link spre comentariu
Th3_uN1Qu3 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Se poate modifica reactia. Un semireglabil rezolva problema. Ce integrat de control foloseste? Link spre comentariu
cristian2009 Postat August 19, 2011 Partajează Postat August 19, 2011 Are doua componente in capsula asemanatoare cu TO-220. Nu vad ce scrie pe ele, sunt inghesuite si acoperite cu un fel de silicon. Trebuie sa il curat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum