Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NIXIE CLOCK - PIC16F84A

byt

Postări Recomandate

Aici http://www.hamradioindia.org/circuits/clock.php gasiti detalii despre un ceas , este adevarat ca nu cu Nixie , dar partea de driver poate fi schimbata pentru scopul pe care vi l-ati propus . Softul sper sa va multumeasca....................

Va multumesc pentru link! l-am incercat dar nu am fost multumit de el... Are o flicarire urata , "se vede" multiplexarea (inclusiv la ledurile de pe panou cu am/pm, alarma, etc). Probabil ca se poate mari frecventa de multiplexare dar am abandonat acel proiect. Oricum, multumesc mult!
Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...
  • Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

28

• feri.visky

18

• ady_marinescu

13

• vcdec

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Salutare tuturor! Am urmarit acest topic si as fi foarte interesat de contructia acestui tip de ceas. Daca aveti vreo schema testata si functionala, cu Pic... Dispun de niste ZM 1020 si eventual, pot da la schimb un set de nixie pt un ceas (4 sau 6 buc) pe un kit de ceas cu sau fara piesele montate pe cablaj, dar testat si functional. Mentionez ca tuburile mele sunt ITT, Philips si Siemens. Daca subiectul mai e de actualitate si cineva interesat de schimb, astept mp.Toate bune!

post-55937-139829286817_thumb.jpg

Link spre comentariu

Salut,Eu am facut montaj si soft pt ceas cu alarma cu nixie, merge excelent numai ca piesele costa cca 50 lei iar ca soft (munca) nu e chiar treaba de 10 minute... E drept ca e deja facut, insa un kit asamblat si programat sub 100lei nu cred ca gasesti. Iar ca tuburi de schimb, pretul e de 5-10lei/buc (ma refer la cele medii ca marime) deci cam 50lei ar face 6 tuburi. S-ar putea ca din cauza acestei diferente sa nu poti gasi pe cineva sa faci schimb. :aut:

Link spre comentariu

Salut,Eu am facut montaj si soft pt ceas cu alarma cu nixie, merge excelent numai ca piesele costa cca 50 lei iar ca soft (munca) nu e chiar treaba de 10 minute... E drept ca e deja facut, insa un kit asamblat si programat sub 100lei nu cred ca gasesti. Iar ca tuburi de schimb, pretul e de 5-10lei/buc (ma refer la cele medii ca marime) deci cam 50lei ar face 6 tuburi. S-ar putea ca din cauza acestei diferente sa nu poti gasi pe cineva sa faci schimb. :aut:

Am inteles. As accepta si un kit pentru ceas cu 16F628 fara PIC,(imi trimiti hex-ul pe e-mail, il programez eu.) desi am vazut pe forum de vanzare ZM1020 la pretul de 22 lei bucata.Toate bune.
Link spre comentariu

Problema nu e PIC-ul (care costa 5 lei :da ), si nici programarea (eu le programez gratis celor care cumpara de la mine) ci efortul de a concepe, testa si rezolva buguri la un astfel de soft. Ori daca as vinde kitul de ceas as face-o cu PIC programat si protejal la copiere :speriat , daca trimit hex-ul pe mail se pot face sute de ceasuri pe munca mea si nu cred ca toate doar pt uz personal... Cred insa ca sunt pe net scheme si soft complet :ras: , desi din cate am vazut majoritatea cer 15-20usd pe un PIC programat (NU HEX PE MAIL) :da . Cred ca cu timpul ar trebui sa ne obisnuim cu ideea de a plati si drepturile intelectuale si licentele la soft.Cat despre tuburi eu am luat si cu 4 lei/buc noi-noute dar in general sunt sub 10lei, iti pot da informatii pe MP daca e cazul. :101

Link spre comentariu

nu e de neglijat si faptul ca desi complicata conceperea unui soft, concurenta e acerba, multi au pus softul pe gratis, ceasurile de genul asta sunt deja clasice, nu vad de ce as plati pentru un lucru reinventat, in plus conceptia ca altii ar scoate profituri uriase din furtul de inteligenta e un pic fortata. Doar o cautare pe ebay da rezultate destul de convingatoare despre concurenta. Mie imi place ideea de open source.

Link spre comentariu

Uite tati un proiect bine documentat, extrem de simplu, care trebuie sa mearga la prima "cheie". Este cel de pe prima pagina, care acum vad ca nu functioneaza link-ul.

Multumesc, bercioiu. Exact proiectul acesta il salvasem si eu, insa datorita faptului ca nu m-am dotat in ce priveste executia cablajelor, am preferat sa fac schimbul propus. Insa, daca nu se gasesc doritori, o sa fac un efort sa-mi cumpar clorura feerica, imprimanta laser am la job. Si, by the way: cel mai ieftin pic 16F84 l-am gasit la M*****M la 9 lei, nicidecum 5.Daca totusi, e cineva interesat de schimb, sa ma anunte. Practic, am 12 buc de ZM1020 si nu vreau decat un singur ceas. Deci, ma pot detasa de celalalt set. Tuburile au si socluri.Numai bine.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...
  • 3 săptămâni mai târziu...

Am definitivat si eu primul ceas (e cu PIC16F648A si driverul rusesc de nixie echivalent 74141). Multa munca, acum inteleg de ce se cer atatia bani pe asa ceva, asta in afara de costul tuburilor, destul de rare.

Va trimit o poza cu montajul, lipseste doar sursa de 12v:

Posted Image

Daca aveti nevoie de detalii dati PM. Multumesc.

A, si era sa uit, multumesc colegilor de pe forum care m-au ajutat la realizarea lui !!! :aplauze :aplauze

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Schema e clasica, un driver 74141, 6 digiti multiplexati comandati de mpsa42 si mpsa92. Acum incerc sa il leg de un RTC de precizie, cava mai sus de DS1307. Un buzzer de alarma. Softul mai am de lucrat la el, are ceva buguri... Este de vanzare la un pret modic pe ebay un pic16f628a programat deja, tot acolo e si schema completa. Din motive de drepturi de autor nu as posta aici.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări