Nita Mihai Cristian Postat Aprilie 1, 2010 Partajează Postat Aprilie 1, 2010 Ma-m interesat si eu de acest ceas nu gasesc integratul MAX6921 Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 ce parere aveti de ceasul cu VFD IV 11 , este exagerat de spectaculos , are 5000 ore de functionare , dar este destinat ceasurilor deci are viata mai lunga .....as fi interesat sa colaboram in constructia unui asemenea ceas , poate nu identic , sau cu alt microcontroler.....Mie VFD-urile nu mi se par nici pe departe la fel de spectaculoase ca tuburile Nixie. Se pare ca nu ai vazut nici unul nici altul pe viu. Pozele pot fi inselatoare. (si chiar sunt)5000 de ore de functionare e un fleac pe linga Nixie ZM1000 care are 200000 de ore ( http://scottbecker.net/tube/sheets/013/z/ZM1000.pdf )...6000 de ore are timp de functionare un nenorocit de bec economic Philips actual, care functioneaza seara si daca se arde il schimbi. Asta e un ceas, care functioneaza non-stop. Cit e 5000 de ore? 6-7 luni aproximativ? Groaznic. Te rog sa te documentezi si in primul rind sa VEZI cu ochii tai despre ce scri, ca pe net citim cu totii. Pe net sunt scrise o groaza de timpenii...Aceasta rugaminte te rog sa o ai in vedere indiferent la ce sectiune de pe forum vei scrie. Aici te-am comentat ca era prea grosolana treaba care ai scris-o, dar nici in alte sectiuni nu esti tocmai in regula. Data viitoare, da si tu ca exemplu comparativ cu Nixie, un afisaj cu leduri RGB. Stima, succes si SARBATORI FERICITE! miSa cu S de la Sarpe Link spre comentariu
Spitfire Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Atat VFD-urile de la Noritake, cat si cele de la Futaba, au MTBF 200.000 ore. La aparitia lor pe piata, erau estimate la 40.000 ore, dar intre timp au mai evoluat. VFD-uri care sa reziste doar 5000 de ore nu au existat niciodata. Link spre comentariu
mișa Postat Aprilie 2, 2010 Partajează Postat Aprilie 2, 2010 Da. Colegul dinainte pur si simplu nu e documentat. Doar vorbeste. Ia pune o documentatie despre ce vorbesti. Pina nu vad, nu cred. Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 3, 2010 Partajează Postat Aprilie 3, 2010 Scuze , cred ca e vorba de 50.000 de ore.....si toata lumea cred ca a vazut si apreciat NORITAKE VFD-urile de la casele de marcat din supermarket-uri.....dar nu compar mere cu pere , totusi si rusii sunt buni , iar altii fac ceasuri cu ele , noi de ce nu am face ? Oricum e povestea veche , cu gusturile si purgatia.... Link spre comentariu
Mikrosha Postat Mai 3, 2010 Partajează Postat Mai 3, 2010 Daca-mi permiteti doresc sa prezint si eu niste poze... Am facut placa si softul unui ceas cu ZM1336. Mi se par niste tuburi foarte mici, cifra are cam 2cm, asadar cablajul am incercat sa-l fac pe masura. Are 7*7cm, fara sursa. Sursa se poate alimenta de la retea sau de la 5V din portul USB. Microcontrollerul este PIC16F688, driver anod К155ИД1, driver catod cu tranzistori in capsula SOT23 de tensiune inalta, complementari. Am mai pus ceva logica de decodificare pentru catozi ca sa economisesc numarul de pini. De asemenea semnalele pentru selectia catozilor sunt folosite si la citirea butoanelor. Alarma este facuta cu un 555. Rezultatul: doar 10 pini de intrare/iesire au fost suficienti. Inca nu i-am gasit o cutie definitiva, i-am facut una provizorie din plexiglass recuperat si un tub de super glue. Pentru punctele de separare intre ore si minute inca nu m-am decis daca sa folosesc punctul din interiorul tubului sau sa-i pun un bec cu neon, care cred ca ar fi prea mare. Cablajul l-am facut dublu placat, cu metoda pnp. Asa arata cu piesele montate: Cu matzele intinse: In cutia provizorie de plexiglass: Link spre comentariu
Vizitator Postat Mai 8, 2010 Partajează Postat Mai 8, 2010 Complimente pentru realizare.......pacat ca nu "duce" 6 tuburi ca ti-as fi comandat si eu vreo 2-4 seturi Link spre comentariu
cristelu Postat Mai 10, 2010 Partajează Postat Mai 10, 2010 Vazand ca e oarecum la moda am zis sa fac si eu astfel de ceasuri si uitati ce a iesit: http://img512.imageshack.us/g/dsc02218o.jpg/ http://img709.imageshack.us/g/mov00019.mp4/ Link spre comentariu
hpavictor Postat Mai 12, 2010 Partajează Postat Mai 12, 2010 Prin bunavointa unui bun prieten , am facut rost de cateva VFD de productie sovietica IV11 , total diferite de Nixie ....am intrebat in stanga si dreapta si au durata de functionare garantata de doar 200 .000 de ore , astfel ca producatorul nici macar nu a binevoit sa-i monteze culot pentru soclu , se cositoresc direct pe cablaj terminalele ....calitatea , stralucirea si culoarea ( de ochi magic ) este incredibila , tehnologia ruseasca VFD e super tare . Ramane sa ma laud dupa ce va fi gata ceasul meu , inca studiez problema.... Link spre comentariu
gelu_b Postat Septembrie 11, 2010 Partajează Postat Septembrie 11, 2010 Salutare tuturor!Nimeni interesat?Am incercat sa va contactez pe acest subiect, dar se pare ca aveti casuta dezactivata. Daca subiectul mai este de actualitate va rog contactati-ma!Multumesc anticipatAm trimis mesaj pe mp nu stiu daca l-ati primit. Daca sunteti interesat de propunerea mea, pentru detalii vis-a-vis de kit-ul de ceas pe care il pot oferi, va rog sa imi trimiteti un mp cu nr. dv. de telefon pt. a va contacta.Gelu B. Link spre comentariu
cosmin_h Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Doresc sa fac si eu un ceas cu ZM1022, ce schema recomandati??Multumesc Link spre comentariu
Nita Mihai Cristian Postat Februarie 1, 2011 Partajează Postat Februarie 1, 2011 Pai depinde de cerinte cu patru tuburi sau cu sase adica cu sau fara secunde, cu alarma etc Link spre comentariu
cosmin_h Postat Februarie 3, 2011 Partajează Postat Februarie 3, 2011 Fara secunde, iar alarma poate sa fie poate sa nu fie, ideea e sa mearga bine ceasul(sa nu ramana in urma sau sa o ia inainte si alte chestii de genul asta)multumesc Link spre comentariu
bercioiu Postat Martie 18, 2011 Partajează Postat Martie 18, 2011 Un cablaj facut la repezeala si citeva inversari de pini la pic, pentru a fi mai simplu cablajul:Va salut! Ati mai lucrat la acel proiect? Ati definitivat softul? Tare mult mi-ar place sa realizez acest gen de ceas Nixie (cu data si eventual alarma). Am cerut ajutorul si pe alt subiect asemanator ( viewtopic.php?f=205&t=36926&hilit=ceas+nixie&start=15 ), acum astept. Va multumesc! Link spre comentariu
hpavictor Postat Aprilie 5, 2011 Partajează Postat Aprilie 5, 2011 Aici http://www.hamradioindia.org/circuits/clock.php gasiti detalii despre un ceas , este adevarat ca nu cu Nixie , dar partea de driver poate fi schimbata pentru scopul pe care vi l-ati propus . Softul sper sa va multumeasca.................... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum