feri.visky Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Asta este altceva... rezistentele sunt puse in paralel din considerente de putere disipata...Ca o sugestie:-sa se monteze un filtru de retea (similar cu cele care se gasesc in sursa de PC) pentru a diminua riscul aparitiei varfurilor tranziente din retea...-neaparat sa se foloseasca butoane de tip reed pentru a exclude riscul de electrocutare. Faza retelei de alimentare poate ajunge in locuri periculoase... Atentie: electrocutare!!! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Nu e doar un tranzistor per afisaj , pentru fiecare cifra trebuie cate unul , vezi sagetile puse intre integrate si nixie Comutatorul e pus deoarece unii au 60Hz la priza , ceasul asta foloseste aceasta frecventa pentru functionare . Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Scuze, nu am fost foarte atent la toata intrebarea...Cauta o schema cu multiplexare ca sa elimini padurea de transistori...si vei ajunge la solutia cu PIC pentru ca e mult mai simplu ca si constructie dar... nu e asa de... "vintage" Link spre comentariu
bogdanbita Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Nu te chinui sa proiectezi cablajul,ai aici totul,schema,cablaj,indicatii de constructie http://www.electricstuff.co.uk/nixclock.html Si cam asa ar trebui sa-ti iasa Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Nu are si secundele...... :cry: Link spre comentariu
Depanatoru Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 Si merge bine ceasul daca isi ia frecventa din retea ? Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 pai in original, de unde am luat schema chiar butoane de tip reed erau.din cate stiu frecventa retelei e suficient de stabila pentru un ceas. eu unu nu am pretentia de ceas atomic. un reglaj la 6 luni mi se pare ok.in ceea ce priveste PIC....mai greu....momentan pt mine sunt niste cutiute negre care fac minuni. sper sa vina si vremea aceea. Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Cu stabilitatea frecventei din retea... va trebui sa-l reglezi zilnic Link spre comentariu
Spitfire Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Cu stabilitatea frecventei din retea... va trebui sa-l reglezi zilnicDar ce, radio-urile cu ceas(LED), care se gasesc in magazine cu 35-50 lei, nu sunt pe frecventa retelei?! Doar nu au oscilator cu cuart propriu! Am un astfel de ceas, functioneaza non-stop din 1993 si nu-l reglez decat de doua ori pe an, cand se schimba ora!Nu pierde/castiga mai mult de un minut-doua, sau poate le pierde intr-o zi, si a doua zi le castiga... Link spre comentariu
bogdanbita Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Intradevar frecventa retelei nu este superstabila dar ceasul are avantajul ca este simplu,usor de realizat si unui incepator ii va da satisfactie maxima Link spre comentariu
Vizitator Postat Octombrie 23, 2009 Partajează Postat Octombrie 23, 2009 Intradevar frecventa retelei nu este superstabila dar ceasul are avantajul ca este simplu,usor de realizat si unui incepator ii va da satisfactie maxima CIND E VORBA DE SATISFACTIE ....RESTUL CONTEAZA MAI PUTIN Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 stie cineva pe unde sa gasesc butoane reed? am cautat pe net, nu prin magazine. Link spre comentariu
bogdanbita Postat Octombrie 28, 2009 Partajează Postat Octombrie 28, 2009 h**p://www.t.e.h.n.o.e.l.e.c.t.r.i.c.ro/ Scoti punctele din denumirea magazinului! edit kosmin227: te rog fara reclama, da-i mp daca e musai! Link spre comentariu
kog Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 eu sunt lamurit cu stabilitatea frecventei de la retea. Intr-un an s-au jucat desteptii de la electrica la un transformator si a trebuit sa imi cumpar ceas cu baterii ca cel care functiona de la priza ramanea in urma cu pana la doua ore pe zi! Un filtru este chiar bine-venit, parerea mea. Link spre comentariu
Selena Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Cand "umbli" la un transformator frecventa ramane neschimbata, se poate modifica doar valoarea efectiva a tensiunii alternative. Aia de la Electrica sunt suficient de destepti in domeniul lor.Doua ore pe zi determina o eroare de 1/12, ceea ce ar insemna o scadere a frecventei retelei la aproximativ 46 Hz, situatie improbabila, avand in vedere sistemele automate de control din centralele electrice.Ceasurile care iau frecventa de tact direct din retea merg foarte bine actual, pentru un ceasornic desteptator.Pentru cronometre pretentioase (miimi de secunda, masurare durate reduse) trebuie, intradevar, cuart. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum