feri.visky Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Nu si in cazul DCF77, unde bits-i 17,18 definesc acest lucru... De altfel, in acest caz sun 59 bits (0-58) transmisi in modulatie de amplitudine 100%-25%: durata de 100 ms inseamna low, iar o durata de 200 ms inseamna high. Secunda incepe la trecerea din nemodulat la modulat... Link spre comentariu
mișa Postat Martie 29, 2009 Partajează Postat Martie 29, 2009 Iata ca s-a scimbat ora.... pe orar de vara....Citi dintre d-voastra nu va doriti ca ora sa se schimbe automat pe ceasurile care le folositi? Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Da, da... dar la tine s-a schimbat prin soft citind data din integratul ala mic si destept... si nu din DCF77, asa-i? Link spre comentariu
mișa Postat Martie 30, 2009 Partajează Postat Martie 30, 2009 Da. Se schimba si daca nu are DCF. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Am inceput proiectarea unui ceas cu 6 afisoare Z573M, (cu secunde, asa cum isi dorea skaarj) afisare de data si alte facilitati. Cablajul va fi pentru componente smd, totul pe un singur cablaj.Cam asta ar fi: Link spre comentariu
feri.visky Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 E buna solutia "fara traf"... si cu secundele va fi mult mai dinamic ceasul...Si la cealalta versiune daca neonul ar fi pulsat ar fi fost mai interesant... Link spre comentariu
mișa Postat Mai 26, 2009 Partajează Postat Mai 26, 2009 Neonul va fi aprins daca e activata alarma, adica soneria. E suficient ca pulseaza schimbarea secundelor.Schema, realizarea practica nu sunt cu probleme.... Carcasa, designul ei, e marea problema. Link spre comentariu
mișa Postat Mai 27, 2009 Partajează Postat Mai 27, 2009 Un cablaj facut la repezeala si citeva inversari de pini la pic, pentru a fi mai simplu cablajul: Link spre comentariu
Mikrosha Postat August 26, 2009 Partajează Postat August 26, 2009 Salutare. Am dat de o discutie pe forum despre "quadrature encoder", si mi s-a parut c-ar fi un accesoriu interesant si usor de facut la un ceas Nixie sa se poata potrivi dintr-un potentiometru infinit. Schema ar fi asta: Portile XOR le-am pus pentru ca ceasul meu este cu numaratoare Johnson MMC4017, nu cu microcontroller. Practic iesirile Q ale latch-urilor se pot lega direct in locul butoanelor. Ca latchuri am folosit un ?555??2 (74LS74), iar ca poarti XOR, un CDB486. View My Video Dreapta ore, stanga minute. Mai bine zis de obicei asa face, ca uneori la mai multe minute ii mai scapa sa schimbe o ora din cauza ca n-am facut un circuit de debounce calumea. Ce credeti? LE: mica modificare la schema Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 nu stiu cat de bine am postat, dar dat fiind tuburile nixie....ideea e ca am gasit o schema, dar am nevoie de ajutor.schema este asta:am pus cu rosu ce nu stiu si ce nu sunt sigur. v-as ruga sa ma corectati. alimentarea si generatorul de ceas o sa le fac altfel.la partea de RESET nu corespund pinii cu cei din datasheet. mai exact la 8, 9 si 10. 9 si 10 ar trebui sa fie 3A si 3B adica intrari, pe cand 8 ar fi 3Y (iesire). in schema apar altfel.la 7486 am pus eu intrarile si iesirile dar nu sunt sigur ca e bine. la fel si la 7400 de la Setting.si nu sunt sigur de legaturile la pinii divizoarelor de la Prescaler. am incercat sa schitez ceva dar nu sunt sigur. ce fac cu pinii care nu apar legati? si aia legati sunt corecti?pt obtinerea celor 100Hz as vrea sa folosesc schema atasata. o parte din ea.HELP!!!! :cry: Link spre comentariu
Kosmin Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 nu stiu cat de bine am postat, dar dat fiind tuburile nixie....ideea e ca am gasit o schema, dar am nevoie de ajutor.Pai si atunci de ce nu cauti pe forum inainte sa postezi??Poate ai fi vazut ca mai exista un topic deschis!! Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 14, 2009 Partajează Postat Octombrie 14, 2009 ai dreptate, doar ca topicul deschis se refera la ceas cu nixie si PIC. eu vreau sa-l fac fara PIC ca nu ma pricep la microcontrolere. nu ca la electronica in general m-as prea pricepe.in fine, putin ajutor in problema mea? Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 nimeni?o idee macar? Link spre comentariu
feri.visky Postat Octombrie 20, 2009 Partajează Postat Octombrie 20, 2009 Schema este complet gresita (voit) in sensul ca tipul vrea sa te forteze sa cumperi...1. Formatorul de impulsuri nu este legat la "minus" sau la o masa deci nu este alimentat. Este nevoie fie de o alta infasurare cu priza mediana (la care se conecteaza cele doua diode si priza mediana se conecteaza la minusul alimentarii de +5v) fie o priza mediana pe infasurarea actuala, caz in care se reconsidera schema de alimentare... etc.2. Ca sa obtin 1 imp/minut din 100 Hz=6000 imp/min trebuie sa folosesc doua 4790 ca div. de 10, un 7490 ca div. de 5 si un 7492 ca div. de 12, adica 6000:10=600:10=60:5=12:12=1 imp/min...3. Configuratia pinilor este floare la ureche le gasesti peste tot chiar si cu... Googu... Link spre comentariu
ady_marinescu Postat Octombrie 22, 2009 Partajează Postat Octombrie 22, 2009 intre timp am gasit schema asta:pare completa. dar as vrea si o alta parere inainte sa ma apuc de cablaj. in alte scheme am vazut pusi cate un tranz. MPSA42 + rez pe fiecare pin care se leaga la tuburi. aici e de ajuns doar cate unu?la ce serveste comutatorul ala de pe IC2, ala de trecere de pe 50Hz pe 60Hz?si daca ajuta la ceva, tuburile mele sunt IN-12, rusesti.imi cer scuze ca sunt pisalog, dar mi-ar parea rau sa muncesc degeaba, sau si mai rau sa stric tuburile. sunt prea greu de gasit.multumesc Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum