razvan_3001 Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 cutiaaaaaaaaaaaa de 30 euro Link spre comentariu
mișa Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 Cam asa arata carcasa de la Ceasu'lu'misa. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 In sfirsit i-a sunat ceasu' la ceas. Link spre comentariu
razvan_3001 Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 bravo misa arata frumos Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Cum merge cu sincronizarea... ca acolo se citesc 59 de bitz... (cutia e superba... poate ar fi fost mai interesant daca "scufundai" placa de bronz la nivelul "nucului"!) Link spre comentariu
mișa Postat Martie 5, 2009 Partajează Postat Martie 5, 2009 Sincronizarea merge prost. Adica ia ceva mesaje corecte/ noapte.Faptul ca transmisia unui mesaj dureaza 1 minut ingreuneaza oarecum receptia. Noroc ca cipul de ceas e OK. Poate nu sti: sincronizarea dupa dcf77 e mai precisa decit cea dupa gps daca vorbim de ms precizie.(din cauza unor intirzieri care pot sa apara sau nu la GPS iar cei de la DCF se lauda ca intotdeauna sunt constante) Problema asta nu se pune la un ceas uzual, e pur teoretica pentru un user normal, ca noi.Si-apoi ce? Si daca nu ar avea sincronizare, e la fel de bun ca orice ceas electronic sau mecanic. Il mai reglezi din cind in cind. Ceasul meu, merge si fara sincronizare. Daca cumva receptioneaza semnalul, se sincronizeaza, daca nu, merge ca un ceas normal.Am vrut initial sa scufund placa de bronz in nuc, da' ulterior m-am razgindit. Link spre comentariu
mișa Postat Martie 6, 2009 Partajează Postat Martie 6, 2009 Mie mi se pare interesanta constructia unui ceas cu nixie nu numai datorita faptului ca e "cu lampi" ci in special datorita vietii foarte lungi a tuburilor nixie. Modelul ZM1000 pe care l-am folosit, bate cam toate ledurile ca timp de viata. (200000h) http://scottbecker.net/tube/sheets/013/z/ZM1000.pdf Calculati cam citi ani pot functiona. Merita folosite componente de calitate care sa aiba o viata asemanatoare. Link spre comentariu
andy_barosanu Postat Martie 9, 2009 Partajează Postat Martie 9, 2009 Vreau sa imi fac si eu un ceas din acesta. Le-am gasit din intamplare si m-am indragostit iremediabil . As dori insa sa il fac cu tuburi mari, gen rusestile IN-18 sau nemtestile Z568M. Aveti idee unde as putea gasi astfel de tuburi?Multumesc,Andy. Link spre comentariu
byt Postat Martie 9, 2009 Autor Partajează Postat Martie 9, 2009 Foarte frumos MISA, felicitari. BUN VENIT in Clubul ceasornicarilor de lux nixiePS/ cit despre sincronizare nu cred ca trebuie sa te caznesti prea tare, daca pic-ul este programat bine functioneaza foarte bine. bogdan Link spre comentariu
mișa Postat Martie 11, 2009 Partajează Postat Martie 11, 2009 pt byt: la proiectul meu, ceasul propriu zis e MK41T56 (vezi pdf-ul de la pag 1). Sincronizarea propriu zisa merge perfect. Receptia semnalului radio de catre modulul DCF e proasta din cauza ca e perturbata de multiplexare. Daca departez modulul DCF sau opresc multiplexarea, receptia e buna. Oricum, si daca se sincronizeaza doar o data pe luna e bine, nu mai trebuie sa-l reglezi niciodata. (pentru reglaj are 2 butoane ingropate in spate) Link spre comentariu
razvan_3001 Postat Martie 12, 2009 Partajează Postat Martie 12, 2009 voi trece la alt nivel "VFD" IV11 RUSIA Link spre comentariu
danzup Postat Martie 13, 2009 Partajează Postat Martie 13, 2009 voi trece la alt nivel "VFD" IV11 RUSIADe unde cumperi asa ceva ? Vreau si eu ! Please mp ! Link spre comentariu
kog Postat Martie 15, 2009 Partajează Postat Martie 15, 2009 si eu. E cel mai tare ceas posibil Link spre comentariu
mișa Postat Martie 17, 2009 Partajează Postat Martie 17, 2009 Luati-o ca gluma.Io zic sa mai sariti un nivel (adica doua deodata) si sa treceti la leduri.Sau poate 3... cristale lichide... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum