Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

NIXIE CLOCK - PIC16F84A

byt

Postări Recomandate

• Răspunsuri 152
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• mișa

28

• feri.visky

18

• ady_marinescu

13

• vcdec

8

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Cum merge cu sincronizarea... ca acolo se citesc 59 de bitz... (cutia e superba... poate ar fi fost mai interesant daca "scufundai" placa de bronz la nivelul "nucului"!)

Link spre comentariu

Sincronizarea merge prost. Adica ia ceva mesaje corecte/ noapte.Faptul ca transmisia unui mesaj dureaza 1 minut ingreuneaza oarecum receptia. Noroc ca cipul de ceas e OK. Poate nu sti: sincronizarea dupa dcf77 e mai precisa decit cea dupa gps daca vorbim de ms precizie.(din cauza unor intirzieri care pot sa apara sau nu la GPS iar cei de la DCF se lauda ca intotdeauna sunt constante) Problema asta nu se pune la un ceas uzual, e pur teoretica pentru un user normal, ca noi.Si-apoi ce? Si daca nu ar avea sincronizare, e la fel de bun ca orice ceas electronic sau mecanic. Il mai reglezi din cind in cind. Ceasul meu, merge si fara sincronizare. Daca cumva receptioneaza semnalul, se sincronizeaza, daca nu, merge ca un ceas normal.Am vrut initial sa scufund placa de bronz in nuc, da' ulterior m-am razgindit.

Link spre comentariu

Mie mi se pare interesanta constructia unui ceas cu nixie nu numai datorita faptului ca e "cu lampi" ci in special datorita vietii foarte lungi a tuburilor nixie. Modelul ZM1000 pe care l-am folosit, bate cam toate ledurile ca timp de viata. (200000h) http://scottbecker.net/tube/sheets/013/z/ZM1000.pdf

Calculati cam citi ani pot functiona. Merita folosite componente de calitate care sa aiba o viata asemanatoare.

Link spre comentariu

Vreau sa imi fac si eu un ceas din acesta. Le-am gasit din intamplare si m-am indragostit iremediabil :d. As dori insa sa il fac cu tuburi mari, gen rusestile IN-18 sau nemtestile Z568M. Aveti idee unde as putea gasi astfel de tuburi?Multumesc,Andy.

Link spre comentariu

Foarte frumos MISA, felicitari. BUN VENIT in Clubul ceasornicarilor de lux nixiePS/ cit despre sincronizare nu cred ca trebuie sa te caznesti prea tare, daca pic-ul este programat bine functioneaza foarte bine. bogdan

Link spre comentariu

pt byt: la proiectul meu, ceasul propriu zis e MK41T56 (vezi pdf-ul de la pag 1). Sincronizarea propriu zisa merge perfect. Receptia semnalului radio de catre modulul DCF e proasta din cauza ca e perturbata de multiplexare. Daca departez modulul DCF sau opresc multiplexarea, receptia e buna. Oricum, si daca se sincronizeaza doar o data pe luna e bine, nu mai trebuie sa-l reglezi niciodata. (pentru reglaj are 2 butoane ingropate in spate)

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări