vcdec Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Ce s-a mai construit cu Nixie, mai aveti idei, poze? Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 18, 2012 Partajează Postat Decembrie 18, 2012 Dupa cum vezi, topicul asta s-a cam "ingropat". Ma chinui eu sa adaptez un ceas (facut tot de mine aici) pentru 6 tuburi nixie. Link spre comentariu
vcdec Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Ar fi o comanda de ceas cu RTC inclus, rotary encoder pt potrivire ora si alarma, nu stiu daca sa ma apuc de soft... Link spre comentariu
bercioiu Postat Decembrie 19, 2012 Partajează Postat Decembrie 19, 2012 Nu am lucrat cu encoder, nu stiu sa folosesc, la un ceas mi se pare o frunzulitza..., stiu ca se foloseste la aplicatii unde setezi frecvent anumite variabile, la un ceas pe care-l reglezi din an in pasti sunt suficiente doua trei butoane, parerea mea. Link spre comentariu
vcdec Postat Decembrie 24, 2012 Partajează Postat Decembrie 24, 2012 Pana la urma am gasit aici: w_w.tubeclock.ro Link spre comentariu
albasete Postat Septembrie 3, 2014 Partajează Postat Septembrie 3, 2014 Salut. Care este tensiunea de alimentare +HV din aceasta schema ? [*] ceas 4 digiti.doc 394KB Link spre comentariu
albasete Postat Ianuarie 29, 2015 Partajează Postat Ianuarie 29, 2015 Pana la urma cred ca voi construi si eu acest ceas. Neon bulb pe unde se gaseste, sau care este denumirea comerciala ? Multumesc. Link spre comentariu
albasete Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Am finalizat si eu un ceax Nixie, schema postata de Bercioiu. Functioneaza perfect. Multumiri pentru ajutor colegilor de pe forum, in special d-lui Vcdec. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 3, 2015 Partajează Postat Martie 3, 2015 Felicitari pentru proiect... Poate cineva aborda un proiect de ceas care sa indice: 1. Ora locala 2. Ora UTC 3. Indicativul statiei de radioamator Afisaj cu Nixie alfanumeric si indicatie secventiala in mod automat sau manual... Link spre comentariu
mila Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Complicat Dar cu un pic si un afisaj LCD 4x16(20) uzual se pot afisa: Ora locala Ora UTC Data Temperatura Umiditatea Presiunea barometrica Si ...Indicativul Nu neaparat in ordinea asta. Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 4, 2015 Partajează Postat Martie 4, 2015 Dar care ar fi impedimentul sa afiseze si 6 caractere... mai ales ca sunt fixe si nu trebuiesc generate doar aprinse in perioada de pauza dintre ora locala si ora UTC... Link spre comentariu
mila Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) pe mine ma supara afisarea secventiala de informatii, totdeauna cand te uiti la el afiseaza ce nu vrei in momentul ala Editat Martie 5, 2015 de mila Link spre comentariu
feri.visky Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 Ai dreptate! Dar atunci cand lucrez in banda poti sa-l pui manual pe ce indicatie vrei... Ma rog asa... Link spre comentariu
Vizitator gabriele Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 M-ar interesa si pe mine un kit complet cu nixie 6 cifre ..!! sau cablajele ... nu are nimeni pe aici !?? Link spre comentariu
THOMAS Postat Martie 5, 2015 Partajează Postat Martie 5, 2015 (editat) M-ar interesa si pe mine un kit complet cu nixie 6 cifre ..!! sau cablajele ... nu are nimeni pe aici !?? Ce spuneti de acesta??? http://daduke.org/nixie/ ...acolo veti gasi totul pentru un <NIXIE CLOCK>(6 cifre), schema,PCB-ul pana si programarea Pic-ului,Atmel 443 sau Mega8. Editat Martie 5, 2015 de LMOlimpiu Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum