Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Plimbari si alte radio DXpeditii

Flor

Postări Recomandate

• 4 săptămâni mai târziu...
  • Răspunsuri 45
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Flor

26

• yo3ihg

6

• yo9hrb

5

• Ovidanie

2

Top autori în acest subiect

Tocmai m-am intors din CT. Nu judetul Constanta, hi, hi, ci Portugalia.Inainte de plecare am contactat "Rede dos Emissores Portugueses" si cineva amabil mi-a trimis linkul unde era lista cu repetoarele.Aveam cu noi un FT-60. In 8 zile am auzit multe statii, cu semnale de la S5 in sus, am deschis multe repetoare, atat din Lisabona cat si alte 3 orase+un piatra de la capaul (vestic) al Europei..Chiar si din telegondola mobil, hi, hi..Dar, desi am receptionat multe QSO-uri in desfasurare, la apelul CT7/YO3FEW/P, mi-a raspuns doar NEMO. Adica NIMENI.Asta, ca sa se stie. Aviz amatorilor..Dar las ca o sa imi scot parleala. In perioada 2-6 august o sa plec la Suceava, cu acelasi FT-60. Care inainte, 20-26 iulie ac va fi la YO3HZF. Portabil in Tusnad.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Azi, 17 iulie 2010, Yo3FEW+HZF, impreuna cu YO4HSP isi propun sa lucreze de la mitigul aviatic de la Otopeni, in 2m@72cm. Dupa terminarea evenimentului, adica la maxim ora 13 CFR, primii 2 vor pleca spre Rosiori de Vede. Acolo vor sta cateva ore, apoi se intoarce in YO3.La primul eveniment vor folosi un FT-60. Apoi un FT857, in 2m@72cm+banda de CB si eventual cea de 10m..

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

S-a schimbat modificarea, asa ca, rectific si completez In perioada miercuri 4 duminica 8 august 2010 o sa plec la Suceava, cu acelasi FT-60, impreuna cu goanga recte YO3HZF.XYL (adica YO3HZE) va veni dupa cateva zile, adica de vineri pana tot duminica..

Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

In vinerea si sambata ce vor veni, recte 2 si 3 februarie2011 voi fi in Vatra Dornei cu FT-ul 60. Anul trecut nu am prins pe nimeni.. Ma rog, am avut onoarea sa cunosc un dOMn deosebit, care din pacate s-a ridicat la cer prea repede, Dzeu sa il odihneasca...Stau sa ma gandesc daca are vre-un rost sa ma rog sa imprumut un VX-7 care are si 50MHz...YO3FEW

Link spre comentariu

Acum cateva ore m-am intors din VD.Dupa ce mi-am facut curaj, am indraznit si un coleg extrem de binevoitor, caruia nu vreau sa uit sa ii multumesc si pe acesta cale, mi-a dat VX-7 lui +antena de 50MHZ. Pt 2m72cm aveam SRH-536 de la FT-ul meu 60.Evident ca inainte de plecare am studiat atent callbook-ul si mi-am luat adresele celor few=adica _cativa, hi, hi, radioamatori + a radioclubului din localitate, asa sa fie..Ajuns in VD am scanat si strigat pana la loc comanda..La un moment dat XYL-ul mi-a sugerat, asa ca l-am sunat pe 3APG, saritor ca de obcei, care mi-a dat un nr de telefon.Am avut ghinion, pt ca respectivul era /M, adica pleca din localitate. Desi a fost amabil si mi-a indicat frecventa locala din 2m, nu am avut bafta..Evident ca mi-am strambat gatul dupa antenele de pe cladiri..Ba am si cautat adresele, fara GPS, dar unde am ajuns nu mai era nicio antena. Cum prin apropiere era un hotel am intrat sa intreb la receptie. Si fara sa vreau am provocat ceva ce nu imi doream. La receptie era o doamna care cand mi-a vazut ecusonul cu indicativul mi s-a parut ca se crispeaza si ca inghite in sec.Cand am intrebat cum ajung la adresa respectiva si am precizat ca e radioclubului local mi-a soptit ca sotul ei e SK...Cum inca nu am antena de scurte, nu avusesem onoarea sa lucrez cu dansul.Mi-a parut rau ca i-am provocat amintiri dureroasei bietei femei...Morala: vineri si sambata, in vacanta elevilor, am consumat accumulatorul degeaba.Concluzia mea finala, dupa 2 experiente. Eu cand o sa mai revin in VD nu o sa mai iau o statia handy cu mine. Stiu sigur ca in 6+2m si 72cm nu e trafic.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

In wekendul (prelungit) 12-16 august 2011 voi activa ca M inspre QTH-urile "mosie", recte KN24NA, iar ajuns acolo ca fix.Duminica vom pleca spre Paraul Rece, langa Predeal, KN25SM, prin Targoviste. Luni vom ajunge la Salistea Sibiului, KN15WT, prin orasul Fagaras.La intoarcerea spre YO3 as vrea sa folosesc trasfagarasanul, pt ca ultima data am trecut pe acolo in 1990....Daca cineva a mers in ultima vreme, adica anul asta, vara lui 2011, prin transfagarasan il rog sa imi spuna si mie si mie care e starea drumului, pt ca pe youtube -iunie 2011- aratau ca are foarte multe gropi..Voi sta mai mult pe repetoarele din 2m, iar pe drumurile intens circulate si -evident- in 11m, CH22, hi, hi..

Link spre comentariu

Saptamana trecuta (7 august 2011) Transfagarasanul era Ok pentru un Logan. Informatia o am de la un prieten care si-a petrecut cateva zile in zona si s-a intors pe Transfagarasan. Sper ca OK sa insemne acelasi lucru la toti :)

Link spre comentariu

yo7lheIti multumesc atat pt bunavointa cat si pt promtitudinea raspunsului.De fapt eu vroiam sa merg oricum, ..Dar acum e mai bine. Si pt mine, care voi conduce si pt XYL, care de fapt..Sper ca am fost inteles. O sa va spun cum a fost sau marti seara sau miercuri.PS. Sincer, nu ma asteptam sa am wirless la hotel..

Link spre comentariu

M-am intors azi dimineata in Buc. Asa ca nu vreau sa uit sa ii multumesc lui yo7lhe. Incurajarea lui m-a ajutat sa imi decid traseul.Am venit dinspre Sibiu si evident am urcat spre Balea. Drumul pana acolo a fost de nota 10. Ma rog, cred ca am trecut si printr-o gropita din asfalt..La coborare drumul a a fost rezonabil, pana cam cu 10 km inainte de baraj. Acolo erau mai multe portiuni de cateva sute de metrii in care viteaza II-a cu 20Km/h era mult prea muuult. Practic doar I..Asa ca le-am umplut frigiderul alora care, de la muhaia de drumar pana la omul politic ce decide destinataia banilor..In afara celor sa zice 10km sus pomeniti, dau nota 8 pt drumul din Arges..Morala Se trece. Si MERITA pt peisajul absolut fantastic. Ma rog, pt pasager(i). Soferul trebuie sa sofereasca extrem atent. Asa ca, cat ofi fi eu de..., cand am vazut ce urmeaza, ideea de a mai face si trafic radio, pa si pussy, hi, ca ..

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări