Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

senzor de la un ceas de taxi

gedd

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• gedd

2

• niq_ro

1

• pid

1

• avengers

1

Top autori în acest subiect

Vizitator goguferaru

Eu ca sa fac un vitezometru ( si kilometraj ) si ca sa-mi ramina si vitezometrul original am montat o bobina si magneti la o roata din spate, daca te interesaza am sa-ti dau un m p.

Link spre comentariu

poate sa ti-l faca si un strungar :wink:

arata cam asa:

Posted Image

are 2 parti:

- cea fixa (corpul) din otel obisnuit

- cea fixa (rotorul) din alama in care pui un magnetel

si mai e si senzorul magnetic

Link spre comentariu

DE MONTAT ITI SPUN EU CUM SE MONTEAZA....senzorul rata cam asa......inel metalic--------montaj---------ceas taxare(nu stiu cum sa pun poze pe forum ca ii fac niste poza )in inelul metalic se introduce un surub M3 sau M4 de vreo 3-4 cm lungime.in spatele kilometrajului de o parte si de alta a cablului de kilometraj se afla 2 suruburi M3sau M4se scoate unul dintre aceste suruburi (oricare)si se infileteaza in locul lui surubul acela de 3-4 cm care trece prin inelul senzorului....ATENTIE:Acest surub se va infileta cu grija si cu simt de raspundere :d .daca e strans prea mult acesta va atinge platanul din kilometraj si acesta nu va mai indica nimic (in cel mai fericit caz) iar daca stramba platanul(adio kilometraj) :( principiul de functionare ar fi cam asa....platanul acela din kilometraj e de fapt un magnet,iar undele magnetice (prin intermediul jurubului) ajung la traductor........

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

DE MONTAT ITI SPUN EU CUM SE MONTEAZA....senzorul rata cam asa......inel metalic--------montaj---------ceas taxare

de fapt acel inel metalic e o bobina care sesizeaza variatiile fluxului magnetic generat de discul magnetic al indcatorului clasicdaca vrei sa renunti la indicatorul clasic atunci trebuie alt sistem..... de exemplu un magnet fixat pe o planetara care trece pe langa bobina...
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări