Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ce finali sa aleg?

bercenaru

Postări Recomandate

vreau sa-mi fac un amplificator auto pe 2 canale, am gasit o schema cu un tda7250

Posted Image

Jos este un tabel sisunt mai multe perechi de finali ...

p.s. boxele amplificate au 100w rms( 350 muzicali) si 4 ohmi

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• lorik199

2

• bercenaru

2

• ari_panterra

2

• UltimateW

1

Top autori în acest subiect

pai am zis ca am boxe de 100w(4 ohmi) ...cea ce nu inteleg este ca pentru RL=8ohmi sunt o serie de tranzistori si pentru TL=4 ohmi sunt alti tranzistori...deci ce reprezinta RL si TL

Link spre comentariu

finali BDW 84C si complementarul sau BDW 83C

ar trebui sa scoata cam 100 w in 4 ohm

L.E : ai putea folosi un tda7294 care are o putere aceptabile + fidelitate

in plus are si un cablaj foarte mic

schema cu pcb si aranjarea pieselor pt tda 7250

sau mai bine ai folosi schema producatorului care e mult mai simpla si care va functiona 100%

Posted Image

Link spre comentariu

spui ca vrei sa realizezi un amplificator auto(12-14v) si alegi o schema da amplif u alimentare>+/-22vori ai un invertor 12v la +/-22v...35v din care alimentezi montajul prezentat,ori nu prea ai idee despre amplificatoareda-ne ceva imformatii suplimentare(Ualimentare,sigur vrei auto,etc)

Link spre comentariu

spui ca vrei sa realizezi un amplificator auto(12-14v) si alegi o schema da amplif u alimentare>+/-22vori ai un invertor 12v la +/-22v...35v din care alimentezi montajul prezentat,ori nu prea ai idee despre amplificatoareda-ne ceva imformatii suplimentare(Ualimentare,sigur vrei auto,etc)

unde au vazut tu ca omul vrea amplificator auto?poate sunt eu mai chiorsi nu prea am vazut pe nimeni cu boxe in masina(subwoofere si cam atat ca restul sunt in portiere)
Link spre comentariu

vreau sa-mi fac un amplificator auto pe 2 canale, am gasit o schema cu un tda7250

Posted Image

Jos este un tabel sisunt mai multe perechi de finali ...

p.s. boxele amplificate au 100w rms( 350 muzicali) si 4 ohmi

''TL=4 '' e o greseala de tipar,T e defapt R ca si la primul tabel si reprezinta impedanta sarcinii(difuzoarelor,boxelor)pe care va fi folosit amplificatorul;tu trebuie sa iei in calcul al doilea tabel pt boxele(difuzoarele) tale.

lorik,citeste mai bine sau chiar ai probleme cu ochisorii?!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări