Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Joc de lunini cu LEDuri

Vizitator maon

Postări Recomandate

Vizitator maon

iti multumesc raciuletea nu e pentru reclama ci doar sa se vada cea ce nu se vede il clipul video.Important nu e ce dotare ai si ce faci,important e cea ce vrei si sa nu te opresti, dar nici sa nu sacrifici pentru lucruri materiale...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Tarabostes

7

• ALEKS

2

• Gabriel Paduraru

2

• Mihai85

1

Imi aduc aminte ca faceam montajele sa vad ca functioneaza pe carton si apoi pe cablaj,asta daca montajul se ridica la ''cerintele mele''.Multe din ele au sfarsit pe carton.De exemplu am realizat un radioreceptor pe UM care si acum functioneaza la o singura baterie AA facut pe carton.Si acum montajele le mai testes pe carton .Scuze de offtopic.

Link spre comentariu

Am vazut si eu pe la noi prin oras (Iasi) niste tije cu ledu-uri albe care atarnau vertical si dadea impresia ca ninge sau ca se scurge apa pe un tzurtzure de gheatza, nu reusesc sa gasesc un montaj care sa imite chestia asta

Link spre comentariu
Vizitator maon

Da Gabriel dupa cum se poate observa pentru asta am deschis aceasta discutie dar vad ca putini sunt cei interesati de simularea efectelor naturale cuma ar fi cele enumerate de tine, montajul care simuleaza focul are un aspect foarte frumos in camera cu lumina stinsa cind lumina ledurilo se reflecta in lucrurile din incapere (chestie care nu se vede in clipul video) intre timp am realizat si schema subiectului lansat pe forum, ii foarte simpla dar cum nu sint un expert in electronica voi atasa schema sperind ca cineva va avea si alta idee sau macar imi va da vre-o noua sugestie deoarece cele initiale le-am consumat. Si oricum voi continua sa caut si modele ca cele descrise de tine sunt foarte frumoase.

Link spre comentariu
Vizitator maon

In schema de mai jos am citeva neclaritati si eventual citeva sugesti tranzistoarele sunt de ori ce tip am incercat mai multe modelesi a functionat R5 si R4 se vor dimensiona in functie de tipul de leduri folosite eu am folosit din alea luminoase de 3.5V la 20 mA dar in configuratia actuala curentul masurat in circuit la tensiunea data este de 30 de mA. Condensatoarele C4-C5 le-am pus dupa ce am distrus primul integrat deoarece cred, nu sunt sigur, ca apar oscilatii in circuitele R6-C2 si R7-C3 care cred ca au deteriorat cum am spus mai de vreme integratul. Astept orice comentariu si sugestie.Va multumesc, si daca ii cineva interesat de desenul de la cablajul efect de foc poate lasa un mesaj si il pun pe pagina.

Link spre comentariu
Vizitator maon

Imi cer scuze, in schema de mai sus condensatoarele C2-C3 in realitate sint conecta contrar, respectiv cu polul+ la colectorul Q1-Q2 ,am gresit cind am desenat schema

Link spre comentariu

Maon,dupa parerea mea cred ca tranzistoarele Q1 si Q2 sunt puse invers:adica trebuie inversat emitorul cu colectorul pt ca sunt npn.Corecteaza-ma daca gresesc.Succes

Link spre comentariu
Vizitator maon

Partea ciudata este ca Q1 Q2 se polarizeaza si asa ,am probat in ambele cazuri. daca vrei pot pune un clip video si se vede. Poate explica cineva? sigur exista o explicatie

Link spre comentariu
  • 3 luni mai târziu...

Pai da se polarizeaza pt ca tranzistoarele Q1 si Q2(BC177) sunt PNP.Tu ai desenat schema cu simbolul tranzistoarelor NPN.Vezi datasheet-ul atasat.Cred ca aceasta este explicatia.Bafta si corecteaza-ma daca gresesc :da

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări