Vizitator maon Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Pentru inceput va salut. Vreau sa fac un joc de lumini cu doua sau mai multe leduri dar care diferit de cel din schema de mai jos sa faca trecerea de la un led la altul relativ incet prin micsorarea luminozitati primului pina la un punct (descrescator, aproape stins) si aprinderea urmatorului in mod contrar, adica crescator. si ciclul sa se reia Va multumesc. Link spre comentariu
Mihai85 Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 si ce legatura are asta cu difuzoarele??? Link spre comentariu
vsurducan Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Schemela tale sunt niste simple astabile cu LED-uri care comuta brusc LED-urile din stare ON in stare OFF. Ca sa obtii ceea ce doresti ai nevoie de o rampa de tensiune pe led-uri in locul unui impuls dreptunghiular sau in cazul comenzii digitale a LED-ului de o comanda PWM. Cauta pe internet un generator de triunghi cu amplificator operational. Vei avea nevoie de un amplificator operational dual ca sa inversezi faza semnalului. Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 OK vsurducan, iti multumesc,si dupa cum ai observa nu am prea multa experienta , dar mar ajuta o schema aproximativa, stiu cum lucreaza oscilatorul ala ca am facut o gramada de experimente cu el...lam pus doar ca sa se iteleaga mai binedespre ce vorbeam, practic di greseala am pus si de doua ori aceiasi schema.Inca odata mersi si voi incerca sa vad ce pot face Link spre comentariu
Tarabostes Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Maon,uite mai jos o schema de jocuri de lumini cu leduri.Atasez si poze cu montajul.Sper ca nu e prea complicata schema pt tine.Succes. Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Iti multumesc mult raciuletea nu ii complicata si cred ca o sa ma descurc, intre timp am ami studiat cite ceva in domeniu. Inca odata iti multumesc, si daca voi avea nelamuriri se vor vedea pe forum, samatate Link spre comentariu
Tarabostes Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 In schema nu am pus tiristoare ci am adaptat-o cu led-uri.Se vede modificarea facuta ca e cu creionul.Bafta. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 Recomand! Am facut-o si eu in alta varianta: http://www.lumeatuburilor.110mb.com/Mic ... /index.htm ALEKS Link spre comentariu
Tarabostes Postat Februarie 22, 2009 Partajează Postat Februarie 22, 2009 ALEKS,ce valori au rezistentele in serie cu led-urile? Ca eu le-am pus de 330ohmi. Link spre comentariu
ALEKS Postat Februarie 23, 2009 Partajează Postat Februarie 23, 2009 Eu le-am ales de 300R/0.5W si LED-urile se aprind destul de puternic. E mai bine cu 330R. Schema e excelenta pentru un incepator sau pentru un joc de lumini la o firma ceva.ALEKS Link spre comentariu
Gabriel Paduraru Postat Februarie 27, 2009 Partajează Postat Februarie 27, 2009 Am facut-o si eu, merge f. bine, am facut-o si cu tiristoare si cu led-uri, poti sa faci la led-uri sa se deplaseze unul stins si celelalte aprinse sau sa se deplaseze unul aprins si celelalte stinse. Schema e dintr-un Tehnium de prin '83... Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Martie 1, 2009 Partajează Postat Martie 1, 2009 ok raciuletea am obervat modificarea in in creion si voi incerca saptamina viitoare ca intre timp am probat un "efect de foc cu LED-uri" voi atasa schema pentru cei interesatisi daca voi avea timp voi pune si un filmat cu asa zisul efect Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Cum am promis voi atasa filmatul chiar daca nu are o calitate prea buna si nici comentariul nui top sper ca se va intelege citusi de putin,file-ul este in format DIVX compatibil cu majoritatea player-elor daca in pc se gaseste DIVX player. Link spre comentariu
Vizitator maon Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Montajul de proba Link spre comentariu
Tarabostes Postat Martie 2, 2009 Partajează Postat Martie 2, 2009 Frumos banc de teste. Felicitari.Eu sunt mult mai in urma cu dotarile.Buna treaba.Succes in continuare cu montajele. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum