wangine Postat August 7, 2009 Partajează Postat August 7, 2009 SalutareAm vazut ca Strefan are facut dimerul pentru 12F675.Care dintre ele ca la mine nu vrea sa functioneze pe 675629 nu am momentan dar vad ca la el a functionat.Eu vroiam de fapt sa fac un control de volum cu telecomanda nu dimmer dar vad ca nici dimerul nu am reusit. Daca as putea gasi ceva asemanator facut in C nu ASM. Link spre comentariu
Vizitator mionutz Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Salut, eu sunt din Cluj si NU am gasit la nici un magazin de componente electronice ....condensatorul ala de 0.39 uF/275 V (sau pana la valoarea de 0.47 uF/275V).Valorile cele mai apropiate au fost 0.33 uF/400 V sau 0.68 uF, daca o sa pun condensator de 0.33 uF/400 V ....o sa functioneze? Link spre comentariu
cioarga Postat Noiembrie 1, 2009 Partajează Postat Noiembrie 1, 2009 Salut, eu sunt din Cluj si NU am gasit la nici un magazin de componente electronice ....condensatorul ala de 0.39 uF/275 V (sau pana la valoarea de 0.47 uF/275V).Valorile cele mai apropiate au fost 0.33 uF/400 V sau 0.68 uF, daca o sa pun condensator de 0.33 uF/400 V ....o sa functioneze? Link spre comentariu
Vizitator mionutz Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 Salut, eu sunt din Cluj si NU am gasit la nici un magazin de componente electronice ....condensatorul ala de 0.39 uF/275 V (sau pana la valoarea de 0.47 uF/275V).Valorile cele mai apropiate au fost 0.33 uF/400 V sau 0.68 uF, daca o sa pun condensator de 0.33 uF/400 V ....o sa functioneze? in momentul in care il alimentez ... nu se intampla nimic. Nu ar trebui sa se aprinda becul ?? (l-am alimentat fara PIC , am vrut sa masor tensiunea pe pinii 1-8).In schema am pus si ledul +rezist. de 1 Kohm,iar la pushbutton am pus condensatorul de 10nF nepolarizat+rezist de 100 Ohmi.Sa elimin ledul de pe pinul 2 si condensatorul+rezist de pe pushbutton ?Triacul folosit este TIC206. (PIC-ul 12F629 --> nu l-am conectat pentru ca nu am vrut sa-l "prajesc" in cazul in care tensiunea stabilizata de zener este mai mare de 5 volti).trebuie sa fac circuitul asta pentru facultate....sper sa ma ajutati. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 masoara tensiunea sa fie 5vnormal ca nu se aprinde becul pt ca traicul nu e polarizat de catre pic pe poartadaca ai 5 vvolti scoate din priza baga pic-ul si alimenteazalasa rezistenta si ledul (la mine functioneaza cu ele conectate) Link spre comentariu
Vizitator mionutz Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 am masurat pe pinii 1 si 8... dar tensiunea ii 0 V ...ii posibil ,dioda zener sa fie problema . conexiunile le-am verificat ,nu exista "scurt" pe placa. (l-am facut pe placa de test) Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 verifica sa nu fie dioda montata invers , si inca ceva, masoara dioada inainte Link spre comentariu
Vizitator mionutz Postat Noiembrie 10, 2009 Partajează Postat Noiembrie 10, 2009 http://h.imagehost.org/view/0129/CIMG2704 circuitul arata cam asa http://h.imagehost.org/view/0080/CIMG2707 Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 15, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 15, 2009 Ai procedat corect daca ai bagat montajul in priza fara MCU. Verifica mai intai sa fie tensiunea de alimentare corecta pe pinii integratului. Daca ai 5V, apoi bagi IC-ul programat in soclu si bagi montajul in priza. Trebuie sa se aprinda becul la jumatate din iluminare, din DEFAULT, daca nu atunci e problema cu triacul. Eu am incercat unul romanesc, TB10N6 si nu merge deloc. Am procurat unul original ca in schema si merge OK, (cu comentariile de rigoare, cred ca le-ai citit inainte!). Dar poti testa si asta inainte de a introduce CI-ul in soclu, atingi poarta triacului cu o surubelnita si trebuie sa clipeasca becul. Vezi ca diferite tipuri de triace au diferite tensiuni de deschidere, poate este nevoie sa schimbi valoarea rezistentei din grila de comanda. Succes, toate bune, Ovidiu. Link spre comentariu
Vizitator mionutz Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 mersi pentru sfaturi , functioneaza perfect ! am schimbat TRIACUL. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 vezi daca face figuri cand bagi ceva in priza gen aspirator etc Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 Stai sa vezi daca il bagi in lustra din tavan, daca mai merge perfect. Asa m-am bucurat si eu cand l-am testat pe masa de lucru, dar dupa ce l-am bagat in lustra, l-am dat jos ca ma enerva ce figuri facea din te-miri-ce-cauze. Sper sa ma fi inselat, dar sa vedem la voi cum merge.Toate bune, si spor la construit! Ovidiu. Link spre comentariu
adicontakt Postat Noiembrie 17, 2009 Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 simnakovi ti-am zis ca am rezolvat problema cu un filtru care se afla la 220 pe intrarea oricarei surse atx de calculator Link spre comentariu
yo6pir Postat Noiembrie 17, 2009 Autor Partajează Postat Noiembrie 17, 2009 OK pun si eu un filtru din acela si vedem cum se comporta si la mine. Mai tinem legatura! Link spre comentariu
Vizitator mionutz Postat Noiembrie 23, 2009 Partajează Postat Noiembrie 23, 2009 Am nevoie de codul sursa din care s-a creat fisierul .hex. Am gasit pe net un program HEX EDITOR NEO care face dezasamblare . Mi-a generat fisierul .asm pe care l-am atasat,avand in vedere ca este un program trial.... oare chiar este codul sursa sau e altceva??? Daca are cineva timp sa se uite peste el as fi recunoscator. Mersi Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum