Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Are cineva softul pentru "IR LIGHT DIMMER"?

yo6pir

Postări Recomandate

• Răspunsuri 210
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

42

• yo6pir

42

• XAN77

22

• Stefan

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

da nu e problema ca primeste senzoru IR paraziti optici, problemele de alimentare zapacesc controlerul

ecranarea la acei receptori nu se facea pentru paraziti optici(pentru ca oricum reactionau doar la lumina modulata)Era vorba de parazitii electrici din cauza impedantelor,amplificarilor mari la intrarea integratului de IR.Pentru ca atunci nu se utiliza tehnica receptorului IR monolit care are ecranarile incluse si iesirea se face la nivel mare,impedanta mica.
Link spre comentariu
  • 4 săptămâni mai târziu...

am terminat fizic de construit acest proiect care acuma se afla in faza de teste.. pentru inceput si eu am acea flicaire ( sper sa dispara dupa ce inlocuiesc rez din baza triacului). am mai observat o problema cand dau din butonul de up si ajunge la capat (luminozitate maxima) nu se opreste trece pe o valoare intermediara si incepe sa incurce comenzile , dau pe down si el face tot un fel de up, mentionez ca folosesc un PIc12f675. cand l-am programat mi-a dat o avertizare (inainte sa incep programarea), ceva de genu "sunteti sigur ca vreti sa programati linia sau adresa (numai stiu exact 0010: 3FFF, ceva d egenu) la care am dat "da" si am facut programarea. acea avertizare sa fie de vina?

Link spre comentariu

s-a rezolvat problema prin modificarea acelei rezistente , folosesc modalitatea cu 4 butoane din telecomanda.acuma trebuie gandit o metoda ca saa numai fie influentat de parazitii de retea, jucandu-ma cu comutatorul unei veioze bagat in aceiasi priza cu montajul am observat ca este influnetat de parazitii de retea. o sa incerc ecranarea intr-o cutie metalica

Link spre comentariu

din lipsa de timp am abandonat acest mini proiect :rade: dar il reiau maine si ii fac si un cablaj.nu am postat clipul pana acum pentru ca tot speram sa il pot prezenta intr-o forma mult mai "aratoasa".

Link spre comentariu

Salut baieti, Si mie imi mergea pe masa de lucru exceptional si fara cusur. Intr-adevar trebuie umblat putin la rezistenta din grila triacului ca sa nu mai flicare becul. Asta in functie de ce triac ai. Problema este cand il pui in tavan in lustra si incepe sa primeasca comenzi aiurea de la parazitii din retea generati de "nu-stiu-unde". Aici e buba si de aceea eu am renuntat la proiect. Daca voi puteti sa-i gasiti solutia sa il "vaccinati" cumva impotriva "virusilor" din retea, ar fi bine si reiau si eu proiectul. Pana atunci eu va salut numai de bine.73!Ovidiu.

Link spre comentariu

nici azi nu prea am avut timp de dimmer dar oricum trebuie realizata alta sursa si 100% ii pun acumulator mic de back-up.nu ma grabesc asa tare cu finalizarea deoarece oricum nu il mai folosesc la mine in camera, (am trecut pe becuri economice)am si eu o intrebare: unde isi memoreaza codul telecomenzii? si daca in EEprom nu e normal sa il tina minte si dupa ce pica alimentarea?

Link spre comentariu

pai la voi daca pica curentul sau se aprinde din senin uita comenzile de la telecomanda ca la mine nu. prima marirea condensatorului de 100 de micro de pe alimentarea si adaugarea unuia de 0,1 micro chiar pe pinii de alimentare al picului nu imbunatatim ceva? poate si o mica ferita pusa chiar intre plus si pinul de alimentare al pciului mai taie din paraziti nu credeti?l.e. eu folosesc varainta cu 4 butoane de pe telecomanda , nu am reusit pt varainat cu 2 butoane sa fac sa scada intensitatea

Link spre comentariu

am vazut parca intr-un proiect rusesc (sper sa nu ma insel) o bobina pe miez de ferita dar nu am luat in seama atunci.cu siguranta se poate ceva pentru eliminarea parazitilor ! daca ne descurajam asa mai bine ne lasam de meserie :rade: trebuie studiat putin daca picul este influentat de paraziti de pe alimentare sau cei de la pinul 5trebuie incercata si alimentarea cu separaj galvanic (o sursa in comutatie e destul de mica) :da

Link spre comentariu

de aceea e bine sa faci pe placa test inainte. eu am facut-o direct pe cablaj dar nu e problema , modificam vedem ce iese si reproiectam la sfarsit. sunt in comert dimmere din astea si nu sunt influentate deci trebuie sa existe o solutie, nu ne lasam descurajati nu?

Link spre comentariu

i-am scris autorului pe pagina de youtube unde are postate filmulete si uite ce mi-a raspuns

""I have dealt with this problem in software. To make sure the button is causing this problem, unplug it from the dimmer. Also the problem could be in your TSOP receiver!""

l.e. scotocind pe net am dat de urmatoarele scheme de alimentare pt circuite asemanatoare :

http://domotica.homeip.net/dimmer.html

http://www.jenrathbun.com/Electronics/images/Power.jpg

Link spre comentariu

la schemele din linkuri observ ca condensatorul de filtraj e mai mare (100uF aveam eu); una din ele are un 78L05 dar nu cred ca un 7805 rezolva parazitii. Nu am incercat totusi cu un cond mai mare...

Link spre comentariu

oarecum nu. Zilele trecute am cumparat de la un magazin un bec economic de 20W. Mi s-a facut proba cu o veioza cu reglaj cu triac. Vanzatoarea, nush de ce, a rotit si de potentiometru si am observat ca spre puterea maxima pare a merge dar daca scade pe la jumate are o palpaire ca devine instabila functionarea balastului electronic, spre o luminozitate minima nu se poate ajunge ca se opreste becul. In consecinta nu merge, parerea mea, dar o reducere usoara de lumina se poate obtine din cate am vazut cu ochii mei .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări