Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Are cineva softul pentru "IR LIGHT DIMMER"?

yo6pir

Postări Recomandate

Daca ai citit acest subiect de la inceput ai vazut ca eu am construit deja dimerul cehului, si nu am gasit soft pentru el, ca ala nu-l da si basta. Am pus si poza daca vrei s-o vezi. Acum am gasit acest dimmer din urma la care se da si softul si surpriza, seamana leit cu cel al cehului cu mici diferente.(am pus ambele scheme, poti sa le vezi) Nu am mai facut alt montaj, ca-l aveam deja pe cel al cehului, doar am facut mici modificari sa semene cu asta din urma care are de toate, si pe deasupra si functioneaza bine. Ce sa zic mai clar de atata?!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 210
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

42

• yo6pir

42

• XAN77

22

• Stefan

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

am citit de la inceput . am inteles acuma : nu ai mai facut altul , l-ai modificat pe ala ( deoarce aveai deja cablajul facut)eu incep constructia cu a doua schemao sa te mai sacaii eu cand am nelamuriri stai linstit ca nu scapi :da ( sper sa nu te superi)

Link spre comentariu

Da-i bice cum am zis si vei vedea ca merge. Tu nu trebuie sa modifici nimic, ci doar sa faci schema a II-a, aceea din fisierul zip, complet de la inceput. Nu ma supar deloc,daca ma mai intrebi ceva, ca doar de-aia-i forumul asta, nu? Hai, s-auzim de bine! Ovidiu.

Link spre comentariu

chit ca ma repet, va zic ca eu l-am folosit o saptamana, conectat sus la tavan la piciorul lustrei, e varza cu parazitii din retea, reactioneaza la tot felul de consumatori de prin casa. Pe mine ma intereseaza de fapt doar ca on/off, avand in vedere ca folosesc becuri economice cam peste tot. Ma gandeam sa folosesc o alimentare adevarata, un montaj de charger de mobil, plus un montaj cu controler similar la dimensiuni, sa fie paralele placile si scap de probleme. Spuneti-mi si mie, dupa ce il folositi zile bune, daca e asa super stabil .

Link spre comentariu

Daraga prietene XAN77, eu cred ca tie iti este deranjat acest montaj tocmai din cauza becurilor pe care le comanzi cu acest montaj. Acele becuri asa zise "economice" au in soclu un montaj invertor de tensiune care ridica tensiunea retelei la cateva sute de volti ca sa faca descarcare continua in gazul din bec. Pe langa faptul ca genereaza inalta tensiune genereaza si o gramada de impulsuri de inalta frecventa aiurea, care, cred eu, iti influenteaza acel montaj. Dealtfel in descrierea schemei, daca citesti, se arata concret faptul ca acest gen de montaje se preteaza numai la comanda becurilor cu incandescenta.Salutari de bine, Ovidiu.

Link spre comentariu

Draga simnakovi :) cand am folosit acel montaj, atat in teste cat si in saptamana de proba, aveam numai becuri cu incandescenta . Ulterior mi-a venit mania cu becurile economice si mi-a iesit si dimmerul din cap.

Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...

O ia razna de numa'numa' cred ca e influentat de paraziti electrici din retea(aveai dreptate xan77), ca numai ma trezesc ca lumina se aprinde singura si sta asa la un nivel mic. Apoi daca o reglez din nou din telecomanda dupa un timp o ia razna din nou. Am renuntat la el si l-am scos din lustra. Oricum experienta a fost benefica si am mai invatat ceva din asta in domeniul IRdimmer.

Link spre comentariu

al meu inca nu a a ajuns pe tavan, deci nu inca nu pot spune cum se comporta acolo sus - dar pe masa merge perfect :freaza: cand ii fac un cabjal mai serios (acum e pe placuta de test si PIC-ul e smd cu adaptor pt DIP) psi ii mai fac modificarile necesare plus o noua alimetare mai serioasa pun poze si va dau si rezultatele.nasole este ca eu am becuri economice, dar pun si unul cu incandescenta de 100W :da

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări