Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Are cineva softul pentru "IR LIGHT DIMMER"?

yo6pir

Postări Recomandate

• 1 lună mai târziu...
  • Răspunsuri 210
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• adicontakt

42

• yo6pir

42

• XAN77

22

• Stefan

17

Top autori în acest subiect

Imagini postate

pana la urma mi-am conceput altul singur.problema este ca nu am putut sa-l fac deocamdata decat pentru telecomenzi de sony (SIRC)daca vreau si pentru altele nu va mai merge asta .Am reusit pana acum RC5, RC6 si RCA protocol.Dar nu toate odata ,pe rand.Mai am de lucru, cu parazitii nu am probleme fara filtru emi.Sigurele sunt astea ca nu pot sa fac pentru mai multe protocoale in acelasi timp si mai licare becul la sesizarea altor telecomenzi.Daca-l fac simplu on-off nu are problema asta .Este facut pentru 676 , 684 ,675, pe mai multe l-am testat.am sa pun si o filmare sa o caut .

Link spre comentariu
  • 4 luni mai târziu...
Vizitator dukuletz

Am si eu nevoie de un mic ajutor. Am incercat sa fac un circuit asemanator dar pentru ON/OFF. Circuitul este cel luat de pe electronika.ba

Montajul am facut dar nu imi merge :( Am masursat tensiunea intre pini 1 si 8 si are in jur de 5v, mai fluctueaza putin dar cred ca e din cauza multimetru.

Cand tin apasat switchul pentru invatarea comenzii, ledul nu clipeste. Deci pur si simplu nu vrea sa intra in modul de invatare.

Am verificat montajul si nu cred ca este gresit undeva..

PIC-ul l-am programat cu hex-ul dat de pe site. Trebuie sa pastrez OSCAL cel din fabrica nu?

Ce sa mai verific? Chiar nu-mi dau seama unde gresesc :cry:

http://www.elektronika.ba/753/dual-channel-ir-remote-control-v1/

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...
Vizitator Borris

Salut baieti! Schema ruseasca merge bine,am facut vreo 50 bucati,probleme sint cu IR-receiverul,astea din vinzari cam isi fac de cap,reactioneaza si la spiridusi....ceva nu le pun chinejii in ele...placa am facuto sa incapa in intrerupator de tip EL-BI turcesc.

Link spre comentariu
  • 1 lună mai târziu...
  • 3 luni mai târziu...

Buna ziua, am urmarit de la inceput topicul si mi se pare intresant. Doresc sa fac circuitul ca si controller pentru volum direct pe alimentarea unei boxe. Si as dori sa modific alimentarea dimmerului la 9v sau putin mai mult sa fie stabilizata apoi la 5 v de 7805 sau dioda de 5v ca in schema( nu lucrez cu 220 volti deoarece nu am nevoie pt aplicatia mea, boxa merge la 3v-15 v). De aceea am sa scot C1 fiind pt curent alternativ redresat in continuu. Voi renunta si la triac inlocuindu-l cu un tranzistor fiind suficient sa comand boxa. Intrebare: ce hex bag in pic cel la 50 Hz sau 60 Hz alimentand cu 9-15 v picul? si 2: ar trebui sa stiu ceva in special pentru amplificatoarele audio?Cred ca ar fi ok sa bag pulsatia pwm data de pic direct ca alimentare pt boxa mai ales ca este stabilizata. multumesc, O zi buna!

Link spre comentariu

Să înțeleg că ai o boxă activă (adică cu amplificator încorporat) și vrei să modifici intensitatea sunetului prin scăderea tensiunii de alimentare, cu un dimmer?Sper că am înțeles greșit... Dar la ce ciudățenii ai mai spus, se pare că nu. :nebunrau:

Link spre comentariu

da, am o boxa activa. Inafara de partea de audio cre nu ma pricep, ce am spus gresit? :) nu ma intereseaza in nici un caz pentru 220 v acel dimmer. Oricum am de gand sa l modific sa l folosesc la veioze si alte lucruri, Pentru boxa as putea sa bag iesirea dimmmerului direct pe potentiometrul de volum(ca sa fiu si eu in rand cu oamenii)Ms pentru raspuns.

Link spre comentariu

Pentru boxa as putea sa bag iesirea dimmmerului direct pe potentiometrul de volum(ca sa fiu si eu in rand cu oamenii)

Cum adică?! Tu crezi ca potențiometrul ăla modifică tensiunea de alimentare? Controlul volumului se face pe partea de semnal, nu pe alimentare sau la ieșirea amplificatorului!Mai bine ai spune despre ce boxă e vorba (producător & model), poate se găsește vr-o schemă pentru ea. Deci tu vrei defapt să modifici volumul din telecomandă; păi asta nu se face cu un dimmer.
Link spre comentariu

STIAM CA NU SE MODIFICA TENSIUNEA DE ALIMENTARE DIN POT DE VOLUM CI A SEMNALULUI, DOAR STAU CU CIRCUTUL IN MANA DE CAND M AM APUCAT DE "PROIECTUL" ASTA. NU S ASA DE SLAB:)))STIU CA EXISTA MICI DETALII IN AMPLIF AUDIO PE CARE EU NU LE CUNOSC NELUCRAND CU ELE . Dar schema circutului cu tda 2822 m am vazut o( de fapt am facut o in cap nu am nevoie sa o desenez) Vroiam putin teorie nu sa ma invatati ca pe copii mici. Spuneti ca nu dimmerul face treaba care o vreau eu. de ce nu? sau care este rezolvarea? Stiu ca ma numesc "Incepator" dar nici chiar asa( am si eu orgoliul meu si niste diplome) :)))))

Link spre comentariu

am vrut sa zic sa umblu la pot de volum sa fiu in rand cu oamenii pentru ca majoritatea acolo actioneaza (e mai profi) nu partea mai simpla direct la alimentare. stiu ca la pot de volum e semnalul de la sursa sonora si ca e diferit de alimentrea tda-ului . Nu inteleg de ce ne pierdem asa in detalii(imi recunosc vina poate exprimarea mea e deficitara).ORICUM NU VREAU SA MI MAI DATI "REZOLVAREA" .Va multumesc pt timpul acordat

Link spre comentariu

Mici detalii in amplificatoarele audio care nu le cunosc eu sunt acelea ca sunt sensibile la parazaitii din alimentare si ca au nevoie de filtre( eu nu lucrez cu ele si nu m-au interesat) dar partea cu semnalul si alimentarea propriu-zisa cred ca o stiu majoritatea" incepatorilor"

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări