Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Sfat: Triangle sau Opera Calas ?

technomate

Postări Recomandate

• Răspunsuri 10
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• technomate

6

• EmyRulz

4

• VTP

1

Top autori în acest subiect

Compari mere cu pere. Triangle Antal sunt 1500Euro pret de lista si sunt floorstandere pe cand Opera Calas(oare nu cumva te refereai la Seconda?) sunt bookshelf si costa 2600E deci sunt cu o clasa(chiar doua tinand cont ca sunt bookshelf) mai sus. Personal nu recomand seria Esprit EX de la Triangle, nu au fost gandite pentru stereo ci mai degraba pt home theatre si au un sunet, dupa mine si nu numai, prea agresiv si tipator. De la Triangle am mai ascultat si Celius si aceeasi impresie de tipator, spatializare foarte slaba, contrabasul se auzea in tavan parca, o experienta enrevanta as putea spune. Merg bine in schimb pe muzica moderna, electronica, rock(dar pentru mine nu spun nimic). Pentru ceva bani in plus se poate trece la seria Genese care este cu totul si cu totul altceva. Bookshelfurile Triangle Trio le-am ascultat in cateva randuri si pot sa spun ca suna foarte bine pentru banii lor(daca stii de unde sa le iei sunt imbatabile). Triangle, foloseste difuzoare de hartie si au sensibilitate mai mare ceea ce le ofera un sunet delatiat si placut chiar si la volume mici, asta de la seria Genese in sus.Opera am ascultat doar Prima si Seconda, Opera prima s-a prezentat ok, dar nimic deosebit, Seconda nu erau rodate cand le-am ascultat si nu pot sa emit o parere cat de cat pertinenta(daca te intereseaza sunau prost, dar erau nerodate). Umbla vorba prin targ ca astea sunt niste boxe care cer electornice scumpe(adica mul mai scumpe decat boxele) ca sa cante cu adevarat. Personal eu as proceda invers si as cumpara boxe mai scumpe care sa meraga cu electronice mai ieftine bine. Momentan Opera a schimbat seria Callas, wooferul e acum Seas si a mai adaugat un rear tweeter, dar pe site(cel putin acum ceva timp) nu apareau modificarile.

Link spre comentariu

Compari mere cu pere. Triangle Antal sunt 1500Euro pret de lista si sunt floorstandere pe cand Opera Calas(oare nu cumva te refereai la Seconda?) sunt bookshelf si costa 2600E deci sunt cu o clasa(chiar doua tinand cont ca sunt bookshelf) mai sus. Personal nu recomand seria Esprit EX de la Triangle, nu au fost gandite pentru stereo ci mai degraba pt home theatre si au un sunet, dupa mine si nu numai, prea agresiv si tipator. De la Triangle am mai ascultat si Celius si aceeasi impresie de tipator, spatializare foarte slaba, contrabasul se auzea in tavan parca, o experienta enrevanta as putea spune. Merg bine in schimb pe muzica moderna, electronica, rock(dar pentru mine nu spun nimic). Pentru ceva bani in plus se poate trece la seria Genese care este cu totul si cu totul altceva. Bookshelfurile Triangle Trio le-am ascultat in cateva randuri si pot sa spun ca suna foarte bine pentru banii lor(daca stii de unde sa le iei sunt imbatabile). Triangle, foloseste difuzoare de hartie si au sensibilitate mai mare ceea ce le ofera un sunet delatiat si placut chiar si la volume mici, asta de la seria Genese in sus.Opera am ascultat doar Prima si Seconda, Opera prima s-a prezentat ok, dar nimic deosebit, Seconda nu erau rodate cand le-am ascultat si nu pot sa emit o parere cat de cat pertinenta(daca te intereseaza sunau prost, dar erau nerodate). Umbla vorba prin targ ca astea sunt niste boxe care cer electornice scumpe(adica mul mai scumpe decat boxele) ca sa cante cu adevarat. Personal eu as proceda invers si as cumpara boxe mai scumpe care sa meraga cu electronice mai ieftine bine. Momentan Opera a schimbat seria Callas, wooferul e acum Seas si a mai adaugat un rear tweeter, dar pe site(cel putin acum ceva timp) nu apareau modificarile.

da,vorbesc despre aceste triangle http://www.noe.ro/produse/2915 si despre acele Opera Callas http://www.operaloudspeakers.com/listen ... callas.asp .Doresc redarea naturala a sunetului..Daca nu gasesc, ma apuc de diy..pana obosesc :DMultumesc
Link spre comentariu

Ok, dar, dupa cum am spus, opera Callas fac parte din alta categorie de pret. De ce te-ai oprit tocmai la astea doua? Mai sunt atatea alte optiuni. Si mai gandeste-te la un aspect, cand cumperi scule hi-fi gandeste-te daca poti sa iti recuperezi o mare parte din banii pe ele printro viitoare revanzare. De aceea nu prea se merita sa cumperi de nou. Eu te sfatuiesc sa iei showroom-urile la pas si sa asculti cam tot ce gasesti in categoria asta de pret(sau cat iti permiti).Legat de redarea naturala a sunetului, s-ar putea sa nu prea o gasesti, sau cel putin sa nu merite banii(atunci cand eventual ti se pare ca o gasesti). Asta pentru ca atat clientii cat si producatorii s-au prins ca nu le place sunetul natural, ca cica ar fi plictisitor(eu nu sunt de acord cu asta, dar din pacate, cam asa stau lucrurile) si astfel majoritatea boxelor cat si a electornicleor au un sunet colorat, mai mult sau mai putin voit, mai mult sau mai putin pregnant. Daca o sa asculti mai multe produse hi-fi si hi-end o sa observi ca fiecare firma vine cu un sound specific si motivul e simplu, dupa cum am spus mai sus, dar mai e si alt aspect. Foarte usor se poate da vina pe matching atunci cand o combinatie suna prost! D-aia audiofilii sunt inebuniti cu matchingul si ajung sa faca un cult din el. Nu ca n-ar fi important, dar este exagerat, mai ales de revistele audiofile, care in felul asta isi asigura si o protectie si pot sa "scape" cu orice verdict ar da(si acum ca sa nu ne ascundem, verdictul asta depinde de care firma "cotizeaza" mai mult). Asculta mult si da banii cat mai greu, sunt mai multe motive pt a face asta. In primul rand asculta multe sisteme si vezi ce vrei cu adevarat de la o incinta(ca s-ar putea sa nu mai vrei un sunet natural pana la urma). Un ultim sfat, cand asculti, cauta defectele mai degraba decat calitatile. In primul rand, la banii astia(chit ca sunt putini raportati la piata audio, dar din pacate foarte multi pt ce se ofera!!!) calitatile ar trebui sa fie "incluse". In al doiela rand, nu risti sa fi impresionat pe moment si se reduce mult factorul subiectiv din evaluare, deci nu risti sa dai banii din prima si sa regeti dupa aia. Si mai e un motiv, chiar nu o sa ai parte de minuni si revelatii nici la banii astia.

Link spre comentariu

da,vorbesc despre aceste triangle http://www.noe.ro/produse/2915 si despre acele Opera Callas http://www.operaloudspeakers.com/listen ... callas.asp .Doresc redarea naturala a sunetului..Daca nu gasesc, ma apuc de diy..pana obosesc :DMultumesc
Cand ma refer la naturalete iau ca referinta o incinta RFT b9261 50W produsa acum 20 ani si un MA br2 care dupa parerea mea se aude jalnic.Coloreaza mult sunetele,nimic nu e natural si real...iar inaltele cam lipsesc in toata banda cu exceptia unui varf unde probabil creste spl-ul.Diferenta intre ele este la putere,Peste 10w monitorul reda nedistorsionat in timp ce rft-ul(obosit) distorsioneaza.In schimb Rft-ul la putere mica se descurca excelent.Muzica este in apropiere,are prezenta,scena este langa ascultator(se poate simti flautul, chitara,vioara langa ascultator),LA monitor audio scena este la vreo 20 metri(se simte clar prezenta unor incinte in incapere)....tweeterele sunt compromisul de pret la MA(cred ca orice tweeter ar fi s-ar auzi mai bine).Detaliile de care se vorbeste la MA sunt doar coloratii .Teste s-au facut pe subiecti diferiti si pe amplificatoare diferite.Ma straduiesc din rasputeri de cateva saptamani sa accept MA br2 dar nu ma multumesc .Le schimb tweeterele cu niste seas-uri sau sa incerc pe cele de mai sus :d Problema showroomurilor nu intra in discutie.Ar trebuii sa stau cateva zile in Bucuresti pentru asa ceva :d
Link spre comentariu

Nu stiu de ce mesajul meu a aparut inaintea ultimelor doua mesaje ale tale, citeste mai intai mai sus. Da, br2, br5 etc, se aud jalnic si nu merita sa iti bati capu cu ele. O solutie diy ar putea da rezultate bune, dar si aici trebuie ceva investitie. Daca nu poti sa asculti incintele live, nu merita sa te risti sa le cumperi pe ne-ve sau din spusele unuia sau altuia, oricat de entuziasmat ar fi.(fie vorba intre noi, astia care sunt entuziasmati, pe forumuri publice, au in general un interes).

Link spre comentariu

Multumesc mult Emy , nu scapi usor ,te mai astept cu pareri :daSunt nemultumit pentru ca am constatat ca piata e plina de marketing si mai putin de produse ..Premii peste premii,reviewuri "audiofilice" doar de dragul profitului .Marketingul rulz :sparge:Stiu ca fiecare firma vine cu coloratia ei,tocmai asta incerc sa previn/evit cat se poate

Link spre comentariu

@technomate,Intrebarea ta e fara rost: gusturile in materie de timbru acustic sunt f. diferite si ce-ti place tie nu-mi place mie! Ca atare .....Si daca intre incintele in discutie este o diferenta de pret mica sau f.mare, tot nu este concludent: unora nu le place o incinta de 10.000 de euro si se incanta la una de 300 euro! Depinde de gust!Daca discutam de snobism, evident ca oricarui "bolovan" i se pare ca o incinta mai scumpa e mai buna, dar si cu componente f.scumpe poti face incinte proaste!!!!Deci greul cade pe umerii tai!

Link spre comentariu

Vtp daca totusi ai ascultat una din cele 2 te rog spune niste impresii,deficiente sau ceea ce ti-a placut sau nu.Daca ai sa-mi spui ca una nu are prezenta pe inalte pt mine e de ajuns,daca una coloreaza mai mult sunetul iarasi nu ma va atrage ,daca tipa ..iar (offtopic sunt cam pretentios nu :rade: )... intelegi ?

Link spre comentariu

Din pacate Vtp are dreptate, NU te poti lua dupa sfatul unuia sau altuia, oricat de "in acord" cu viziunea ta despre sunet ar fi. Aici este domeniu subiectiv si am impresia ca e unul din cele mai subiective. Daca mie mi se pare ca o boxa nu tipa, s-ar putea ca tie sa ti se para foarte tipatoare si invers. La fel, daca asculti 10 opinii despre o boxa, fiecare va fi diferita, dar in general cad in 3 mari tabere: "mi-au placut, sunt cele mai grozave", "nu mi-au placut din motivele x,y,z, sunt niste porcarii" sau, cea mai periculoasa, "sunt pretentioase la scule si au nevoie de un matching special pe care trebuie sa fii dispus sa il cauti toata viata si sa cheltuiesti o gramada de bani" :ras: . Pe care tabara o crezi?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări