Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Tub UV

dj_steel

Postări Recomandate

salutare!am procurat un tub ultraviolet de 8 w.Pe el scrie 8w 220-240v/50-60Hz,schema o cunosc de montaj dar nu am un droser adecvat de 8w,numai de 40w,merge folosit cel de 40w?Dar in loc de droser ma gandeam ca poate un condensator isi va face treaba la fel de bine...ce parere aveti?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• dj_steel

3

• cipriyan123

3

• Dr.L

1

• DREDD

1

Top autori în acest subiect

am auzit de multe ori ca se poate inlocui droserul cu un condensator....eu personal nu am incercat dar nu cred ca ar iesi ceva rezultate din simplul motiv ca nu mai ai acel puls de tensiune(autoinductia,aici fiind vorba si de starter) care iti amorseaza descarcarea in gaz.condensatorul se poate folosi atunci cand folosesti un dublor(triplor)de tensiune care iti face amorsarea.deci condensator + starter nu merg....ar merge condensator + dublor(sau triplor de tensiune)..asta poti experimenta.erau niste scheme prin tehnium cu asa ceva....

Link spre comentariu

De ce nu folosesti partea electronica de la un bec economic?

pai din simplu motiv ca sunt f proaste(am 10 bucati de tuburi economice toate cu montajul ars si cu tuburile bune)
Link spre comentariu

vezi ce e ars,de obicei tranzistorii aiascoate-i pe toti si poate gasesti 2 intregi,cat sa faci un montaj functionalverifica si rezistentele din emitorul/colectorul trz ca si alea se duc daca trz se strapunge

Link spre comentariu

cumpara un bec economic ! prefer sa dau 8 lei pe unul (sau din Auchan la 4 lei) si ii iau electronica, eu chiar asa am facut cu niste neoane UV primite de la Doctor L :ewryt45w . oricum condensatoarele alea sunt de proasta calitate, se usuca si iar se arde tranz pe care dai 5-7 lei.am incercat la almpile de 18W montaje cu niste condensatoare si diode (cvadruplor parca era) dar gabaritul era pream mare si nu erau fiabile.eu inca nu am facut rost de o cutie potrivit pentru UV Box .maine pun ceva poze cu neonul/neoanele.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări