Sharky Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 cautati rezistente de cuptoare electrice 230V 630W sau ceva de genul.Puneti mai multe in paralel si aveti o rezistenta aproape de cea perfecta.Inductanta este f mica la o grupare paralel de 7.3ohmi, sub 30uH.Sunt in forma de U f alungit, au inauntru o sarma groasa de nichelina invelita intr-un tub de otel umplut cu un fel de nisip.Puterea disipata este f mare, o sigura problema au: se incing ca naiba. O sa pun si poze. Link spre comentariu
CATA2003 Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 cautati rezistente de cuptoare electrice 230V 630W sau ceva de genul.Puneti mai multe in paralel si aveti o rezistenta aproape de cea perfecta.Inductanta este f mica la o grupare paralel de 7.3ohmi, sub 30uH.Sunt in forma de U f alungit, au inauntru o sarma groasa de nichelina invelita intr-un tub de otel umplut cu un fel de nisip.Puterea disipata este f mare, o sigura problema au: se incing ca naiba. O sa pun si poze.Dinalea se gasesc si la masinile de spalat ,cred ,cine are timp poate sa gaseasca pe la fier vechi asa ceva Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 12, 2009 Partajează Postat Ianuarie 12, 2009 Nu sunt acelasi lucru. Pe langa acest aspect rezistentele respective trebuie puse in apa, in aer nu stiu cum se comporta. Rezistentele la care ma refeream pot functiona si rosii in mediu cu temperatura necontrolata fara sa isi modifice valoarea sau sa crape. 2 Poze mai de calitate nu am si nu am aparat foto ca sa pot face altele. Astea sunt mai vechi. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Totusi, mai mult ca sigur, rezistentele astea de masina de spalat sau cuptoare,au deriva termica mai mare, sint din nichelina simpla, decit unele facute special.Ca sa masori deriva termica, inseriaza cu un ampermetru, rezistentza la conectare pe tensiune, cind e rece, si mai vezi peste 5-10 min, sigur vor fi diferentze.Oricum, ca o ultima solutie, este de acceptat aceasta solutie. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 13, 2009 Partajează Postat Ianuarie 13, 2009 Nu mai fi asa de mai mult ca sigur cand te bazezi doar pe intuitie.Eu as fi indreptatit din moment ce le-am masurat, altfel nu vorbeam doar ca sa ma aflu in treaba.Am dat 1kW in ele timp de o jumatate de ora au trecut de 150C, apoi le-am pus pe punte si au pastrat valoarea in mare parte, variatia a fost de 0.01-0.02ohmi, nesemnificativa.Cand le mai folosesc la ceva o sa conectez una direct in priza si vedem apoi cum sta treaba la curent maxim admis.Cele de masina de spalat nu stiu cum se comporta si nici alte modele. Eu vorbesc strict de ce am folosit eu! Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 15, 2009 Partajează Postat Ianuarie 15, 2009 Alea trebuie sa stea neaparat in apa sau altceva, ulei, nisip, etc, fiind subdimensionate din proiectare. Link spre comentariu
Vizitator ionut OANCEA Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 va salut.cum as putea sa calculez lungimea nichelinei de 0.6mm pentru o rezistenta de vreo 1000w.va multumesc inainte!!!!!!!!!!!!!!! Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 rezistentele sa masoara in ohmi, nu in W.Acei 1000W la ce rezistenta ii vrei?Ce fel de racire folosesti? Link spre comentariu
Vizitator ionut OANCEA Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 stiu asta.rezistenta e pentru un resou pe cara il avem la munca sant mecanic de locomotiva dar inainte am fost bobinator la ump plopeni.stiu ca la 1000 w sant vreo 60 ohmi nu nu stiu lungimea sarmei sau cum se calculeaza.pe resou scria 1000w vreau sa o fac la fel. Link spre comentariu
Sharky Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Am inteles acum. Ai putea sa pui sarma pana cand masori cu multimetru 50-60ohmi.Totusi discutia nu are prea multa legatura cu amplificatoarele.Daca vrei sa o continui te rog sa deschizi subiect nou la sectiunea potrivita. Link spre comentariu
Vizitator ionut OANCEA Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 mersi pentru sfat o sa ianerc asa Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum