Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Reconditionare Crown Macrotech 5000VZ

Vizitator

Postări Recomandate

cautati rezistente de cuptoare electrice 230V 630W sau ceva de genul.Puneti mai multe in paralel si aveti o rezistenta aproape de cea perfecta.Inductanta este f mica la o grupare paralel de 7.3ohmi, sub 30uH.Sunt in forma de U f alungit, au inauntru o sarma groasa de nichelina invelita intr-un tub de otel umplut cu un fel de nisip.Puterea disipata este f mare, o sigura problema au: se incing ca naiba. :nebun: O sa pun si poze.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 25
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Sharky

5

• Mihai85

2

• CATA2003

2

• Marian

1

Top autori în acest subiect

cautati rezistente de cuptoare electrice 230V 630W sau ceva de genul.Puneti mai multe in paralel si aveti o rezistenta aproape de cea perfecta.Inductanta este f mica la o grupare paralel de 7.3ohmi, sub 30uH.Sunt in forma de U f alungit, au inauntru o sarma groasa de nichelina invelita intr-un tub de otel umplut cu un fel de nisip.Puterea disipata este f mare, o sigura problema au: se incing ca naiba. :nebun: O sa pun si poze.

Dinalea se gasesc si la masinile de spalat ,cred :d ,cine are timp poate sa gaseasca pe la fier vechi asa ceva
Link spre comentariu

Nu sunt acelasi lucru.

Pe langa acest aspect rezistentele respective trebuie puse in apa, in aer nu stiu cum se comporta.

Rezistentele la care ma refeream pot functiona si rosii in mediu cu temperatura necontrolata fara sa isi modifice valoarea sau sa crape.

Posted Image

2

Posted Image

Poze mai de calitate nu am si nu am aparat foto ca sa pot face altele.

Astea sunt mai vechi.

Link spre comentariu

Totusi, mai mult ca sigur, rezistentele astea de masina de spalat sau cuptoare,au deriva termica mai mare, sint din nichelina simpla, decit unele facute special.Ca sa masori deriva termica, inseriaza cu un ampermetru, rezistentza la conectare pe tensiune, cind e rece, si mai vezi peste 5-10 min, sigur vor fi diferentze.Oricum, ca o ultima solutie, este de acceptat aceasta solutie.

Link spre comentariu

Nu mai fi asa de mai mult ca sigur cand te bazezi doar pe intuitie.Eu as fi indreptatit din moment ce le-am masurat, altfel nu vorbeam doar ca sa ma aflu in treaba.Am dat 1kW in ele timp de o jumatate de ora au trecut de 150C, apoi le-am pus pe punte si au pastrat valoarea in mare parte, variatia a fost de 0.01-0.02ohmi, nesemnificativa.Cand le mai folosesc la ceva o sa conectez una direct in priza si vedem apoi cum sta treaba la curent maxim admis.Cele de masina de spalat nu stiu cum se comporta si nici alte modele. Eu vorbesc strict de ce am folosit eu!

Link spre comentariu
Vizitator ionut OANCEA

stiu asta.rezistenta e pentru un resou pe cara il avem la munca sant mecanic de locomotiva dar inainte am fost bobinator la ump plopeni.stiu ca la 1000 w sant vreo 60 ohmi nu nu stiu lungimea sarmei sau cum se calculeaza.pe resou scria 1000w vreau sa o fac la fel.

Link spre comentariu

Am inteles acum. Ai putea sa pui sarma pana cand masori cu multimetru 50-60ohmi.Totusi discutia nu are prea multa legatura cu amplificatoarele.Daca vrei sa o continui te rog sa deschizi subiect nou la sectiunea potrivita.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări