Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Osciloscop LO-70

Vizitator Mishu79

Postări Recomandate

• Răspunsuri 6
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• iulidan2

2

• MiniTehnicus

1

• d2134

1

• YO7DIG

1

Top autori în acest subiect

• 1 lună mai târziu...

La performantele care le are chiar este o piesa de muzeu.La un an-doi dupa revolutie mi-am pierdut o zi intreaga prin magazine in Bucuresti cautand sa cumpar un osciloscop, acesta era singurul model la Unirea ?.Ca performanta undeva la 1-2Mhz maxim, parca echivalent cu osciloscopul romanesc didactic.Oricum mai tarziu am cumparat unul CI-99 dublu spot direct de la rusii care veneau in piata cu diferite la vanzare, pe comanda.Insa pentru aplicatii audio se poate folosi, isi face treaba.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Surprinzator, piesa de muzeu, reuseste sa sincronizeze mult mai bine imaginea de pe ecran, dacat o chinezarie care nici macar nu a iesit din garantie. Cred ca o sa-l folosesc pana isi da duhul.

Link spre comentariu
Vizitator balauru

Am avut eu un model mai vechi (daca va puteti imagina asa ceva!), cu atenuatorul de pe intrarea Y extern si nu intern cum are cel din poza.Gama de frecvente era, din cate imi amintesc, pana la maxim 80kHz, 1-2Mhz este o estimare ultraoptimista.Intr-adevar, in domeniul audio poate fi folosit, strict ca indicator calitativ, in nici un caz cantitativ, ecranul nu are caroiaj si nici atenuatorul de pe intrare nu este calibrat, este un simplu potentiometru. La fel si baza de timp, desi are un comutator de game, tot dintr-un potentiometru neetalonat se regleaza "fin".Daca chiar intereseaza pe cineva (nu cred ca merita incadrat in categoria "vintage", cel mult intr-una de genul "curiozitati"), cred ca mai am pe undeva cartea tehnica, ma descurc si cu rusa, cereti detalii si o sa incerc sa le caut in manual si sa le postez.Respecte,balauru"

Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Salut baieti , LO 70 am avut si eu , a fost o scula bunicica la vremea cind m-am apucat eu de utilat laboratorul meu , am facut multe cu el , era un aparat mic si frumos , din pacate nu stiu ce am facut cu schema , daca o gasesc ( am hirtogarie de aproape 35 de ani adunata de peste tot) am sa ti-o trimit , oricum e reletiv simplu de depanat si nu impune probleme asa ca bafta , eu nu l-as demola , seamana ca aspect , de altfel dupa el m-am inspirat ca forma cind am facut primul monitor de SSTV , televiziune de radioamator cu baleaj lent cu tub de osciloscop cu remanenta mare facut cam prin 1983 , cu LO 70 am facut filtrele pentru monitor . fara el nu as fi reusit sa reglez un asemenea aparat si multe altele pe care le-am construit eu in acea perioada cind nu gaseai in comert osciloscoape .

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări