Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Preamplificator pt. pick-up

ALEKS

Postări Recomandate

Ce doza utilizezi? ...adica ce tip - electromagnetic, electrodinamic, piezo...?

Corect fiecare tip da un alt nivel al semnalului audio , asa ca nu se poate folosi orice reamplificator !

Nu ma intereseaza corectie RIAA

Nu inteleg de ce nu doriti corectia de tip RIAA , aceasta ca si NAB la casetofoane are rolul ei si o excludere are mari sanse sa "strice totul" !Bafta oricum !
Link spre comentariu
  • Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• blezneag

6

• ALEKS

4

• remus68

3

• MarioRobert

3

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Si eu sunt interesat de un preu pentru aceasta doza, iar daca ar fi o schema testata pe lampi, cu atat mai bine.Cu integrate am facut, dar pentru lampi, am inteles ca trebuie niste precautii deosebite.

Link spre comentariu

Si eu sunt interesat de un preu pentru aceasta doza, iar daca ar fi o schema testata pe lampi, cu atat mai bine.Cu integrate am facut, dar pentru lampi, am inteles ca trebuie niste precautii deosebite.

Precautiile primare sunt cele referitoare la tensiunile relativ mari care pot fi periculoase sau chiar letale omului ! Precautiile secundare ( sa le numesc asa ) sunt cele referitoare la ecranari electromagnetice , la felul cum "duceti" firele de alimentare la soclul tuburilor , la realizarea cablajului , imprimat sau tip "paianjen" adica aerian ! In privinta calitatii lucrurile sant discutabile , de ce ? ! Un integrat de performanta ridicata , amplificator operational , cu slew/rate mare distorisiuni mici de tot si banda larga nu poate concura cu "lampa" dar daca doriti sa il construiti nimic nu va opreste sa faceti comparatie intre cele 2 !Bafta !
Link spre comentariu

Aleks, un corector RIAA are si rol de preamplificator, corect, o data cu procesul de corectie se stabileste si nivelul de amplificare a semnalului si de regula acesta este de 100 mV out/1Khz, orice amplificare ulterioara deterioreaza raportul S/N , eventual poti construi un corector anti RIAA... pt verificare :da

Link spre comentariu
  • 6 ani mai târziu...

Buna,

Dupa schema respectiva ar reiesi ca se folosesc doua NE5532, dar un integrat din asta este dual, are doua amplificatoare operationale in el, de ce ar folosi doua?

Cu doua faci schema la dublu pentru ambele canale.

Link spre comentariu
Vizitator 1n4007

Schema folosește doua AO ,cîte două pentru fiecare canal ,numerotarea pinilor sunt pentru două integrate ,operaționalele care sunt pe pinii 5,6,7 corespund celuilalt canal .

Schema este testată si executată în citeva exemplare , citiva colegi de forum au auzit si cum amplifica ,unii au executat acest preu.

post-261714-0-47273500-1480596785_thumb.gif

post-261714-0-78573900-1480597122_thumb.jpg

post-261714-0-16760200-1480597295_thumb.jpg

Editat de 1n4007
Link spre comentariu

Buna,

Am pus schema lui NE5532.

Pinii 1,2,3- primul amplificator operational

Pinii 5,6,7- al-2-lea amplificator

Pinii 4, 8- alimentarea

-Dilema era ca in schema dupa numerotarea ambelor amplificatoare 1,2,3, ar reisesi ca sunt folosite doua integrate.

E vreun problem daca folosim ambele amplificatoare ale aceluias integrat?

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ne5532.pdf

Multumesc

post-199597-0-20655900-1480671069_thumb.jpg

post-199597-0-21728000-1480671212_thumb.gif

Editat de blezneag
Link spre comentariu

Buna,

Am pus schema lui NE5532.

Pinii 1,2,3- primul amplificator operational

Pinii 5,6,7- al-2-lea amplificator

Pinii 4, 8- alimentarea

-Dilema era ca in schema dupa numerotarea ambelor amplificatoare 1,2,3, ar reisesi ca sunt folosite doua integrate.

E vreun problem daca folosim ambele amplificatoare ale aceluias integrat?

http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ne5532.pdf

Multumesc

In primul rand daca vrei sa faci schema lui Elliot, atunci uita din start de NE5532, fa-o cu OPA2134....diferenta este de la cer la pamant .

Nu stiu cum s-ar comporta schema folosind pe un canal operationalele din aceasi capsula.

Mai bine respecta indicatiile date de Elliot pentru aceasta schema si mai ales modelul de amplasare a componentelor aratat acolo, eu am facut aceasta schema cu OPA2134 si in completare am facut si un filtru subsonic tot de la Elliot si ambele scheme functioneaza impecabil

Atentie mare la stabilizarea si filtrarea sursei simetrice

Editat de Dominicue
Link spre comentariu

Buna,

Multumesc pentru indicatii, trimite-mi te rog si mie legatura cu acel "filtru subsonic",

Pentru astfel de montaje, cablajul trebuie un pic mai aerisit, sa nu fie traseele foarte apropiate, si asa e, stabilizarea si filtrarea trebuie sa fie buna...

Editat de blezneag
Link spre comentariu

In mod normal la operationali nu este absolut necesara stabilizarea si nici nu au nevoie de o filtrare foarte mare........

edit: abia astep sa vad cite persoane nu sint de acort cu ceea ce am scris......

Editat de sesebe
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări