Audio Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Ce doza utilizezi? ...adica ce tip - electromagnetic, electrodinamic, piezo...?Corect fiecare tip da un alt nivel al semnalului audio , asa ca nu se poate folosi orice reamplificator !Nu ma intereseaza corectie RIAA Nu inteleg de ce nu doriti corectia de tip RIAA , aceasta ca si NAB la casetofoane are rolul ei si o excludere are mari sanse sa "strice totul" !Bafta oricum ! Link spre comentariu
zal Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Nu, nu, MF-104 e doză electromagnetică de tip MM, pe sarcină de 47kOhmi. Link spre comentariu
remus68 Postat Noiembrie 27, 2010 Partajează Postat Noiembrie 27, 2010 Atunci este perfecta schema de la Elliott. Link spre comentariu
iulidan2 Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Si eu sunt interesat de un preu pentru aceasta doza, iar daca ar fi o schema testata pe lampi, cu atat mai bine.Cu integrate am facut, dar pentru lampi, am inteles ca trebuie niste precautii deosebite. Link spre comentariu
Audio Postat Noiembrie 28, 2010 Partajează Postat Noiembrie 28, 2010 Si eu sunt interesat de un preu pentru aceasta doza, iar daca ar fi o schema testata pe lampi, cu atat mai bine.Cu integrate am facut, dar pentru lampi, am inteles ca trebuie niste precautii deosebite.Precautiile primare sunt cele referitoare la tensiunile relativ mari care pot fi periculoase sau chiar letale omului ! Precautiile secundare ( sa le numesc asa ) sunt cele referitoare la ecranari electromagnetice , la felul cum "duceti" firele de alimentare la soclul tuburilor , la realizarea cablajului , imprimat sau tip "paianjen" adica aerian ! In privinta calitatii lucrurile sant discutabile , de ce ? ! Un integrat de performanta ridicata , amplificator operational , cu slew/rate mare distorisiuni mici de tot si banda larga nu poate concura cu "lampa" dar daca doriti sa il construiti nimic nu va opreste sa faceti comparatie intre cele 2 !Bafta ! Link spre comentariu
blue Postat Noiembrie 30, 2010 Partajează Postat Noiembrie 30, 2010 Aleks, un corector RIAA are si rol de preamplificator, corect, o data cu procesul de corectie se stabileste si nivelul de amplificare a semnalului si de regula acesta este de 100 mV out/1Khz, orice amplificare ulterioara deterioreaza raportul S/N , eventual poti construi un corector anti RIAA... pt verificare Link spre comentariu
blezneag Postat Noiembrie 30, 2016 Partajează Postat Noiembrie 30, 2016 Buna, Pina la urma a facut cineva preamplificatorul de la http://sound.whsites.net/project06.htm Sau a incercat alta schema, vreau sa fac si eu schema respectiva. Doza e audio tehnica de 432 Ohmi respectiv 419 Ohmi pe canal. Credeti ca se brodeste montajul sau a facut altul mai ok? Multumesc Link spre comentariu
blezneag Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 Buna, Dupa schema respectiva ar reiesi ca se folosesc doua NE5532, dar un integrat din asta este dual, are doua amplificatoare operationale in el, de ce ar folosi doua? Cu doua faci schema la dublu pentru ambele canale. Link spre comentariu
Vizitator 1n4007 Postat Decembrie 1, 2016 Partajează Postat Decembrie 1, 2016 (editat) Schema folosește doua AO ,cîte două pentru fiecare canal ,numerotarea pinilor sunt pentru două integrate ,operaționalele care sunt pe pinii 5,6,7 corespund celuilalt canal . Si eu sunt interesat de un preu pentru aceasta doza, iar daca ar fi o schema testata pe lampi, cu atat mai bine.Cu integrate am facut, dar pentru lampi, am inteles ca trebuie niste precautii deosebite.Schema este testată si executată în citeva exemplare , citiva colegi de forum au auzit si cum amplifica ,unii au executat acest preu. Editat Decembrie 1, 2016 de 1n4007 Link spre comentariu
blezneag Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 (editat) Buna, Am pus schema lui NE5532. Pinii 1,2,3- primul amplificator operational Pinii 5,6,7- al-2-lea amplificator Pinii 4, 8- alimentarea -Dilema era ca in schema dupa numerotarea ambelor amplificatoare 1,2,3, ar reisesi ca sunt folosite doua integrate. E vreun problem daca folosim ambele amplificatoare ale aceluias integrat? http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ne5532.pdf Multumesc Editat Decembrie 2, 2016 de blezneag Link spre comentariu
Dominicue Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 (editat) Buna, Am pus schema lui NE5532. Pinii 1,2,3- primul amplificator operational Pinii 5,6,7- al-2-lea amplificator Pinii 4, 8- alimentarea -Dilema era ca in schema dupa numerotarea ambelor amplificatoare 1,2,3, ar reisesi ca sunt folosite doua integrate. E vreun problem daca folosim ambele amplificatoare ale aceluias integrat? http://www.ti.com/lit/ds/symlink/ne5532.pdf Multumesc In primul rand daca vrei sa faci schema lui Elliot, atunci uita din start de NE5532, fa-o cu OPA2134....diferenta este de la cer la pamant . Nu stiu cum s-ar comporta schema folosind pe un canal operationalele din aceasi capsula. Mai bine respecta indicatiile date de Elliot pentru aceasta schema si mai ales modelul de amplasare a componentelor aratat acolo, eu am facut aceasta schema cu OPA2134 si in completare am facut si un filtru subsonic tot de la Elliot si ambele scheme functioneaza impecabil Atentie mare la stabilizarea si filtrarea sursei simetrice Editat Decembrie 2, 2016 de Dominicue Link spre comentariu
blezneag Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 (editat) Buna, Multumesc pentru indicatii, trimite-mi te rog si mie legatura cu acel "filtru subsonic", Pentru astfel de montaje, cablajul trebuie un pic mai aerisit, sa nu fie traseele foarte apropiate, si asa e, stabilizarea si filtrarea trebuie sa fie buna... Editat Decembrie 2, 2016 de blezneag Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 2, 2016 Partajează Postat Decembrie 2, 2016 (editat) In mod normal la operationali nu este absolut necesara stabilizarea si nici nu au nevoie de o filtrare foarte mare........ edit: abia astep sa vad cite persoane nu sint de acort cu ceea ce am scris...... Editat Decembrie 2, 2016 de sesebe Link spre comentariu
blezneag Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 Care a facut schema asta http://sound.whsites.net/project06.htm C2L si C3L, ambii de 22uF, in una din scheme sunt pusi cu (+) la masa, in cealalta sunt pusi cu (-) la masa, voi cum i-ati montat? Link spre comentariu
sesebe Postat Decembrie 9, 2016 Partajează Postat Decembrie 9, 2016 In a doua schema sint corect pusi iar la prima schema ar trebui nepolarizati. Prima schema este cu alimentare simetrica iar a doua cu o singura sursa de alimentare. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum