Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

alimentare 3 module FET400

Vizitator marhai

Postări Recomandate

Vizitator marhai

Salut la toti ! Am urmatoare problema, doresc sa alimnetez 3 module fet400 (http://www.psc-audio.ro/catalog/product ... cts_id=344) care sa le pun intr-o statie si nu sunt hotarat in privinta transformatorului toroidal. Cea mai mare nedumerire o am in privinta puterii toroidului. Pe instructiunile ce au venit cu modulele scrie ca ar fi nevoie de cel putin 600va per modul. M-am uitat pe site la petra-toroid si am vazut ca din calculele lor ar fi nevoie de unul cu putere mai mare. Un modul se alimenteaza cu +/- 70 v cu un consum maxim de curent 6A. Pe site la petra se recomanda urmatoarele calcule : (http://www.petra-toroid.ro/metode-de-determinare.html )

# WATTS = VDC x IDC (output)

# VA = 1.4 x ( WATTS + 2 IDC)

in cazul meu ar fi : va= 1.4 x((70+70)x6+ 6x2 )= 1192.8 deci dublu decat minim necesar.

Cat de resimtita este aceasta diferenta in performantele alimentarii ? S-ar justifica in final diferenta de pret platita pt un transformator cu putere dubla? ori nu se merita..

Intrucat am de alimentat 3 module mai am o dilema .

Eu am vazut ca as avea 2 solutii:

1. Alimentez fiecare modul in parte cu transformatorul lui, sau ...

2. Folosesc un transformator mai mare pentru a le alimenta impreuna

Pentru prima optiune stiu ca va trebui sa fac redresarea si filtrarea separat pt fiecare modul implicit.

In al doilea caz se poate face si o filtrare si redresare comuna celor 3 module.

Care ar fi solutia cea mai buna ca pret , acum nu stiu, 3 transf mai mici costa mai mult sau mai putin decat unul de 3 ori mai mare (in putere si amperaj) ?

Ca performanta stiu ca e mai bine ca cele 3 canale sa fie separate. Ce alte aspecte ar mai fi legate de aceasta problema ?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 0
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Zile populare

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări