YO2LFF Postat Februarie 28, 2009 Partajează Postat Februarie 28, 2009 Am incercat Eagle. Am observat ca are multi adepti, dar mie imi este mai simpatic Proteus. Schema se face mai simplu (in ISIS), are un aspect super. Am reusit sa fac si netlist (cu o simpla schema de trigger Schmitt), catre ARES. Ei, de aici incolo nu mai pricep nimic. Ti se arunca o panza de paianjen de care cu cat tragi mai mult, cu atat se incurca mai rau! Am incercat si autoruter (are doua) si cu chiu si vai am obtinut un fel de cablaj...da a mea de pe foaia cu patratele a fost mai buna (functioneaza demult).Sigur zambesti acum, dar am spus ca sunt la inceput. Help-ul Proteus este destul de consistent dar engleza mea e de balta... Te-as ruga sa-mi explici ce este partea de simulare VCM. Multumesc. Link spre comentariu
yo4hhp Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Despre Eagle pot spune ca e cel mai eficient program de pcb design pt un hobby-ist. Este destul de simplu de invatat, free daca te limitezi doar la 100x80mm si 2 straturi, are o baza de date de componente aproximativ suficienta, despre procesarea CAM nu ma pot pronunta ca nu am avut inca de a face. Insa ce mi se pare aiurea la el e UI-ul (user interface). Probabil e o chestie nemteasca sa puna accent mai mult pe calitate decat pe design, insa sa fim seriosi, au suficienti ani de cand au scos softul si chiar nu au putut face nimic in aceasta privinta..Nu consider un "must" lucrul asta, dar pe parcursul lucrului in Eagle te lovesti de tot felul de nimicuri destul de stresante, amintesc aici sunetele de la erori/greseli , cand ai o librarie lunga si alegi o componenta de mai de jos, ar mai trebui un scroolbar ca sa fie mai rapida previzualizarea, s-ar putea face o comanda sa se mute mai multe componente deoadata (poate e dar nu stiu eu...) etc.Oricum chiar si cu aceste mici inconveniente, tot il consider foarte practic pt un constructor amator.Am incercat de curand si Proteus, din pricina ca mi s-a pus pata odata ca nu gaseam un ic in eagle si am zis sa cochetez cu alt soft. L-am instalat si am fost cam dezamagit. Eu lucrand 25/24 ore cu programe de proiectare asistata, nu prea m-am putut adapta asa usor cu functiile simple ale programului gen zoom, pan, selectarea/stergerea/rotirea etc a obiectelor, amplasarea lor, acestea fiind total aiurea stabilite fata de alte programe intalnite. Nici n-am stat mult pe ganduri si l-am dezinstalat In schimb m-am apucat sa invat sa fac librarii in Eagle, unde la fel nu e prea user-friendly , insa n-am ce face ..ma chinui asa Link spre comentariu
nickrvl Postat Martie 25, 2009 Partajează Postat Martie 25, 2009 Eu unul m-am saturat de cautat capsule si alte probleme asa ca am trecut la Diptrace, e adevarat ca nu e spectaculos ca si aspect dar pot face capsule rapid asa ca nu mai e nevoie sa caut, de fapt nici nu folosesc capsulele sale ci mi le-am facut cum am vrut eu si are si autorute destul de bun, si autoplacement....Dar simularile le fac in Proteus. Link spre comentariu
YO2LFF Postat Martie 28, 2009 Partajează Postat Martie 28, 2009 Pentru cei care folosesc Proteus.Intamplator, am gasit asta pe net:Sper sa fie de folos! Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Pentru cei care folosesc Proteus. Intamplator, am gasit asta pe net: Sper sa fie de folos! Ar fi, dac? ne spui parola arhivelor.... ?i eu m-am obi?nuit cu Proteus, d-aia mi-e cam greu s? m? apuc de altceva. Oricum, mai am de înv??at destul; de exemplu, cum fac copper pour - adic? traseele s? fie pline, s? r?mân? doar spa?iu de delimitare între pini ?i trasee diferite (alimentare/semnal)? Link spre comentariu
Stefan Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 parola este scrisa in arhiva pass: http://www.eca.ir adica sa faci asa ceva in proteus? Link spre comentariu
high_voltage_tm Postat Iunie 27, 2009 Partajează Postat Iunie 27, 2009 Dadada don' stefan_ro, aia vreau s? fac! Probabil c? ai v?zut varianta f?cut? de mine la aceast? schem?... cum spuneam ?i acolo, e primul cablaj pe care-l desenez, deci nu prea am experien?? s? apreciez dac? se încadreaz? în regulile din acest domeniu (trasee de mas?, separare între alimentare ?i semnal, etc. - bine, nu-i complicat acest montaj, dar a?a, ca idee general?); îns? cu siguran?? a? fi preferat s? folosesc la maxim suprafa?a de cupru ?i s? corodez doar acolo unde trebuiesc separate traseele - astfel timpul de corodare ar fi mai mic ?i solu?ia de clorur? s-ar "îmbâcsi" mai pu?in, plus c? de multe ori e mai practic s? faci un plan (de mas? de exemplu) la care trebuie s? legi multe piese sau care trebuie s? reziste la curen?i mari. Deci a?tep cu interes sugestii / reclama?ii / dedica?ii de orice fel. S?n?tate ?i numa' bine! L.E. La faza cu parola... ce s? zic, c?teodat? solu?iile cele mai evidente sunt ?i greu de observat. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum