zaitzus Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Haideti sa evaluam posibilitatea de a construi un motor Stirling.Principiul de functionare este dilatarea si contractarea unui gaz in momentul incalzirii si racirii acestuia. Cu un astfel de motor putem actiona, un generator electric.Care ar fi sansele de reusita practica?Ce opinii aveti ? Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Salut,incerc si eu sa fac unul, sunt curios daca si iese ceva... Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 E multa documentatie despre cum se poate face un motor Stirling si multe filmulete pe youtube din care te poti inspira, de facut se poate face. Comparat cu alte tipuri de motoare termodinamice cred ca e cel mai simplu de realizat.Solutia tehnica este foarte eleganta si pe mine m-a fascinat cand am aflat prima oara de motorul Stirling. Din pacate aplicatii practice nu prea sunt. E mai mult o curiozitate inginereasca cu care de fapt nu prea ai ce face practic.Singura aplicatie serioasa despre care am citit este ca au fost folosite la realizarea unei centrale solare. Un astfel de motor era pus in focarul unei oglinzi parabolice. Mai departe motorul antrena un generator electric. Solutia, desi implementata practic intr-o centrala solara industriala cu zeci de oglinzi de cativa metri fiecare, s-a dovedit pana la urma mai scumpa si mai putin fiabila decat altele.Dar asta nu inseamna ca este un motor complet inutil. Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 ... poate v? d? Philips în judecat?!!! citi?i aici ca s? v? da?i seama de ce spun asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engine Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 ....si daca as zice ca la mine in atelier tragea sa moara un compresor de racire, care seamana in mare cu un motor stirling ce ziceti?ma tot gandeam, de unde, ce si cum sa fac rost de unele materiale, sa ma distrez cu un stirling, dar mai maricel nu miniatura, si mi-a cazut ochi pe un compresor trifazat defect, de la vitrine frigorifice, ce zacea prin atelier si am taiat balonul(carcasa) si surpriza, inauntru exact ce imi trebuie adica ambielaj pistoane dispuse la 90 grade si posibilitatea de a modifica unul din ele fara mari batai de cap asa ca incetut, poate iese ceva... Link spre comentariu
Administratori Badman Postat Ianuarie 10, 2009 Administratori Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 ... poate v? d? Philips în judecat?!!! citi?i aici ca s? v? da?i seama de ce spun asta: http://en.wikipedia.org/wiki/Stirling_engineNaiba te opreste sa te joci acasa cu o chestie apartinand ca inventie oricui ca doar nu faci productie in masa. Link spre comentariu
Vizitator dany1eo Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 ..cred ca MifTy glumeste in legatura cu Philips, nu are ce sa iti faca atata timp cat nu copiezi integral ce au facut ei nu doar un principiu care a fost pus la punct de altul...iata si fierotaniile cu pricina....si o aplicatie....unde e fum e si ventilatie, interesant nu? Link spre comentariu
Nucleu Postat Februarie 5, 2009 Partajează Postat Februarie 5, 2009 Salut! Are cineva documentatie despre acest motor??? la ce dimensiuni poate sa ajunga si sa si functioneze?? ce putere poate ceda..?? Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum