Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

modificare amplificator

micutu

Postări Recomandate

• Răspunsuri 27
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• csl1131

9

• Sharky

9

• micutu

5

• Incepator

3

Top autori în acest subiect

Acum imi amintesc m-i s-a intamplat si mie ca la un momentdat sa creasca consumul nejustificat de mult.Asta se intampla cu toti finalii montati dar eu am scos o pereche si merg doar cu o pereche,ptr. mine este suficient in masina.Oricum asta era solutia:sa montez acel tranzistor pe radiator cu semireglabilul respectiv?

Link spre comentariu

de ce neaparat multitura? ca daca nu fixezi bine capetele intervalului in care sa reglezi curentul tot arzi finalii...

ce vrei sa zici cu capetele intervalului..?????adica nu e la fel ca ala normal..???la asta te-ai referit.. sau ce...???vrei sa zici ca unul normal e mai bun decat unu multitura..???ai incercat vreodata sa pui unu normal, si dupaia sa pui unu multitura, sa vezi care poti regla mai bine curentul..??? eu am incerct, si cu ala normal daca nu foloseam limitare de curent....se duceau tranzistorii mei.... si de atunci nu mai folosesc numa multitura...
Link spre comentariu

unde am zis eu ca e mai bun ala normal? ..tu ai scris ca e obligatoriu sa pui multitura si eram si eu curios de ce e obligatoriu..ca e mai fin unul multitura asta e alta poveste.."Capetele intervalului" - ma refeream la rezistentele de langa potentiometru care sunt pt reglaj brut, iar reglajul fin se face din semireglabil. Daca ai rabdare sa masori hfe la tranzistorul care face biasul atunci poti sa determini niste valori pt rezistentele alea 2 a.i. oricum ai misca tu de semireglabil sa nu poti depasi o anumita valoare a curentuluiNu spun ca e obligatoriu sa faci asa, doar daca vrei sa fii mai linistit cand reglezi curentul

Link spre comentariu

unde am zis eu ca e mai bun ala normal?

eu asa am inteles..parca.....oricum e mai bun unu multitura..dar merge si cu celalalt...cum ai zis tu...dar ai mult mai multe sanse sa gresesti...
Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

Bai sa vezi ca ma bucurai degeaba!Am o problema:I locul T4 care este BD241 eu am pus BD237; pana acum montajul a functionat pe niste radiatori mici ; astazi l-am montat pe radiator si am observat ca si incinge T4, inainte nu am observat asta ...Ce ma sfatuiti?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări