zaitzus Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Am un generator electric al carui condensator a pleznit. Am incercat sa-l inlocuiesc cu altul de o valoare similara dar nu fuctioneaza. Aveti idee ce tip de condensator as putea utiliza pentru aceasta aplicatie? Tin sa precizez ca rotorul nu este bobinat si nici nu are magneti permanenti pe el iar statorul are 2 infasurari. Puterea generatorului este de 1,1 KWCe solutie exista?Multumesc. Link spre comentariu
Golem Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Daca a plesnit condensatorul, a "plesnit" si infasurarea ajutatoare, care produce campul magnetic rotitor...e un motor cu "colivie de veverita"-un motor asincron cu rotorul in scurtcircuit(aia e "colivia de veverita"). Link spre comentariu
em2006 Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Am un generator electric al carui condensator a pleznit...Ai generator, sau motor? Link spre comentariu
Golem Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Sigur e vorba de un motor, probabil ti s-a parut ca e un generator, daca rotorul nu e bobinat si nu ai magneti permanenti, nu vad cum ar putea fi un generator... Link spre comentariu
Dr.L Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 se poate,citeste pe forumcel putin alea de 600w asa sunt(e un topic in care cineva descrie cum e construit) Link spre comentariu
zaitzus Postat Ianuarie 11, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Am un generator electric al carui condensator a pleznit...Ai generator, sau motor?este vorba de un generator electric, un motor termic care antreneaza un generator electric. Puterea lui era de 1,1Kw. L-amfolosit cam 4-5 ani, intre timp i-a mai scazut compresia, cred ca s-au tocit segmentii, nu mai dadea 220. Intre timpmi-am luat altul dar mi-ar placea sa ma joc cu generatorul, eventual sa il adaptez la un alt motor termic. Problema este ca acel condensator care, daca nu ma inseala memoria era pus in paralel pe priza, deci pe stator, a pocnit. Aveti idee cu ce l-as putea inlocui sau ce sa cer in magazin?Capacitatea acestuia era de 40 micro, nepolarizat, la 450 v. e un tip specialde condensator? Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 11, 2009 Partajează Postat Ianuarie 11, 2009 Am un generator electric al carui condensator a pleznit... Ai generator, sau motor? este vorba de un generator electric, un motor termic care antreneaza un generator electric. Puterea lui era de 1,1Kw. L-amfolosit cam 4-5 ani, intre timp i-a mai scazut compresia, cred ca s-au tocit segmentii, nu mai dadea 220. Intre timpmi-am luat altul dar mi-ar placea sa ma joc cu generatorul, eventual sa il adaptez la un alt motor termic. Problema este ca acel condensator care, daca nu ma inseala memoria era pus in paralel pe priza, deci pe stator, a pocnit. Aveti idee cu ce l-as putea inlocui sau ce sa cer in magazin? Capacitatea acestuia era de 40 micro, nepolarizat, la 450 v. e un tip specialde condensator? nu cred ca era ceva special . era un condensator de motor de 40uF la 450Vca daca se poate pune o poza. Link spre comentariu
zal Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Înseamna ca era pus acolo ca filtru pe iesire, ar trebui sa mearga si cu alte valori. Link spre comentariu
kripton Postat Iulie 29, 2009 Partajează Postat Iulie 29, 2009 Buna, Daca nu ai gasit pana acum,cauta pe Google :''condensatori nepolarizati''.Se gasesc in aproape toate magazinele cu produse electrotehnice. Succes ! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum