Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

generator electric cu condensatorul pleznit

zaitzus

Postări Recomandate

Am un generator electric al carui condensator a pleznit. Am incercat sa-l inlocuiesc cu altul de o valoare similara dar nu fuctioneaza. Aveti idee ce tip de condensator as putea utiliza pentru aceasta aplicatie? Tin sa precizez ca rotorul nu este bobinat si nici nu are magneti permanenti pe el iar statorul are 2 infasurari. Puterea generatorului este de 1,1 KWCe solutie exista?Multumesc.

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Golem

2

• zaitzus

2

• em2006

1

• Dr.L

1

Top autori în acest subiect

Daca a plesnit condensatorul, a "plesnit" si infasurarea ajutatoare, care produce campul magnetic rotitor...e un motor cu "colivie de veverita"-un motor asincron cu rotorul in scurtcircuit(aia e "colivia de veverita").

Link spre comentariu

Am un generator electric al carui condensator a pleznit...

Ai generator, sau motor?
este vorba de un generator electric, un motor termic care antreneaza un generator electric. Puterea lui era de 1,1Kw. L-amfolosit cam 4-5 ani, intre timp i-a mai scazut compresia, cred ca s-au tocit segmentii, nu mai dadea 220. Intre timpmi-am luat altul dar mi-ar placea sa ma joc cu generatorul, eventual sa il adaptez la un alt motor termic. Problema este ca acel condensator care, daca nu ma inseala memoria era pus in paralel pe priza, deci pe stator, a pocnit. Aveti idee cu ce l-as putea inlocui sau ce sa cer in magazin?Capacitatea acestuia era de 40 micro, nepolarizat, la 450 v. e un tip specialde condensator?
Link spre comentariu
Am un generator electric al carui condensator a pleznit...

Ai generator, sau motor?

este vorba de un generator electric, un motor termic care antreneaza un generator electric. Puterea lui era de 1,1Kw. L-amfolosit cam 4-5 ani, intre timp i-a mai scazut compresia, cred ca s-au tocit segmentii, nu mai dadea 220. Intre timpmi-am luat altul dar mi-ar placea sa ma joc cu generatorul, eventual sa il adaptez la un alt motor termic. Problema este ca acel condensator care, daca nu ma inseala memoria era pus in paralel pe priza, deci pe stator, a pocnit. Aveti idee cu ce l-as putea inlocui sau ce sa cer in magazin?

Capacitatea acestuia era de 40 micro, nepolarizat, la 450 v. e un tip specialde condensator?

nu cred ca era ceva special . era un condensator de motor de 40uF la 450Vca

daca se poate pune o poza.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări