Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Protectie supraincarcare

Vizitator Mar2u

Postări Recomandate

Vizitator Mar2u

Sal all si la multi ani!As vrea sa stiu si eu cum pot sa fac un montaj pentru a evita incalzirea excesiva la un transformator in ciuda faptului ce il tin in scurt cu o rezistenta!Innainte de rezistenta se poate pune ceva care sa ia sarcina si sa se incinda in locul transformatorului!Ma gandesc la o dioda ceva la care sa pot pune un radiator!Ms frumos!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

Zile populare

Top autori în acest subiect

Se poate limita incalzirea prin 2 moduri:1.) Scazi curentul de sarcina2.) Protectie de supraincalzire (thermal fuse)1.) Ca sa scazi curentul de sarcina poti sa maresti rezistenta, sa pui o dioda in serie care va scadea tensiunea medie pe rezistenta cu jumatate, astea sunt cele mai usor de facut.2.) Poti sa montezi pe traf o siguranta termala, bimetalica care intrerupe primarul cand temperatura trece de ex. de 80C asta revine cand se raceste la 50C, sau faci un montaj care deconenteaza sarcina cand se depaseste o temperatura limita.Ce putere are traful, ce tensiune, ce rezistenta ai pus acolo? Poate traful se incalzeste din cauza pierderilor in intrefier.

Link spre comentariu
Vizitator Mar2u

Traful zice ca scoate: 22 VAC /250 va ab 2 min/ 18min si are miez de ferita! Iar rezistenta (de fapt este o bobina fara miez ) care eu urmaresc sa se incinda ! Pana la punctul in care sa nu se arda!

Link spre comentariu

In mare parte nu inteleg ce vrei sa spui, masoara rezistenta bobinei tale, ca poate este prea mic.Traful daca are 250VA si secundarul are 22V atunci curentul maxim care poate duce este de aprox. 10A, asta inseamna o rezistenta minima de 2.2Ohmi, daca legi rezistenta mai mica, risti sa arzi traful.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări