nichishoru Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 , precum si impresiile lui si ale lui , mai ales ca amplificatorul cu 6P3S suna extrem de muzical, fiind intamplator unul din proiectele mele de viitor apropiat, insa in varianta SE (deocamdata sunt adeptul acestei configuratii).As dori, pentru vremuri mai calde, sa organizam o intalnire in aer liber, la curte, cu amplificatoare pe lampi si solid state, cu incinte diferite, pe muzica variata, cu proiecte noi.Acuma am intrat si eu pe net si o sa raspund invitatiei lui caruia ii multumesc pentru organizarea buna:Mi-au placut statiile China ca realizare practica si ca sunet dar mai mult m-au impresionat monoblocurile lui ca realizare tehnica. SE-ul lui Florin imi era familiar de la vizita anterioara cind am comparat-o cu statia mea vintage Telewatt 66, un PP stereo cu finale ECL82 facut de Klein & Hummel prin 1967. Aseara am venit cu mina goala deoarece sunt constient ca nu ma pot compara cu celelalte scule asa ca m-am multumit sa ascult si sa pozez.Am intilnit oameni interesanti si mult mai vrednici si mai focalizati ca mine pe HiFi. Eu din pacate sau fericire mai am si patima vintage-ului si nu pot merge asa departe pe cararea asta.Oricum auditiile m-au convins sa merg in demersul meu de a-mi face o scula DIY pe calea SE dar cu un tub mai mare (G807) din motive de putere si aspect.Si acuma pozele: Link spre comentariu
nichishoru Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 Si alte poze: Link spre comentariu
Golem Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 In orice amplificator audio, cuiul lui Pepelea este transformatorul, important generator de distorsiuni si neliniaritati.Generatii de electronisti au trudit sa elimine transformatorul din montajele audio. S-a ajuns chiar la situatii disperate cand s-au proiectat tuburi speciale capabile a functiona cu tensiune scazuta (EL86, 6P18P) si difuzoare cu impedanta in jur de 1 Kiloohm. Dar datorita impedantelor de intrare foarte mari si a capacitatilor parazite din montaje si acestea aveau limitari la frecventele inalte necesitand masuri constructive de exceptie. La vremea lor am vandut multe amplificatoare cu doua perechi de El34 in paralel si alimentate la 850 V cu etajul final in montaj ultraliniar (grilele ecran legate la prize pe transformatorul de iesire). Dar erau niste monstrii de peste 20 Kg cu 2 transformatoare de 25 cm2 si o padure de electrolitici legati serie-paralel. Nici nu mai vreau sa-mi aduc aminte. Probabil pentru cei tineri este fascinatia necunoscutului, dar pentru mine sunt niste porcarii. Acum in era semiconductorilor este incredibil sa scoti 2Kw dintr-un transformator pe ferita cu mai putin de 100 de spire in total pentru alimentare si sa scoti 500W in clasa D cu 2 tranzistori pusi pe un radiator cat podul palmei. S-a ajuns departe. Alta era, alte montaje. Lumea merge inainte. Succes la toata lumea si multa sanatate !.Scormonel, nu-i dragut din partea ta sa vorbesti de funie in casa spanzuratului , dar poti s-o mai spui odata! N-ai pomenit de clasa T(Tripath), sa vezi o cutioara cat doua pachete de tigari ce scoate un sunet parca din Paradis, sau de incintele D`Apollito la 200 euro perechea, care dau clasa la boxe audiofile de jdemii de euro...Totusi, e de respectat trecutul si munca acestor oameni fara de care nu ar fi fost posibil progresul...acum, cand acestia sunt la apusul vietii, ca si minunatele lor tuburi , din suflet un MULTUMESC! Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 24, 2009 Partajează Postat Ianuarie 24, 2009 Pentru lamurirea celor care au dubii, indoieli si traiesc inca sub impresia ca in vestul salbatic, educat, exaltat, Diana Krallizat, etc., capitalismul este indulgent cu domeniul audio si audiofilii! NU! Nu este asa! Firmele japoneze (primele) si apoi cele vestice au mutat incet - incet, productia de ORICE (componente, subansamble, CI, cutii, carcase, ambalaje ) initial in Taiwan, Singapore, Malaysia, Hong Kong, ca, odata cu cresterea costurilor prin cresterea salariilor, sa mute , accelerat, cat mai mult, in China cea MARE! Unde s-a ajuns, e de studiat nr.1/2009 din Haute Fidelite, unde este prezentat targul de specialitate (audio) de la Guangzou.Din produsele ultimilor ani ce mi-au cazut in mana, indiferent de ce scria pe el ca loc de fabricatie, ori era made in China, ori componentele sale, in procent covarsitor erau produse in China! Daca va duceti in orice magazin de audio/video, veti gasi TV si audio pe care scrie fie made in China, fie assembled (made) in UK, Slovakia, Poland, Hungary, ........, dar inauntru, componentele sau subansamblele sunt >90% made in China! Si asta indiferent de brand sau locul unde se specifica a fi produs!amplificatoarele in cauza, Xindak si Yarland sunt chinezesti. Potentiometrii sunt Alps, electroliticii Rubycon, condensatori MKT Wima sau alt brand cunoscut, rezistentele cu tolerante mici, tip metal oxid, conectorii tip WBT, auriti, cablajele pe sticlostratitex, soclurile de ceramica, etc. Intr-un cuvant, tot ce au si produsele cu marca vestica, ce folosesc componente de aceiasi provenienta (indiferent de parerea contrara a unora!) Aceste firme chinezesti sunt furnizoare de transformatoare de iesire si executa complet produse pentru branduri de renume!!! Ce urmeaza: ceva de a inceput deja! Chinezii isi impun brandurile proprii, prin calitate la nivelul celor vestici si pret de 2-5 ori mai mici, ca si prin faptul ca executand in cea mai mare proportie produsele vestice au avut grija sa le aduca la o medie calitativa potrivita cu a lor!!! In definitiv ar fi fost nebuni sa nu faca asta odata ce ei produc >90% din piata A/V!Si mai este un lucru: chiar un produs conceput si executat integral in Patagonia de exemplu, tot apeleaza la componente chinezesti, ca de ..... si capitalistii patagonezi si-au mutat productia tot in China, ca sa aiba un profit mai consistent!Daca unii cred ca pot, in final sa ocoleasca complet componentele chinezesti, e treaba lor, efortul or eroic.In orice caz, sub brandurile proprii, chinezii se straduiesc sa castige piata si, in rezultat, nu prea ai ce sa reprosezi produselor lor ca realizare. Sunt alte probleme, legate de estetica, design, care este ori prea sters, ori prea batator la ochi, ori prea departat de gustul european.Concluzia? Asta e lumea in care traim, produsa de chinezi! Link spre comentariu
scormonel Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Eu am crescut cu amplificatoarele pe germaniu. Radioul-combina pe lampi era al tatalui meu; nu ma interesa (old stuff), deoarece avea "doar" 2W. Primul amplificator cu prefinali complementari l-am facut din Tehnium, ca multi altii. Cand auzeai atunci de "stereo" (avand atunci toata aparatura mono) si puteri de peste 10-15W era o senzatie deosebita, de evolutie, ca acum, cand tinerii cauta "putere" de multi kW. Dupa cum vedeti, exista o evolutie ciclica in toate; exista si-o vorba: "nimic nou pe pamant"! Ca si in moda, in arta, sunt putine lucruri de inventat, iar oamenii redescopera magia lucrurilor vechi. Ce mi-ar place, ar fi si redescoperirea cititului, a educatiei, insa asta-i alta discutie... Una peste alta, chiar discutam cu un prieten despre acele amplificatoare cu germaniu si complementari in prefinal; in amintirea mea auditiva, nostalgica, sunau exceptional. Cate "ceaiuri" am dus pe vremea tineretii cu astfel de amplificatoare de 2x15-20W curati (vorba lui , cu basi tari)... De aceea, cred ca voi umbla prin cutii si voi restaura un astfel de amplificator; regret enorm ca n-am stiut sa pastrez aparatele bune facute in acele timpuri! Mai toti tranzistorii finali cu germaniu aveau o limitare severa la frecvente inalte (existau si tranzistori buni cu ft la 3-4 Mhz, dar in Romania de atunci erau piese rare), dar asta cum ai zis este alta discutie..... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 O intilnire frumoasa, asteptata o saptaminaoameni cu care este o placere sa stai de vorba sau sa-i ascultiampliful domnului Florin dovedeste ca o schema minimalista lucrata ingrijit da satisfactie deplinasuna exceptional pe incintele saleDanzup ,un ampili din doua monoblocuri atent construite care imbina doua etaje PP cu 6P3S montate cite doua in paralel pe fiecare alternanta,interesanta partea de selectare a surselor ,o parte digitala care comanda releelucratura frumoasa,echipamentul este inca in stare de proiect la care se mai lucreaza pentru alte imbunatatirisunet excelentYarland a mai fost ascultat de mine ,are sunetul mai rafinat decit Xindakpersonal am propus aceasta intilnire pentru a dovedi ca si un ampli fabricat in China sau construit home made poate sa se auda foarte bineamplificatoarele de fabrica au componentele cam de aceasi producatori,cele ale lui fcon si danzup sunt construite cu componente "jenibile"(citat Spitfire) cumparate din Silicon Valley(Str. Maica Domnului), chiar si cu aceste componente se pot construi lucruri de calitate daca sunt in mana unui om priceputcu toate ca am fost luati drept nostalgici ai lampilor, fiecare din noi avem acasa foarte multa aparatura electronica solid state, pe care o folosimin acest topic nu au loc comparatiile dintre tranzistori si tuburivis- a- vis de produsele fabricate in China, imaginea proasta pe care o au este de natura economica, suntem o tara saraca, majoritatea populatiei nepermintandu-si lucruri scumpe, motiv pentru care importam lucruri cat mai ieftinedaca nu ar fi aceste produse cu ce ne-am incalta si ne-am imbracain China produsele se fabrica in functie de cati bani vrei sa platesti pe ele iar daca vrei produse de calitate se pot face dar la preturi prohibitive pentru buzunarul romanuluicei care blameaza produsele din China si citesc acest topic sa-si demonteze calculatorul si sa vada ce scrie pe componente si sa ne spuna daca are un calculator de calitate sau nu, si unde sunt fabricate 90% din componentele din calculatordeschide sifonierul si dulapul cu incaltaminte si veti vedea ca, chiar daca aveti produse de brand marea lor majoritate sunt produse in Vietnam, Romania, China, Indonezia, Singaporecum comentati acest aspect?............... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Pai, simplu ! In ultimii ani se construieste mult si prost ,exista o frenezie de a multumi consumatorii prin modularea gusturilor (manipularea) fara limite de bun simt , asa ca aparitia amplificatoarelor chinezesti cu tuburi urmeaza un curs firesc , vina nu este a celor care produc ,ci a celor care sugereaza (manipuleaza) folosirea lucrurilor ieftine .Cred ca raspunsul ar fi aplicatii DIY , urmate de manufacturta de calitate, cu o reclama corespunzatoare!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Pai, simplu ! In ultimii ani se construieste mult si prost ,exista o frenezie de a multumi consumatorii prin modularea gusturilor (manipularea) fara limite de bun simt , asa ca aparitia amplificatoarelor chinezesti cu tuburi urmeaza un curs firesc , vina nu este a celor care produc ,ci a celor care sugereaza (manipuleaza) folosirea lucrurilor ieftine .Cred ca raspunsul ar fi aplicatii DIY , urmate de manufacturta de calitate, cu o reclama corespunzatoare!!nu ai inteles ce am vrut sa spun Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 25, 2009 Partajează Postat Ianuarie 25, 2009 Pai, simplu ! In ultimii ani se construieste mult si prost ,exista o frenezie de a multumi consumatorii prin modularea gusturilor (manipularea) fara limite de bun simt , asa ca aparitia amplificatoarelor chinezesti cu tuburi urmeaza un curs firesc , vina nu este a celor care produc ,ci a celor care sugereaza (manipuleaza) folosirea lucrurilor ieftine .Cred ca raspunsul ar fi aplicatii DIY , urmate de manufacturta de calitate, cu o reclama corespunzatoare!!Mai toata lumea merge prin supermarketuri, nu?; din cand in cand trec pe la raionul (ce ciudat suna!) de electronice, sa vad ce mai apare.Am putut, in aceasta toamna, sa compar magazinele de profil din Grecia, Bulgaria si Romania.Peste tot gasesti scule relativ scumpe, dar de toata jena (jenibile?), majoritatea Sony (n-am nimic in mod special cu aceasta firma!), insa, incepand de la performantele sonice precare, si pana la plasticele oribile si tabla mai subtire si mai rea decat a Daciilor vechi, altceva... mai rar. O singura combina mini Philips, pe lampi, a fost singura care m-a impresionat placut (am inteles ca a aparut si in Romania).Senzatia vizuala si tactila este de lucru ieftin, facut pentru un produs de consum, departe de senzatiile de soliditate si durabilitate, de lucru facut cu simt de raspundere si pasiune, pe care il dau, de cele mai multe ori, sculele vechi.Ei bine, Xindak-ul si Yarland-ul NU iti dau senzatia de lucru ieftin, nici vizual, nici tactil. Sunt bine inchegate, fara zorzoane si sclipici, iar sunetul este excelent. OK, nu dau senzatia de rafinament a sculelor de show-room, cu pretentie de hi-end; nici nu sunt produse de nisa, cu ceva spectaculos inauntru; au componente decente, pe care noi, de cele mai multe ori, nici nu le avem la dispozitie.Nicaieri in lume cred ca nu vom gasi scule extraordinare, la preturi de scule de hipermarket (care sunt si acelea destul de scumpe...).Concluzia mea, a neofitului patruns in lumea DIY-ului dintr-o pasiune de liceu, este ca aceste chinezisme (cel putin Xindak-ul si Yarland-ul ascultate) nu trebuie taxate cu termeni peiorativi; asta in general, fara sa fac trimitere la vreo apreciere a vreunui coleg forumist.Pe de alta parte, DIY-ul este zona in care experimentul este crucial; solutiile gasite si sunetul obtinut de amplificatoarele facute in regim DIY nu inceteaza sa ma uimeasca. Pasiunea si colaborarea dintre constructori sunt motorul unor creatii extraordinare.Nu stiu daca intrarea pe piata, cu toata reclama corespunzatoare, va avea succes; sa vedem, de exemplu, la cel mai nou brand intrat pe linie dreapta http://www.hi-fi.ro/fhifi/viewtopic.php ... sc&start=0Ar fi frumos...Intalnirile dintre DIY-eri, cum spunea si , sunt importante, ca si ascultarea a cat mai multor aparate, nu neaparat in scop de test, ci pentru a vedea/asculta ce ofera solutiile tehnice, constructive alese. Cititul unor topicuri de pe forumuri, imaginile si discutiile sunt extrem de utile, insa ceea ce vezi si asculti mi se par "mult mai util[e] pentru schimbul de idei decat 1.000 ore in fata calculatorului" (citat VTP).Faptul ca DIY-erii din Romania sunt mai retrasi, iar intalnirile sunt, de cele mai multe ori, rare si numai intre prieteni buni, nu duce la nimic bun pe termen lung, la inchegarea unei comunitati. Imi place sa ma uit, din cand in cand, la intalnirile dintre DIY-erii din tarile nordice, unde vine fiecare cu ce are. OK, este vorba de spatiu, organizare, in fond majoritatea problemelor tin de doua lucruri: banii si timpul, dar nu numai...Poate ar trebui sa mai discutam despre aceasta problema, poate rezolvam, totusi,ceva...Una este sa fi vazut monoblocurile lui in paginile forumului, altceva a fost sa le vad in fata, cuplate la sursa si incinte. Cum altfel as fi putut admira sunetul deosebit, lucratura facuta cu atata pasiune si entuziasmul extraordinar al acestui coleg de forum? Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 Stimularea exacerbata a consumului (cumperi cu buletinul... unic in lume... cred) duce inevitabil la cresterea consumului iar aceasta crestere, la degradarea calitatii (producatorii numai pot tine pas cu costurile... fiind presati de varietate).Nivelul nostru de salarizare stimuleaza o cerere de calitate pe masura... Putin mai la vest situatia se schimba, iar in vestul indepartat nici nu seamana de loc cu ceea ce este la noi. Ma refer la oferta!Am propus mai demult o expozitie DIY-audiofil (amplificatoare, incinte), undeva in Sibiu, Cluj, Brasov, mai in centrul tarii, dar nimeni nu s-a inscris. Ar fi fost vorba de o sambata. Este un sacrificiu mare pentru multi, dar fara sacrificii nu vom razbi. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 Stimularea exacerbata a consumului (cumperi cu buletinul... unic in lume... cred) duce inevitabil la cresterea consumului iar aceasta crestere, la degradarea calitatii (producatorii numai pot tine pas cu costurile... fiind presati de varietate).Nivelul nostru de salarizare stimuleaza o cerere de calitate pe masura... Putin mai la vest situatia se schimba, iar in vestul indepartat nici nu seamana de loc cu ceea ce este la noi. Ma refer la oferta!Am propus mai demult o expozitie DIY-audiofil (amplificatoare, incinte), undeva in Sibiu, Cluj, Brasov, mai in centrul tarii, dar nimeni nu s-a inscris. Ar fi fost vorba de o sambata. Este un sacrificiu mare pentru multi, dar fara sacrificii nu vom razbi.hai sa o facem ,eu sunt dispus pentru o parte de sponsorizare daca nu dau faliment! Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 Am propus mai demult o expozitie DIY-audiofil (amplificatoare, incinte), undeva in Sibiu, Cluj, Brasov, mai in centrul tarii, dar nimeni nu s-a inscris. Ar fi fost vorba de o sambata. Este un sacrificiu mare pentru multi, dar fara sacrificii nu vom razbi.hai sa o facem ,eu sunt dispus pentru o parte de sponsorizare daca nu dau faliment!Propun, insa, sa asteptam primavara. Pana atunci, daca sunteti de acord, ar trebui deschis un topic separat, de aceea l-as ruga pe Dj_Dog sau pe kosmin227 sa imparta acest thread de la ultimele mesaje, si/sau sa deschida altul: expozitie DIY-Audio(fil), in orice varianta de cuvinte doriti.Dupa parerea mea, intalnirile dintre forumisti sunt mult prea importante ca sa nu constituie subiect de discutie.Multumesc. Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 Si eu ma arunc la o sponsorizare daca... nu dau faliment pana in primavara... poate ne mai ajuta.. Vasile... Misa... etc. (sper sa nu se supere pe mine ca i-am amintiti!).Dar pana atunci ar trebui inventariati, macar participantii... poate scoatem si un catalog... pentru posteritate... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 am pus o donatie la rubricile vinzari si cumparari ce ziceti? Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 27, 2009 Partajează Postat Ianuarie 27, 2009 Bravo! Pune si ceva scheme ca sa fie mai atractiv... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum