Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 fcon, amplificatorul tau este clasic ,din datele transformatorului reiese o constructie corecta pt. SE cu EL84 (6p14p) dar are niste limite firesti ,o comparatie cu un SE cu EL34 este inutila, puterea determina un avantaj de dinamica, asa ca nu merita incercate comparatii pt. clase diferite ! In plus daca doresti o evaluare cat de cat corecta ar trebui sa folosesti metode de testare in timp real (comutarea amplificatoarelor pe acelesi boxe cu sursa de semnal comuna) Eu am postat o instalatie de testare de acest tip pe un forum audiofil, dar se pare ca vorbaria asurzitoare protejeaza lipsa de actiune... Eu vorbeam despre bucuria muzicii, a sunetului, evaluare fara de pretentii... Comutarea in timp real este un subiect pe care il cunosc (ti-am citit threadul respectiv), insa mi se pare prea mult; nu sunt un audiofil atat de inrait incat sa fac teste dupa parametri stricti; spiritul meu de competitie se intinde doar pana la curiozitatea de-a asculta si altceva... Aici intra si dorinta de a ne intalni si de a schimba opinii, care, cum spuneam, este greu de indeplinit, in general. De aceea am raspuns invitatiei lui . Sa vedem daca exista interes. Pot sa spun ca am incercat diverse trafuri de iesire, insa tot cele vechi, rusesti, de la , au sunat cel mai bine ca intindere in frecventa, in comparatie cu cele facute DIY. Statia a avut ca sursa scheme clasice, adaptate pentru o schema cat mai simpla si un sunet cat mai bun, plus ideea de a folosi un singur etaj de alimentare pentru ambele canale. Faptul ca are doar 2x5W nu cred ca va constitui un impediment in comparatie cu un amplificator cu putere mai mare, data fiind sensibilitatea mare a incintelor si/sau dimenisiunea relativ mica a camerei, in conditiile unei auditii normale. Vom vedea... Ce invitatie ? Ca si eu as vrea sa-mi compar ampliful meu cu lampi cu altul ... De fapt poate facem o intalnire la care sa fie invitat si VTP ! VTP pentru mine mi se pare a fi cel mai in masura sa ne spuna dupa auditie daca , ce , cum , parca, cat ..... Din pacate al meu amplif e cel mai greu transportabil ca sunt 2 monoblocuri , un alimentator de vreo 15kg , preampliful/selector/volum cu microcontroler .... si masina mi-am vandut-o acum 4 ani si nu imi mai cumpar ca e criminal sa circuli in bucuresti .... dar am sa ma sacrific cu un taxi ceva daca se aduna lumea (mai ales ca fcon m-a invitat acum un an la o auditie ... si VTP la fel acum multa vreme ....) pt intilnire da ti adrese ,nume,tel pe pm va adun eu cu masina mea! inclusiv greutatile Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 fcon, amplificatorul tau este clasic ,din datele transformatorului reiese o constructie corecta pt. SE cu EL84 (6p14p) dar are niste limite firesti ,o comparatie cu un SE cu EL34 este inutila, puterea determina un avantaj de dinamica, asa ca nu merita incercate comparatii pt. clase diferite ! In plus daca doresti o evaluare cat de cat corecta ar trebui sa folosesti metode de testare in timp real (comutarea amplificatoarelor pe acelesi boxe cu sursa de semnal comuna) Eu am postat o instalatie de testare de acest tip pe un forum audiofil, dar se pare ca vorbaria asurzitoare protejeaza lipsa de actiune... Eu vorbeam despre bucuria muzicii, a sunetului, evaluare fara de pretentii... Comutarea in timp real este un subiect pe care il cunosc (ti-am citit threadul respectiv), insa mi se pare prea mult; nu sunt un audiofil atat de inrait incat sa fac teste dupa parametri stricti; spiritul meu de competitie se intinde doar pana la curiozitatea de-a asculta si altceva... Aici intra si dorinta de a ne intalni si de a schimba opinii, care, cum spuneam, este greu de indeplinit, in general. De aceea am raspuns invitatiei lui . Sa vedem daca exista interes. Pot sa spun ca am incercat diverse trafuri de iesire, insa tot cele vechi, rusesti, de la , au sunat cel mai bine ca intindere in frecventa, in comparatie cu cele facute DIY. Statia a avut ca sursa scheme clasice, adaptate pentru o schema cat mai simpla si un sunet cat mai bun, plus ideea de a folosi un singur etaj de alimentare pentru ambele canale. Faptul ca are doar 2x5W nu cred ca va constitui un impediment in comparatie cu un amplificator cu putere mai mare, data fiind sensibilitatea mare a incintelor si/sau dimenisiunea relativ mica a camerei, in conditiile unei auditii normale. Vom vedea... Ce invitatie ? Ca si eu as vrea sa-mi compar ampliful meu cu lampi cu altul ... De fapt poate facem o intalnire la care sa fie invitat si VTP ! VTP pentru mine mi se pare a fi cel mai in masura sa ne spuna dupa auditie daca , ce , cum , parca, cat ..... Din pacate al meu amplif e cel mai greu transportabil ca sunt 2 monoblocuri , un alimentator de vreo 15kg , preampliful/selector/volum cu microcontroler .... si masina mi-am vandut-o acum 4 ani si nu imi mai cumpar ca e criminal sa circuli in bucuresti .... dar am sa ma sacrific cu un taxi ceva daca se aduna lumea (mai ales ca fcon m-a invitat acum un an la o auditie ... si VTP la fel acum multa vreme ....) pt intilnire da ti adrese ,nume,tel pe pm va adun eu cu masina mea! inclusiv greutatile pai atunci am sa aduc si un amplif solid state cu tranzistori mos (un av400 la care am doar o pereche de tranzistori finali) numai ca sa-mi fac urechea pe open baffle ale lui fcon ca eu ampliful asta il folosesc ca termen de comparatie fata de toate celelalte amplifuri pe care le construiesc. Se poate ? Sunt acceptat si cu SS-ul in phanteonul lampilor ? Pot sa aduc si preampliful cu PGA2310 pentru teste ? Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Din cate am lucrat in timp, am facut unele constatari care pot ajuta si pe altii:- calitatea transformatorului de iesire este determinanta pentru calitatea sunetului. - transformatoarele rusesti sau sovietice au intradevar un sunet f. curat in orice schema adoptata pentru finala pentru care au fost proiectate; - unele transformatoare nu sunt asamblate corect, si, putini stiu ca acest lucru este f. important. Greseli de montaj duc la cresterea pierderilor si o functionare incorecta; - transformatoarele de iesire NU se impregneaza, sau, daca sunt lucrate fara pretensionarea sarmei, se impregneaza numai in ceara de albine (utilizata si de rusi).- sunetul cel mai transparent se pare ca il au triodele de putere cu incalzire directa, din care se remarca 2A3 si 6A3;- sunetul cel mai cald si cu bas pregnant l-am observat la tetrode de tipul 6P3CCele de mai sus sunt valabile pentru montaje in clasa A SE, care desi dezvolta puteri mici, sunt suficiente pentru auditii cu incinte potrivite, cu SPL mai mare de 92-93 dB/1W/1m. Poate e o revenire ciclica, poate e un mod de a recapata loc in interesul melomanilor, dar, urmarind revistele straine, am vazut o tendinta clara de reorientare spre tuburi si incinte de mare randament (indiferent ca sunt de BL, 2 cai sau mai multe). In randul DIY, aceasta tendinta a existat dintotdeauna, in prezent doar este in crestere evidenta.Desigur, pentru cei dotati cu incinte normale, necesitatea unei puteri mari este usor de rezolvat, montajele in PP ducand la o putere rezonabila in orice conditii de ascultare.Nu am fost multumit de solutii care au vizat utilizarea de tuburi in paralel, nici in SE si nici in PP, pentruca in scurt timp apar o serie de probleme de functionare datorita uzurii inegale , ce se manifesta in regim de lucru, nu static. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Alte constatari:- el84 in PP suna mult mai curat si mai placut decat el34! Asta explica si faptul ca multi instrumentisti utilizeaza ampl. cu el84 desi au puteri mult mai mici (de 4-5 ori mai mici);- personal prefer 6p3s in locul lui el 34;- schemele simple, cu putine etaje sunt, acustic, superioare;- amplificatoarele integrate sunt preferabile in toate cazurile, evitandu-se problemele de cuplare(brum, reducerea diafoniei, etc.)- o retea deconectabila de accentuare a joasei poate fi utila la nivele mici, mai ales cu amplificatoare de putere mica;- complicarea alimentarii nu aduce sporirea calitatii sonore, duce doar la arta pentru arta, impresionand necunoscatorii. Nu uitati ca pana la folosirea extensiva a tranzistoarelor, utilizarea tuburilor ajunsese la un apogeu! Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Inca ceva: am gasit Haute Fidelite 1/2009 in care, printre altele:Guanzhou AV Fair 2008!Intre altele un pick-up de 2,4 milioane yuani (270.000 euro). Si respectand trendul actual, o multime de amplificatoare cu tuburi si incinte de SPL mare.Ca capitolul DOSAR: CD-playere - 6 buc. din categoria Reference, adica f. ieftine, intre 5000 si 15.000 euro! Si publicitate pentru produsele Xindak! Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 (mai ales ca fcon m-a invitat acum un an la o auditie ... si VTP la fel acum multa vreme ....)pai atunci am sa aduc si un amplif solid state cu tranzistori mos (un av400 la care am doar o pereche de tranzistori finali) numai ca sa-mi fac urechea pe open baffle ale lui fcon ca eu ampliful asta il folosesc ca termen de comparatie fata de toate celelalte amplifuri pe care le construiesc.Se poate ?Sunt acceptat si cu SS-ul in phanteonul lampilor ?Pot sa aduc si preampliful cu PGA2310 pentru teste ? asa este; era vorba de-o invitatie la ascultat muzica in aer liber, la curte, dupa ce-mi faceam incintele; asteptam doar Eminence Alpha 15, care-au venit exact pe 10 octombrie 2008, la 5 zile dupa ce mi-am rupt piciorul. Imi cer scuze, insa incintele le-am facut mai tarziu, de stat in curte nu mai poate fi vorba, dar in casa da! Reinnoiesc invitatia cu mare placere!Se poate cu orice aparat, numai muzica sa faca! Iar daca maestrul VTP poate veni, mi-ar face o placere enorma! Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Se poate cu orice aparat, numai muzica sa faca! Iar daca maestrul VTP poate veni, mi-ar face o placere enorma!Daca voi fi liber, cu placere! Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 19, 2009 Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 sinteti fericiti! ma mut la bucale!!! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 vineri dupa amiaza va fi auditialuati legatura cu domnul fcon Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 vineri dupa amiaza va fi auditialuati legatura cu domnul fconamplificatorul este la domnul fcon Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 amplificatorul este la domnul fconConfirm: este aici! Maine fac o comparatie cu micul si bietul meu EL84SE, de unul singur, ca sa nu am surprize vineri! :nebunrau:Daca diferentele sunt prea mari, ma fac ca l-am stricat (pe-al meu, bineinteles!)...Oricum, confirmari am de la domnii: viobio, danzup, VTP si nichishoru... Abia astept! Poate facem si niste poze, pentru prietenii din alte orase! Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 musai cu poze si comentarii!toate bune! Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 22, 2009 Partajează Postat Ianuarie 22, 2009 Nu se pune problema unor comparatii intre amplificatoare! Sunt lucruri diferite, si calitatile si defectele unuia nu au legatura cu ale altui produs! O sa vedem care solutie e mai placuta pentru fiecare! Link spre comentariu
Dj_Dog Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ..Oricum, confirmari am de la domnii: viobio, danzup, VTP si nichishoru...vine si eu Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 23, 2009 Partajează Postat Ianuarie 23, 2009 ..Oricum, confirmari am de la domnii: viobio, danzup, VTP si nichishoru...vine si eu :bananaparty: Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum