Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 1. le cer scuze tuturor celor pe care i-am deranjat cu aprecierile mele, nu credeam ca va suparati, doar n-ati proiectat dvs. Xindak-ul ala. 2.cablajul imprimat-amplificatoare audiofile pe tuburi, cu altfel de cablaj decat conventional nu exista!!! O folie de 40 microni nu-si face treaba. 3.Domnule VTP, sincer, eu unul nu cred in boxele construite prin garaje, sa nu va suparati.Am vizitat fabrica celor de la Marshall, din USA, aveau inclusiv betatron(!!!) in hala.Uscarea lacului se facea cu raze gamma.Cred in diy-erii care meshteresc statii de amplificare pe tuburi, asta da! 4. Vad ca multi au ajuns sa vada componente chinezesti pana si in ...Pioneer!!!daca le spuneti celor de la Pioneer, se vor...pe ei de ras.Tot ce se afla intr-un aparat Pioneer se fabrica pe insula Hokkaido-absolut tot, pana si steker-ul care se baga in priza! Deasemeni, exista la ora actuala, firme modeste precumj Medion/Tevion adica aceesi firma) care fabrica totul in Germania, cu piese "Made in Germany". 1 Xindak mt3 nu este un ampificaror audiofil,este un produs pt toate buzunarele,se vinde in toata Europa,SUA,Canda 2 cum au mai spus si alti domni de pe forum montaje cu tuburi se construiesc fie cu cablaj conventional sau pe cablaj imprimat,folia de cupru de 40 microni acolo unde este necesar se poate incarca cu cositor sau chiar dubla cu conductor de cupru,o metoda intilnita in multe etaje care consuma mult curent sau acolo unde se intilnesc punctele de masa,multe firme fabrica cu cablaj conventional pentru a pastra traditia ,sustine cu argumente de ce nu -si face treaba cablajul imprimat 3sunt foarte suparat pentru ca doi prieteni sunt radiati din cauza amplificatoarelor Marshall pe care cinta,au fost combourile uscate cu betratonul ,unul a murit acum citeva minute ,de ris cind a citit bazaconia scrisa de dumneavoastra 4 Marshall nu a fabricat si nu o sa fabrice incinte acustice,fabrica numai ampli,monitoare de scena ,combo,efecte si cam ce tine de sonorizare pt scena. 5 STEJAREL GRINEA,AURELIAN MATEESCU,EMIL MARIAN,BARBU POPESCU,ILIE MIHAESCU ,SERBAN NAICU SI MULTI ALTII(nu tip dar aceste nume trebuiau scrise cu majuscule)au publicat in aproape 40 de ani ,sute de articole in Tehnium,carti si alte reviste.Articole despre cum se construiesc boxe,amplificatoare,preuri,dnl,etc,toti au construit in garaj, curte ,bucatarie sufragerie, dormitor. Cel mai important aspect este ca toti acesti domni au impartasit din experienta lor si altora prin ce au publicat,sunt un fel de GURU pentru multi,pentru ca atunci nu exista internet si nu se citeau timpenii in articolele publicate de dinsii. 6tot nu am vazut un montaj lucrat de dumneavoastra,nici un cablaj imprimat corect,nici un cablaj conventional sau piese care nu sunt jenibile 7 voi posta etichetele de fabricatie a unor produse electronice Pioneer produse in China,cu componente chinezesti sa faceti............pe dumneavoastra de rusine nu cei de la Pioneer 8am citit mai multe posturi din trecut cu semnatura Spitfire,sunteti un fel de gica contra care le stie pe toate dar de fapt nimic am postat acest amplificator pentru cei care au ceva de spus cu argumente solide si obiective, trecind peste preferintele personale,stiu ca multi doreau sa vada cum este realizat in interior acest amplificaror . Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Eu zic sa nu transformam topicul intr-o confruntare de opinii, deoarece cu nu aveti nicio sansa; ca fiecare om cu principii, nu va renunta usor la parerile lui, indiferent de logica si faptele prezentate. Sunt curios care sunt parerile celor care au ascultat acest amplificator; ma refer la sunet, comparat cu ceea ce facem noi, cu puterile noastre. A facut cineva comparatia cu un amplificator DIY obisnuit (sa zicem cu EL84 sau EL34)? Cred ca sunteti de acord ca doua amplificatoare pe lampi pot fi comparate. Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 2 amplificatoare cu tuburi, se pot compara, numai daca sint in aceeasi clasa de putere, principiu de functionare, destinatie, elemente de constructie si pret! Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 2 amplificatoare cu tuburi, se pot compara, numai daca sint in aceeasi clasa de putere, principiu de functionare, destinatie, elemente de constructie si pret!OK, destinatia este muzica (orice CD de test vreti voi).Clasa de putere conteaza... la ce? Hai sa zicem: auditie normala, intr-o camera normala, de-acasa de la noi (voi) de la aceeasi sursa (oricare vreti, hi-end, medie, entry-level).Pretul ma intereseaza mai putin (nu comparam preturile, ci sunetul...).Elementele de constructie ma intereseaza si mai putin; repet: ma refer la sunet, adica la ceea ce se aude in difuzoare si cum il percepem fiecare dintre noi!Daca picam in ridicolul audio-filo-nebuniei cu orice pret, atunci nu mai ascultam muzica, ascultam principii de functionare, destinatie si elemente de constructie...Perceptia sunetului este un lucru eminamente subiectiv, asa incat am apelat la subiectivism cu buna stiinta: cum percepe un om sunetul unui amplificator, in comparatie cu altul. Daca ne cramponam de ideea ca sunetul triodelor este imposibil de comparat cu cel al pentodelor, iar SE-ul este mai bun/mai rau decat PP-ul, atunci toate sunt unice, nerepetabile si incomparabile.Deci: a ascultat cineva acest amplificator de fabrica cu unul obisnuit, facut de oricare dintre noi, tot pe lampi?Daca nu a ascultat nimeni, este OK. Mie mi se pare normal sa compar un Marantz cu un Lavardin, cu SE-ul meu cu EL84 sau Nakamichi si sa spun: mi-a placut mai mult Naka (sau cel pe lampi), din motivele x sau y (sau nu)... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 Eu zic sa nu transformam topicul intr-o confruntare de opinii, deoarece cu nu aveti nicio sansa; ca fiecare om cu principii, nu va renunta usor la parerile lui, indiferent de logica si faptele prezentate. Sunt curios care sunt parerile celor care au ascultat acest amplificator; ma refer la sunet, comparat cu ceea ce facem noi, cu puterile noastre. A facut cineva comparatia cu un amplificator DIY obisnuit (sa zicem cu EL84 sau EL34)? Cred ca sunteti de acord ca doua amplificatoare pe lampi pot fi comparate. corect sa ne vedem de ale noastre _____________________________________________________________________________________ va propun ceva hai sa ne intilnim la oricare din useri care pune la bataie un spatiu de auditie,2 incinte,sursa de semnnal sa ne dam cu parerea ,daca doreste cineva sa vina si cu ceva facut home made faceam comparatia la mine dar nu am un spatiu destul de ok pt auditii eu ascult in dormitorul meu,am un copil mic care dupa amiaza doarme si cind mai apuc si eu un moment de singuratate rup pe Metallica in alta camera pe un DENON de 7*135w ar fi bine comparatia sa o facem pe ceva de aceasi putere,nu conteaza ce finale are,chiar doresc sa compar si cu ceva scump de renume descriu mai jos ce caracteristici are acest amplificator putere in pentoda 30w putere in trioda 16w iesire pe 4 sau 8ohmi etaj de intrare cu ECC83,cite o trioda pe fiecare canal cuplata galvanic cu etajul de defazare defazor cu 6SN7 .montaj de defazare a semnalului cu doua duble triode,a doua trioda are grila la masa finale EL34 alimentare independenta pe fiecare canal,redresare plus filtraj alimentare filamente in ca alimentare filament ecc83 12v alimentare relee comutare surse de semnal stabilizat(dupa mine nu era nevoie) traf de alimentare toroidal,cu infasurari in secundar separat pt fiecare canal reglaj de echilibrare a etajului defazor de semnal reglaj al tensiunii de negativare independent pe fiecare lampa finala o sa incerc sa scot schema electrica dupa cablaj pentru ca am cam vazut despre ce fel de montaj este vorba __________________________________________________________________________________________________________ 2 amplificatoare cu tuburi, se pot compara, numai daca sint in aceeasi clasa de putere, principiu de functionare, destinatie, elemente de constructie si pret! OK, destinatia este muzica (orice CD de test vreti voi). Clasa de putere conteaza... la ce? Hai sa zicem: auditie normala, intr-o camera normala, de-acasa de la noi (voi) de la aceeasi sursa (oricare vreti, hi-end, medie, entry-level). Pretul ma intereseaza mai putin (nu comparam preturile, ci sunetul...). Elementele de constructie ma intereseaza si mai putin; repet: ma refer la sunet, adica la ceea ce se aude in difuzoare si cum il percepem fiecare dintre noi! Daca picam in ridicolul audio-filo-nebuniei cu orice pret, atunci nu mai ascultam muzica, ascultam principii de functionare, destinatie si elemente de constructie... Perceptia sunetului este un lucru eminamente subiectiv, asa incat am apelat la subiectivism cu buna stiinta: cum percepe un om sunetul unui amplificator, in comparatie cu altul. Daca ne cramponam de ideea ca sunetul triodelor este imposibil de comparat cu cel al pentodelor, iar SE-ul este mai bun/mai rau decat PP-ul, atunci toate sunt unice, nerepetabile si incomparabile. Deci: a ascultat cineva acest amplificator de fabrica cu unul obisnuit, facut de oricare dintre noi, tot pe lampi? Daca nu a ascultat nimeni, este OK. Mie mi se pare normal sa compar un Marantz cu un Lavardin, cu SE-ul meu cu EL84 sau Nakamichi si sa spun: mi-a placut mai mult Naka (sau cel pe lampi), din motivele x sau y (sau nu)... doi oameni cu capul pe umeri si o discutie desteapta Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 16, 2009 Partajează Postat Ianuarie 16, 2009 va propun cevahai sa ne intilnim la oricare din useri care pune la bataie un spatiu de auditie,2 incinte,sursa de semnnal sa ne dam cu parerea ,daca doreste cineva sa vina si cu ceva facut home madeVa astept la mine, saptamana viitoare, in orice zi puteti veni. Maine sunt in spital, pentru o interventie usoara, insa de luni sunt disponibil.Am suficiente CD-uri test, cu muzica variata; surse: CD Playere nemodificate (Sony, Marantz, Philips, Denon, Nakamichi), din fiecare cel putin 1 bucata; 1 player Marantz cu iesire pe lampi.Boxe "proaspete", open-baffle, de calitate (zic eu), sau bookshelf-uri simple (MM220, Yamaha NS30).Cabluri interconect si de boxe normale, dedicate, de calitate medie.Amplificatoare Marantz PM40, Pioneer A400, Nakamichi Receiver 2 si un SE cu EL84, de constructie proprie.Camera de aproximativ 18-20 mp, cu mobila, netratata acustic, cu pereti din caramida (casa pe pamant).Cine doreste, este bine-venit. Astept propuneri prin mesaje personale.Am mai avut placerea de-a primi cativa colegi de forum (viewtopic.php?f=2&t=32287&st=0&sk=t&sd=a&start=28). Se intampla atat de rar sa ne putem vedea, incat fiecare ocazie trebuie pretuita; de aceea ii multumesc lui .Constructie amplificator propriu pe lampi:- piesele lipite direct pe pinii soclurilor; blocul de alimentare este plasat separat si are conexiuni tot point-to-point, insa pe placa (nu cablaj imprimat), pentru a conferi rigidizarea necesara condensatorilor electrolitici.- masa montajului in stea, pe pinul de masa a lampii din preamplificare, cuplata la alimentare pe (-) primului condensator electrolitic de filtrare.- trafuri de iesire rusesti, de fabrica, 3000 sp CuEm 0,12/100 sp CuEm 0,58, aprox 6 cm2- lampi: 1x6N6P si 2xEL84 (6P14P)- valorile rezistentelor sunt alese pentru un curent de cca 40 mA/lampa.Nu ascult la mai mult de 1/2 tura a volumului, deoarece nu ne mai intelegem "om cu persoana" (daca Xindac-ul are 16W/trioda, la 2-3-4 W ar trebui sa se auda super).Schema: in atasament. Link spre comentariu
89-CEC Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 ...................Am vizitat fabrica celor de la Marshall, din USA.............spunea cineva pe aici.e posibil;ca si columb a zis ca a descoperit india cand a ajuns dincolo si a dat ochii cu "indienii".in fine,inca nu am avut acest privilegiu dar sper candva sa ajung AICI: http://www.marshallamps.com/downloads/m ... ad-map.pdf Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 ...................Am vizitat fabrica celor de la Marshall, din USA.............spunea cineva pe aici.e posibil;ca si columb a zis ca a descoperit india cand a ajuns dincolo si a dat ochii cu "indienii".in fine,inca nu am avut acest privilegiu dar sper candva sa ajung AICI:http://www.marshallamps.com/downloads/m ... ad-map.pdf Tocmai de aia am precizat "din USA"...e vorba de una din fabricile Marshall Inc. din Anaheim, California...se afla pe West Crescent Avenue, la cateva sute de metri de Disneyland.Dealtfel cei de la Marshall au fabrica si in China.(sic, sic) Urat, urat...intre noi, userii de forumul acesta nu ar trebui sa existe ranchiuna, eu unul nu sunt agent comercial Marshall, un prieten din State este angajatul lor, si nu tineam sa le fac reclama...dar se pare ca am deranjat unele interese, nu stiu cine vinde Xindak in Romania(...).Cine nu crede ca cei de la Marshall usuca lacul de pe incinte cu betratronul, sa-i viziteze, sau sa studieze despre grefarea polimerilor cu radiatii ionizante. Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 fcon, amplificatorul tau este clasic ,din datele transformatorului reiese o constructie corecta pt. SE cu EL84 (6p14p) dar are niste limite firesti ,o comparatie cu un SE cu EL34 este inutila, puterea determina un avantaj de dinamica, asa ca nu merita incercate comparatii pt. clase diferite ! In plus daca doresti o evaluare cat de cat corecta ar trebui sa folosesti metode de testare in timp real (comutarea amplificatoarelor pe acelesi boxe cu sursa de semnal comuna) Eu am postat o instalatie de testare de acest tip pe un forum audiofil, dar se pare ca vorbaria asurzitoare protejeaza lipsa de actiune... Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 ...................Am vizitat fabrica celor de la Marshall, din USA.............spunea cineva pe aici.e posibil;ca si columb a zis ca a descoperit india cand a ajuns dincolo si a dat ochii cu "indienii".in fine,inca nu am avut acest privilegiu dar sper candva sa ajung AICI:http://www.marshallamps.com/downloads/m ... ad-map.pdf Tocmai de aia am precizat "din USA"...e vorba de una din fabricile Marshall Inc. din Anaheim, California...se afla pe West Crescent Avenue, la cateva sute de metri de Disneyland.Dealtfel cei de la Marshall au fabrica si in China.(sic, sic) Urat, urat...intre noi, userii de forumul acesta nu ar trebui sa existe ranchiuna, eu unul nu sunt agent comercial Marshall, un prieten din State este angajatul lor, si nu tineam sa le fac reclama...dar se pare ca am deranjat unele interese, nu stiu cine vinde Xindak in Romania(...).Cine nu crede ca cei de la Marshall usuca lacul de pe incinte cu betratronul, sa-i viziteze, sau sa studieze despre grefarea polimerilor cu radiatii ionizante.nu incerca sa dregi busuiocul Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 17, 2009 Partajează Postat Ianuarie 17, 2009 "Cine nu crede ca cei de la Marshall usuca lacul de pe incinte cu betratronul, sa-i viziteze, sau sa studieze despre grefarea polimerilor cu radiatii ionizante."Sper ca acum au toti o imagine clara a nivelului de cunostiinte si experienta a acestui user! Si are impresia ca aceste enormitati ii permit sa-mi trimita mesaje insultatoare pe MP! Sancta simplicitatis! Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 "Cine nu crede ca cei de la Marshall usuca lacul de pe incinte cu betratronul, sa-i viziteze, sau sa studieze despre grefarea polimerilor cu radiatii ionizante."Sper ca acum au toti o imagine clara a nivelului de cunostiinte si experienta a acestui user! Si are impresia ca aceste enormitati ii permit sa-mi trimita mesaje insultatoare pe MP! Sancta simplicitatis!domnule ignorati l ! Link spre comentariu
fcon Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 fcon, amplificatorul tau este clasic ,din datele transformatorului reiese o constructie corecta pt. SE cu EL84 (6p14p) dar are niste limite firesti ,o comparatie cu un SE cu EL34 este inutila, puterea determina un avantaj de dinamica, asa ca nu merita incercate comparatii pt. clase diferite ! In plus daca doresti o evaluare cat de cat corecta ar trebui sa folosesti metode de testare in timp real (comutarea amplificatoarelor pe acelesi boxe cu sursa de semnal comuna) Eu am postat o instalatie de testare de acest tip pe un forum audiofil, dar se pare ca vorbaria asurzitoare protejeaza lipsa de actiune...Eu vorbeam despre bucuria muzicii, a sunetului, evaluare fara de pretentii... Comutarea in timp real este un subiect pe care il cunosc (ti-am citit threadul respectiv), insa mi se pare prea mult; nu sunt un audiofil atat de inrait incat sa fac teste dupa parametri stricti; spiritul meu de competitie se intinde doar pana la curiozitatea de-a asculta si altceva...Aici intra si dorinta de a ne intalni si de a schimba opinii, care, cum spuneam, este greu de indeplinit, in general.De aceea am raspuns invitatiei lui . Sa vedem daca exista interes.Pot sa spun ca am incercat diverse trafuri de iesire, insa tot cele vechi, rusesti, de la , au sunat cel mai bine ca intindere in frecventa, in comparatie cu cele facute DIY. Statia a avut ca sursa scheme clasice, adaptate pentru o schema cat mai simpla si un sunet cat mai bun, plus ideea de a folosi un singur etaj de alimentare pentru ambele canale. Faptul ca are doar 2x5W nu cred ca va constitui un impediment in comparatie cu un amplificator cu putere mai mare, data fiind sensibilitatea mare a incintelor si/sau dimenisiunea relativ mica a camerei, in conditiile unei auditii normale. Vom vedea... Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 Sigur ,fcon i-ti respect opinia , poate eu fac parte din perfectionistii care in final uita esenta lucrurilor , de multe ori este benefica ascultarea celor ce simplifica lucrurile... Link spre comentariu
danzup Postat Ianuarie 18, 2009 Partajează Postat Ianuarie 18, 2009 fcon, amplificatorul tau este clasic ,din datele transformatorului reiese o constructie corecta pt. SE cu EL84 (6p14p) dar are niste limite firesti ,o comparatie cu un SE cu EL34 este inutila, puterea determina un avantaj de dinamica, asa ca nu merita incercate comparatii pt. clase diferite ! In plus daca doresti o evaluare cat de cat corecta ar trebui sa folosesti metode de testare in timp real (comutarea amplificatoarelor pe acelesi boxe cu sursa de semnal comuna) Eu am postat o instalatie de testare de acest tip pe un forum audiofil, dar se pare ca vorbaria asurzitoare protejeaza lipsa de actiune...Eu vorbeam despre bucuria muzicii, a sunetului, evaluare fara de pretentii... Comutarea in timp real este un subiect pe care il cunosc (ti-am citit threadul respectiv), insa mi se pare prea mult; nu sunt un audiofil atat de inrait incat sa fac teste dupa parametri stricti; spiritul meu de competitie se intinde doar pana la curiozitatea de-a asculta si altceva...Aici intra si dorinta de a ne intalni si de a schimba opinii, care, cum spuneam, este greu de indeplinit, in general.De aceea am raspuns invitatiei lui . Sa vedem daca exista interes.Pot sa spun ca am incercat diverse trafuri de iesire, insa tot cele vechi, rusesti, de la , au sunat cel mai bine ca intindere in frecventa, in comparatie cu cele facute DIY. Statia a avut ca sursa scheme clasice, adaptate pentru o schema cat mai simpla si un sunet cat mai bun, plus ideea de a folosi un singur etaj de alimentare pentru ambele canale. Faptul ca are doar 2x5W nu cred ca va constitui un impediment in comparatie cu un amplificator cu putere mai mare, data fiind sensibilitatea mare a incintelor si/sau dimenisiunea relativ mica a camerei, in conditiile unei auditii normale. Vom vedea...Ce invitatie ?Ca si eu as vrea sa-mi compar ampliful meu cu lampi cu altul ...De fapt poate facem o intalnire la care sa fie invitat si VTP !VTP pentru mine mi se pare a fi cel mai in masura sa ne spuna dupa auditie daca , ce , cum , parca, cat ..... Din pacate al meu amplif e cel mai greu transportabil ca sunt 2 monoblocuri , un alimentator de vreo 15kg , preampliful/selector/volum cu microcontroler .... si masina mi-am vandut-o acum 4 ani si nu imi mai cumpar ca e criminal sa circuli in bucuresti .... dar am sa ma sacrific cu un taxi ceva daca se aduna lumea (mai ales ca fcon m-a invitat acum un an la o auditie ... si VTP la fel acum multa vreme ....) Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum