Vizitator viobio Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Am fost semi multumit de Dynavox din cauza brumului de retea pe care il avea initial( foarte mic, e adevarat) si a preului cu care era echipat. Avea o lampa ciudata 6F2, conceptie chinezeasca, o pentoda trioda. Dealtfel una din ele s-a si busit in prima saptamana. A fost modificat prin inlocuirea lui 6F2 cu ECC83, s-a umblat la filtraj un pic si s-a refacut bias-ul. Asa s-au rezolvat problemele. In rest constructie robusta, cablaj frumos si piese decente, realizat foarte ordonat, trafuri decente.In varianta modificata a fost ascultat si de VTP care s-a declarat multumit de el. Defapt oferea maxim ce se putea obtine cu EL34 si 35W la 350 de euro cat a costat in Germania cu transport cu tot. A fost un best buy de care imi pare rau ca l-am vandut.PS: acum am citit mai atent ce scrie viobio in primul post. Eu unul nu am idei preconcepute despre chinezi . Asta e si motivul pentru care am luat Dynavox-ul din Germania fara probe si prejudecati. In vremea aia nu exista asa ceva in Romania. Doar ceva amplificatoare care costau sume enorme si nu ofereau nimic in plus. Cand cautam asa ceva inca se dadea cu ciocanul in lampile care mai existau pe ici pe colo. Dupa un timp destul de lung a inceput isteria cu tuburile.nu a fost un afront,vroiam sa stiu ce nemultumire ai avut Link spre comentariu
bogdan69 Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Nici nu am luat-o ca pe un afront. A fost mai mult un raspuns pentru cei opariti. Link spre comentariu
Kosmin Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Eu am ascultat ampliful lui viorel si mi-a placut, nu o spun ca sa ii fac reclama dar conceptia despre lucrurile chinezesti prost facute nu prea se aplica aici, sa fie asta modelul(exceptia) care confirma regula?Intr-adevar tuburile chinezesti cui nu ii plac le poate schimba, userul tataetiti daca nu ma insel asta a si facut dar in final i-au placut mai mult cele asiatice. Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 fara sa stirnesc polemici gratuite, vreau sa afirm ca eu am fost dezamagit de sunetul amplificatorului aritma. si afirm asta, fiind prieten cu alexx! mai trebuie spus ca am probat pe boxe de 97dB si parca mai era nevoie de putere, deoarece basul era foarte ''subtire'' la nivel maxim. poate am sa am ocazia sa ascult si chinezaria.Aici sunt 2 aspecte diferite:1 - orice amp. cu tuburi depinde de transformatorul sau de iesire. Daca e subdimensionat atunci nu va reusi sa redea liniar partea de jos a benzii fara o atenuare evidenta! Lucrul e rezolvabil prin dimensionare corecta sau prin corectie de frecventa , preferabil corectie de ton clasica ce poate fi scoasa din circuit. 2 - in alta ordine de idei, Vasile a aratat corect ca wooferele cu SPL f.mare redau mai slab joasele. Cauza? In general, amatorii au acces mai greu la woofere f. sensibile si cu Fs mic, sub 40Hz! Majoritatea acestor woofere provin din domeniul PRO, si au un Fs >/= 50Hz, la care si punctul de inflexiune este situat de multe ori peste 100 Hz! Din experienta proprie: - Fostex 206, unele woofere de casa CIARE sau PAudio au Fs suficient de mic pentru a obtine un bas mai mult decat suficient, si, mai ales, f.corect in raport cu mesajul sonor. Referitor la ultima afirmatie: - nu se impinge un amplificator la putere nominala! Acesta trebuie sa aiba o rezerva minima de +3 dB adica 1/2 din puterea nominala! - un amplificator ca Yarland FV34C (PP cu 2xEL84 = circa 10 W/c) il utilizez frecvent cu 3 perechi de incinte de fabrica: JBL 4412A (89dB/W/m), Tannoy 638 Profile Plus (92 dB/W/m) si JVC SK41 ( incinte inchise, productie 1972, 90 dB/W/m) si in camera de 16 mp si 3,10 m inaltime asigura o auditie pana la distres, inainte de a ajunge cu volumul la ora 12. - un amplificator cu tuburi, chiar de putere mica, conduce chiar si incinte de referinta considerate dificile, spre "disperarea" acelora care emit tot felul de teorii stupide, comerciale, gasite pe net. Evident ca apar si cazuri cand unele incinte, in special cele cu impedanta joasa, pentru nivele sonore importante, solicita o excitare dubla tensiune/curent, excitarea doar in tensiune nefiind suficienta. Asta nu inseamna ca acestea nu fac fata , sau, amplificatorul nu face fata! In principiu trebuie sa fim BINE INTELESI: niciun producator nu face incinte sau amplificatoare sau alte minuni electro-acustice care sa NU functioneze decat cu ANUMITE alte componente! Atentie, mitologia netului stabileste tot felul de lucruri stupide, astfel cafoarte repede, cei slabi de inger ajung sa le si creada, de fapt sunt chiar creduli! Nu contest ca se pot stabili anumite asa zis sinergii intre anumite componente,DAR, ce-i place lu' Ionica NU-i place lu' Mitica! Cele de mai sus sunt constatari personale dintr-o perioada mare de timp! Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 eu unul sint de acord cu tot ceea ce a afirmat vtp. imi mentin totusi parerea, ca incintele mele suna corect pe amplificare corecta, (adica sint echilibrate). Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 eu unul sint de acord cu tot ceea ce a afirmat vtp. imi mentin totusi parerea, ca incintele mele suna corect pe amplificare corecta.OK! Ce incinte? Cu ce sunt echipate? Nu pot spune nimic fara date concrete! Si ar mai trebui precizat ce se intelege prin "suna corect". Era vorba doar de nivelul mai mic al basului! Link spre comentariu
ALEKS Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Salutari,Eu nu ma supar deloc, chiar nu vad rostul. Suntem diferiti prin structura anatomica si percepem sunetele diferit. Unul percepe sunetele cu... ochii, da am zis bine cu ochii - altfel nu s-ar zgai ore intregi la 2 role de magnetofon sau la 3 lampi aprinse in timp ce asculta partitura preferata. Altii percep muzica cu sufletul (cum ar trebui de fapt), altii cu stomacul (bass sa fie) si tot asa.ARITMA e ok dar nu e cine stie ce amplificator audiofil, cimitir de piese sau cine stie ce minunatie a tehnicii. Este un umil etaj de amplificare ce se gaseste peste tot prin televizoare cu lampi, prin radiouri cu lampi sau alte minunatii ale vremii. Singura diferenta e ca e construit cu piese actuale. Transformatoarele utilizate de mine au cca. 36VA putere a miezului. Cat de bine sau prost reproduc banda de frecvente... atata am considerat ca am nevoie. Pentru muzica cu toate natiile de frecvente, am amplificator "harman / kardon" din 1979 care-mi satisface timpanul.Intr-adevar o reactie negativa ar imbunatati banda de frecvente la 3dB (care se ia in calcul de obicei), aducand un mai bun raspuns la frecventele joase si inalte. Cu alte cuvinte o largire de banda de frecvente reprodusa. Sincer nu am simtit nevoia unei reactii negative, probabil si configuratia camerei mele si boxele mele nu necesita aceasta "corectie" de bass si inalte.Ca parere personala: Sincer nu imi plac lucrurile chinezesti ieftine. Nu ma pronunt in defavoarea celor scumpe fiindca nu am avut niciodata. Dar stiu ca pe vremuri cand se punea mana pe un produs chinezesc de calitate parca prindeai pe Dumnezeu de un picior. Asta inseamna ca si chinezii stiu sa faca lucruri de calitate (amintiti-va stilourile, muzicutele, etc.), de ce n-ar face si amplificatoare? Repet, n-am ascultat vre-un amplificator chinezesc dar e o pura parere personala.PS: Numele meu de pe forum e "ALEKS" nu "Alexx", "Alecs", "ALExCKS". Daca e greu de scris "ALEKS", ma multumesc cu "Alex". Asa ma cheama in realitate.Toate bune si auditii placute,ALEKS Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 "Eu nu ma supar deloc, chiar nu vad rostul. Suntem diferiti prin structura anatomica si percepem sunetele diferit. Unul percepe sunetele cu... ochii, da am zis bine cu ochii - altfel nu s-ar zgai ore intregi la 2 role de magnetofon sau la 3 lampi aprinse in timp ce asculta partitura preferata. Altii percep muzica cu sufletul (cum ar trebui de fapt), altii cu stomacul (bass sa fie) si tot asa."GRESIT! Anatomic, diferentele apar doar intre genuri(sexe). Ceea ce ne separa este de ordin psihic, legaturile diferite din interiorul creierului, capatate ulterior nasterii prin .... informatie!Ca sa fiu BINE inteles:- un amplificator cu el84, ca Aritma, reprezinta un bun inceput pentru oricine, si, bine executat, poate fi o solutie pentru multi, in diverse cazuri (cunostinte, bani, procurare materiale, etc.)- progresul tehnic a facut ca fabricarea unui produs de calitate sa fie mult mai usor de realizat decat acum 50-60 de ani!- un produs ieftin (depinde cat de ieftin!) nu este un produs neaparat slab calitativ.( asta e valabil mai ales la produsele cu tuburi, unde numarul de componente este mult mai redus, punerea la punct mult mai usoara,ca manufactura, etc.)- chinezii produc ieftin si datorita faptului ca TOT ce produc, produc in cantitati uriase: de ex. amplificatoarele cu EL84 se gasesc sub diverse nume in TOATA LUMEA, iar componente ca transformatoare de iesire, potentiometre, condensatori sunt utilizate atat pentru produsele sub brand propriu, cat si pentru comenzile de la marile firme "audiofile" care, vor, nu vor, in goana dupa profit, trec peste "onoare" si apeleaza la chinezi. Unii recunosc, altii ascund acest lucru NU DIN RUSINE, ci, mult mai simplu, din goana dupa profit! Daca luam mentalitatea romanului, cum judecam o Dacie , fata de o masina germana? Dar cine ne impiedica sa o facem ca neamtu'? Comunismul?- problema cu produsele chinezesti e alta: ei nu au gandirea japoneza! Daca pot trage chiulu' o fac exact ca romanii! De aceea, per total, nivelul calitativ global este mult mai scazut decat era al japonezilor atunci cand erau primii in exporturile de electronice! Si asta nu numai din modul lor de gandire, dar si piata, cumparatorii sunt altii decat acum 30-40 de ani: vor totul ieftin, ieftin, daca se strica cumpara altul, etc. Atunci e clar ce se intampla in consecinta: nu veti mai avea un aparat ca unul japonez, ci, unul care indiferent unde va fi asamblat, in China, Taiwan, Marea Britanie, Ungaria, Romania, Malaisya, USA, Australia sau Insulele Tuamotou, va avea in el subansamble sau componente Made in China, cu consecintele de rigoare asupra fiabilitatii si durabilitatii. DECI:- eu nu mi-am schimbat parerea asupra chinezariilor, asa cum trag unii concluzii gresite!- este stupid sa cumperi nu stiu ce amplificator sau incinte de mii sau zeci de mii de euro, crezand ca ai facut "o investitie" sigura! Va avea cel putin cablul de alimentare din China!Si stecherul, si, ...........! - Cei care au bani si sunt creduli, pot sa-i arunce pe orice marca, tot un chinez va profita, alaturi de un smecher capitalist! Oamenii cred din timpuri imemoriale in toate idioteniile, asa ca nu pot fi opriti de logica sau bunul simt.- cand esti sarac, nue bine sa tii coada sus;- niciunul dintre cei care cred nu au facut vreodata un test corect, intre un amplificator chinezesc si unul vestic (care are tot componente chinezesti!), ca sa-si poata sustine teoriile! Eu am cam facut! @hbi,nu contest ca ai dreptate! Dar ce incinte sunt?experienta proprie, cunostintele, sinapsele diferite, in consecinta, si nu diferente anatomice ne fac sa auzim sau sa credem lucruri diferite, desi, totul vine din standarde proprii diferite! problema este: care este mai aproape de realitate! Link spre comentariu
bogdan69 Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Cam cum inteleg eu calitatea produselor chinezesti? Folosesc un exemplu foarte apropiat mie. Am o verisoara care lucreaza in cea mai mare fabrica de produse fotografice din Europa. Lucreaza la controlul calitatii.Produsele care se vand sub brandul propriu sunt controlate la sange, iar abaterea de la standard trebuie a fie in niste limite foarte stranse. Tot ce nu se incadreaza in limitele impuse se da deoparte, dar nu se topeste-arunca. Lotul acesta se reanalizeaza si se clasaeaza in diferite clase de tpleranta. Apoi fiecare lot se comercializeaza sub diverse nume din ce in ce mai necunoscute si ieftine. Asa trebuie sa se intamlpe si cu produsele fabrcate in China. Probabil ca la noi ajung cele mai "jenabile" si asta nu din vina chinezilor ci din vina importatorilor romani care se duc acolo si cumpara cea mai ieftina oferta dupa care vin in tara cu ele si le vand cum le vand. Eu sunt sigur ca produsele precum amplificatorul in cauza in acest tread e lucrat la standarde suficient de inalte, fiind un brand care vrea sa-si faca loc pe piata occidentala( foarte mofturoasa). daca pe el era trecut un nume rasunator din bransa as fi avut mari indoieli asupra calitatii stiind ca vine pe alta filiera decat cea agreata de numele respectiv. Chestia cu rentabilizarea costurilor, ca occidentalii si-au mutat fabricile prin China este explicabila pana la urma. Si noi , astia care am vrea sa lucram in fabricile respective aici la noi acasa, suntem de vina. Vrem bani mai multi ca sa putem sa consumam produsele respective. Si totul intra in avalansa. Ei ar trebui sa ne plateasca mai mult, ca asa vrem noi si facem greva, preturile s-ar mari pentru ca implicit costurile cresc si asa mai departe. Solutia imr=ediata a fost sa-si pastreze marja de profit cautand mana de lucru cat mai ieftina. Acum cand a venit ziua sa se incheie socotelile o dau din colt in colt ca sobolanul in cursa. Dar nici unul din noi nu vrea sa cedeze: Ei sa scada marja de profit, iar noi sa avem pretentii mai mici. Cine castiga din asta? mancatorii de orez. Ce a facut Europa si America pana acum cu protectia economiei proprii prin taxe vamale si accize nu a facut decat sa duca la produse scumpe si necompetitive. Cel mai bine se vede in industri auto unde masinile eurpene sunt de doua ori mai scumpe si la fel de proaste ca cele asiatice. Au descantat buboiul zeci de ani in speranta ca sa treaca de la sine, dar acum s-a spart si doare al dracu de tare si mai si pute a infectie. Link spre comentariu
Vizitator viobio Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 eu am ascultat ampliful lui viorel si mi-a placut, nu o spun ca sa ii fac reclama dar conceptia despre lucrurile chinezesti prost facute nu prea se aplica aici, sa fie asta modelul(exceptia) care confirma regula?intr-adevar tuburile chinezesti cui nu ii plac le poate schimba, userul tataetiti daca nu ma insel asta a si facut dar in final i-au placut mai mult cele asiatice tataetiti la vindut,nu a fost multumit de el Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 boxele pe care le folosesc sint klipsch f3. teoria mea a fost ca 5w, nu ma multumesc, deoarece se simte lipsa basului, cu alte cuvinte atunci cind este nevoie de ''forta'', ea lipseste. de asta, am afirmat ca sint interesat sa ascult chinezaria, adica numai din punct de vedere al puterii, care se pare a fi mai mare. nu ma intereseaza cu ce componente este facuta, nici ce scrie pe condensatori, deoarece la banii astia, nu trebuie sa ai pretentia la nu stiu ce componente care costa teancuri de bani. cum a spus si alex, aritma este un amplificator facut in casa, iar el pina la un anumit nivel suna destul de corect. asta nu inseamna ca trebuie luat ca referinta in aprecierea unui alt amplificator. pentru aprecieri corecte, este bine de facut teste intre amplificatoare apropiate ca tip, putere si nu in ultimul rind ca pret. de asta, (pentru Spitfire), am avut interventia de mai sus, intrucit am considerat ca nu se pot compara cele 2 amplificatoare si de multe ori nu trebuie dat un exemplu gratuit! sper sa se inteleaga ceea ce am avut de spus!toate bune! Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Un SE de 5w cu un transformator dimensionat corect astfel incit sa redea 30Hz/3dB este suficient pt o camera medie chiar daca sensibilitatea boxelor nu este prea mare aceasta cu o conditie : tubul sa fie o trioda 211 de pilda , sau o tetroda KT88 . Tuburile de puteri mici (el84 ,6p3s ) nu pot asigura dinamica necesara chiar daca transformatorul este bine facut, asa ca o comparatie cu PP de 15-18w este inutila ! Link spre comentariu
Depanatoru Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 Dar e destul pentru o camera mai micuta ( normala ), cu un amplificator Unitra Fonica cu ECL86 SE , cum vinde userul Amper , nici nu pot da la maxim , depinde bineinteles si de boxe ... Link spre comentariu
hbi Postat Ianuarie 10, 2009 Partajează Postat Ianuarie 10, 2009 ultimele 2 concluzii sint corecte! Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum