Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

ajutor la setarea ham-deluxe

Vizitator popa m

Postări Recomandate

Vizitator popa m

salut am nu ft897 cu cablu ct-62 si as dori da folosesc ham deluxe pe un nootbuk pentium 3 /1000/20g cu 128mdr si nu se conectesza la statie i-am facut setarile si in program si la statie si tot nu merge 73

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 4
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• SirRoger

2

• ywar2

1

COM-ul este vizibil in Control Panel? Vezi sa nu ai probleme cu portul serial, eu am patit-o cu un laptop.Cel mai bine verifici pe un desktop si apoi treci pe laptop. Cu CT62, FT897 trebuie sa mearga fara probleme daca ai setat corespunzator statia si programul. Nu uita : mufa respectiva din spatele statiei are 2 functii : CAT/TUNER si LINIAR.Selectezi din meniu CAT/TUNER !! In plus, trebuie sa setezi aceeasi rata de transfer si in statie si in program.Acum 2 zile i-am facut o interfata optoizolata unui amic care are un FT897D. A mers din prima. Aceeasi interfata o folosesc si eu la IC-746. Atasez si schema. Mentionez ca nu am folosit alimentarea din PC sau din transceiver ci am alimentat din sursa externa 2x5V asa ca PC-ul si statia sa fie complet separate.

Link spre comentariu

Excelenta schema, SirRoger, cred ca am sa o construiesc si eu. Imi place ca poti comanda atit statia, cit si poti face trafic cu ea in modurile digitale. Am fost pe site-ul tipului si am descarcat-o de acolo si-n plus am mai gasit cite ceva. Merci!!!

Link spre comentariu

Excelenta schema, SirRoger, cred ca am sa o construiesc si eu. Imi place ca poti comanda atit statia, cit si poti face trafic cu ea in modurile digitale. Am fost pe site-ul tipului si am descarcat-o de acolo si-n plus am mai gasit cite ceva. Merci!!!

Ma bucur ca iti este de folos. Un sfat: daca o construiesti cu alimentarile separate, nu monta trafurile in aceeasi cutie cu interfata decat daca reusesti sa le ecranezi foarte bine, asta pt. ca inevitabil o sa-ti intre frecv. de 50 Hz plus armonice in trafurile audio !! Pentru siguranta eu am facut alta cutiuta pt. traf ( am unul singur cu 2 iesiri complet separate)...

da setarile sunt facute,si din statie si din trsv am o interfata pentru digitale -ptr mix2 si merge pe un calculator interfata ct62 merge iar pe leptop nu merge

Iti recomand sa incerci comul respectiv de la laptop cu alt montaj, gen programator de PIC-uri, sa vezi daca nu cumva are vreo problema. La mine era intrerupt RTS-ul, asa ca l-am desfacut si i-am scos un cablu cu mufa seriala in afara.....

Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări