Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

SENZOR TEMPERATURA CEREBOT ATMEGA64

Vizitator zamfirelu

Postări Recomandate

Vizitator zamfirelu

Buna. Am un proiect gata facut dar nu stiu cum se conecteaza LM75, tastatura si displayul la placa. Tastatura are 3 butoane, fiecare buton apasat schimba temperatura afisata din celsius in kelvin sau farenhait. Am atasat niste poze cu placa Cerebot, displayu, 3 butoane si LM75 si proiectu. Am scris si programul. Daca stie careva sa stie sa conecteze componentele la plasa dupa programul .asm as fi recunoscator. Programul e scris in asamblare. In arhiva este fisierul .asm

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 11
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• danzup

5

• Gizmo

1

Top autori în acest subiect

Pai programul care e scris in asm nu are nici o rutina sa citeasca starea celor 3 switchuri , nici sa afiseze ceva pe afisaj .El numai citeste senzorul de temperatura si trimite in "orb" temperatura pe serial .

Link spre comentariu
Vizitator zamfirelu

Pai programul care e scris in asm nu are nici o rutina sa citeasca starea celor 3 switchuri , nici sa afiseze ceva pe afisaj .El numai citeste senzorul de temperatura si trimite in "orb" temperatura pe serial .

asta e ceva diferit sau tot aceeasi chestie ? . Eu nu stiu parte software, numa hardware. Ms
Link spre comentariu

interfatare atmega / 7 segmente

si senzoru si butoanele? nu stii unde pot fi conectate.?
ia fa click pe schema acum .

Un microcontroler e programabil :poti sa le conectezi oriunde numai ca atunci cand scrii programul trebuie sa tii cont unde e fiecare la ce port si la ce bit din port e conectat.

Astfel incat pentru schema atashata : cand citesti starea pinului PD7 si daca e 0 inseamna ca acel switch tocami a fost apasat .

Mai mult deoarece ai conectat la PC1 tranzistorul de comanda al celulei 7seg2 aplicand un 1 logic pe PC1 si 0 logic pe PC2si PC0 poti pune cifra pe PA0....PA6 care o ai de afisat ,si astfel apare cifra pe LED .

s.a.m.d cu celelalte cifre ...

Link spre comentariu
Vizitator zamfirelu
interfatare atmega / 7 segmente

si senzoru si butoanele? nu stii unde pot fi conectate.?

ia fa click pe schema acum .

merci tare mult . Mai am o singura intrebarre, toate componentele sunt conectata dupa cum scrie in program, nu?

Link spre comentariu

NU !Codul care l-ai pus acum la urma e incomplet !Este doar inceputul .....Dar este cam 20 la suta din ce iti trebuie tie !Eu ti-am dat un exemplu cum poti sa faci .Plecand de la schema intotdeauna se face si softul !nu invers !!!

Link spre comentariu
Vizitator zamfirelu

NU !Codul care l-ai pus acum la urma e incomplet !Este doar inceputul dar contine caracterele generate pe un afisaj cu multiplexare cu 7 segmente daca ma intelegi ce spun .....Dar este cam 20 la suta din ce iti trebuie tie !Eu ti-am dat un exemplu cum poti sa faci .Plecand de la schema intotdeauna se face si softul !nu invers !!!

si ce`i mai trebe la cod? tu nu poti sa`l faci complet?
Link spre comentariu
Vizitator zamfirelu

Eu nu scriu in limbaj de asamblare !Doar il cunosc cat sa ma descurc .Nu sunt un profesionist in asm !Sorry ca nu te pot ajuta .

ms mult atunci pentru ajutoru dat. MARE DOMN.
Link spre comentariu
  • 3 săptămâni mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări