Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

convertor dc to dc de la12la9Vcu sepatatie galvanica sau tor

Postări Recomandate

salut as vreu si eu o schema care sa fi functionala de convertor dc to dc de la 12 la 9V maxim 0.5A cu sepatatie galvanica sau tor de ferita am cautat pe gugle dar nimica, si sa pot folosi piesele de la o sursa de calculator fara prea multe modificari asupra trafului sa a torului de ferita. astept ideii si sfaturi. multumesc

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 20
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

de fapt trebuie sa faca o combinatie intre cele 2 scheme de pe pagina 12,mai exact partea de primar conform primei scheme(n-are nevoie de tranzistor extern) iat secundarul conform schemei 2,pt separare galvanicapt o sarcina de 2 (maxim 3w) se pot folosi torurile de la becurile economice pe post de trafprimarul de vre-o 10-20 spire iar secundarele fa-le egale,numarul de spire il calculezi cu regula de 3 simpleCT il pui de 470pf-1nF daca montajul e intr-adevar pt un multimetru,merge ce am zis eu,Rsc e de ~0,1-0,33 ohmi iar rezistentele de vin la pinul 5 le calculezi singuralege-o pe cea care vine la masa de 1k(pt simplificarea calcului). pt cealalta posibil sa-ti dea ceva valoare ciudata,cumpara rezistenta standard imediat sub valoarea ei si inseriaza un semireglabil de valoare suficienta,incat sa reglezi voltajul de iesire

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări