Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Putere reala a player-elor auto

Vizitator Maris Silviu

Postări Recomandate

Vizitator Maris Silviu

M-ar interesa , daca stie cineva sau daca a masurat ( cu injector de semnal si osciloscop, ca din pacate duc lipsa de asemenea scule) puterea reala RMS a unui canal de la player-ele astea obisnuite de 4x45w ( ma refer la ceva playere de firma JVC, Sony ect, pe la 200-300 euro). As vrea sa stiu puterea pe care o poate scoate nu la volum maxim al playerului, ci pana la volumul in care sinusoida este OK ( deci fara distorsiuni).

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 7
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• margarit2001

2

• micutu

1

am avut un radiocass blaupunkt cu un CI audio amplificator de 4x30W nu asa scump cum ziceai tu-am dat 150emi s-a pus pata intr-o zi l-am desfacut am bagat semnal sinusoidal 1K in ampliful de putere si am vazut cum arata tensiunea de iesire(pe osc) si dupa calcule am ajuns la o putere de iesire de 5.5W pe canal (nu maxim ci la 2/3 volum ca acolo inca mai arata sinusoida "frumoasa")PS acum am un cd blaupunkt-curentul maxim prin el e 10Afa si u socoteala si vezi cam cat scoate pe canal

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Mersi de raspuns, dar dupa experienta ta, crezi ca astea un pic mai scumpe, pe care scrie 4x45 sau 4x50 sunt capapile de ceva mai mult?Sa zicem de vrea 10-15 watii pe canal? Ma intereseaza, pentru ca vreau sa imi pun muzica in masina, dar nu sunt un fan exarcerbat al watt-ilor putere, mie mi-ar fi de ajuns 50 -60 RMS, si sunt curios daca imi cumpar un player din ala mai scump ar scoate atata, fara sa-i pun amplificator. Daca nu scoate, atunci prefer sa imi cumpar un player mai ieftin (cu diferenta de bani si mai pun eu ceva) cumpar si ii pun un amplificator. Intelegi dilema mea?

Link spre comentariu

dap am bagat semnal de 1KHzca daca ma apucam sa testez la capete de banda era mai mica putereasub nici o forma un aparat scump nu se compara cu o statie pusa la un aparat mai ieftin(bineintels cu semnal de nivel mic "frumos")cea mai buna combinatie-un aparat cu semnalul din preamp corector si ce mai are "frumos" si un amplif(poate sa fie si facut)parerea mea

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Cand am zis amplificator nu m-am referit neaparat din magazin sau de o anumita firma. :d Eu vreau scula care sa faca treaba dorita. :d Daca face nu ma intereseaza ce scrie pe ea sau de cine a fost facuta. Am zis ca nu sunt un mare fan al sutelor de wati, dar vreau claritate a sunetului. Cum am zis 50-60 RMs imi sunt de ajuns, dar sa se auda bine. M-am gandit la o alta treaba, sa zicem prin absurd ca un player mai scump ar da 20 Rms, si il cuplez la 4 difuzoare de 25 Rms de 16,5 cm ( ca de mai mari nu am loc in masina) .Imi reproduc difuzoarele astea basii de 40-50 hz sau degeaba am puterea corespunzatoare ca pe difuzoare asa mici nu pot reproduce fidel frecvente mici( sa se auda clar).Daca nu pot sa reproduca ,prefer varianta cu amplificator si sub.

Link spre comentariu
Vizitator Maris Silviu

Deci, ar trebui sa cuplez alea 4 boxe la cele 4 iesiri ale HU, cu niste filtre ce taie tot ce e sub 150 hz ,si pe langa astea un amplificator cu subwoofer. Acuma intrebarea mea e urmatoarea, cam ce putere ar trebui sa aiba amplificatorul si subwooferul, pentru a se imbina armonios cu sunetul celor 4 boxe ( adica bass-ul sa se auda cat ar trebui ca,sa fie un sunet placut ,dar nici prea tare sa imi acopere inaltele) .Stiu ca pot regla din amplificator ,dar nu are rost sa imi pun un subwoofer de 150 RMS care tot timpul sa il ascult la ,de exemplu 45 Rms ca altfel imi acopera tot si aud numa basii. Deci cam ce putere ar trebui sa aiba?

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări