Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

LC meter

Vizitator AndyB78

Postări Recomandate

Vizitator AndyB78

Tot cautand un aparat de masura pentru capacitati si mai ales inductante (pentru capacitati am mai vazut si mai ieftine si cu game mult mai bune) am dat peste oferta asta: http://www.tehnoelectric.ro/Testere-apa ... 6243+.html.

Din pacate inductantele incep de la 2mH ceea ce mi se pare cam prea de sus. Cei de acolo nu au putut sa ma lamureasca care este cea mai mica inductanta pe care o poate masura (nu prea aveau idee ce e cu el si nici unde mai pot gasi informatii).

Am gasit pe eBay ceva asemanator, astea par a fi niste "replici" chinezesti. O fi ceva de capul lor?

Mentionez ca eu fac asta doar ca hobby...nu castig nici un ban si deci nu-mi permit sa dau o groaza de bani pe aparate profesionale. Cunoasteti vreo contra-oferta similara?

Multumesc anticipat!

PS: nu e reclama mascata, nu am nici o legatura cu firma respectiva!!

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 9
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Nonny149

2

• Marele Savant

1

• miron1947

1

• cnegrea0

1

• 1 lună mai târziu...

Pentru valori mai mici,poate va ajuta aceasta.

Multumesc frumos pentru adaptor. L-am descarcat si cand voi avea timp il voi citi in amanunt.Oare daca iau ceva de pe eBay (de ex http://cgi.ebay.com/Victor-VC9805A-12-f ... otohosting) din SUA trebuie sa platesc taxe vamale?
in mod sigur se platesc taxe vamale dar eu nu cred ca merita efortul sa cumparati tocmai de acolo,pentru ca se gasesc si aici aparate similare si nu sunt prea scumpe.eu am vazut un multimetru RLC la 160 ron .
Link spre comentariu

Salutari,sint un milion de scheme de lc-metre cu pic si lcd care au o acuratete de invidiat si sint usor de construit cu piese la indemina. De exemplu aici http://www.marc.org.au/index.html .Eu am unul facut si functioneaza foarte bine. Cele bune, Emil

pentru ca-sa iasa frumos trebuie si ceva simt artistic. eu unu prefer sa cumpar pentru ca numai am rabdare sa construiesc.
Link spre comentariu
  • 1 an mai târziu...

eu am incarcat hex-ul in pic, dar daca apas pe verify zice ca e eronat. Folosesc MicroPro pe programator USB. De altfel hex-ul s-a tranferat, dar nu am constuit inca montajul. Oare o sa mearga?

Link spre comentariu

Din pacate inductantele incep de la 2mH ceea ce mi se pare cam prea de sus.

Valoarea inductantelor masurate de acel aparat nu incepe de la 2mH, este doar primul domeniu...rezolutia pe acel domeniu este de cca. 6uH, ceea ce e OK.
Link spre comentariu
  • 2 luni mai târziu...
Vizitator paul_costin

Salut, vreau si eu sa imi construiesc si eu un LCF Metru. Am pus schema in Proteus 7, dar am o problema cu oscilatoarele...nu oscileaza deloc la vizualizare pe osciloscop. Posibil sa fi gresit la alegerea componentelor pentru simulare, altfel nu imi dau seama ce nu iese. Atasez mai jos schema care am facut-o, si eventual daca ma poate ajuta cineva, macar sa se uite putin peste schema in proteus si sa imi dea ceva indicatii, o sa atasez si fisierele din proteus. Numa bine, Paul

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări