Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

potentiometre

Vizitator djsorinel1984

Postări Recomandate

Vizitator djsorinel1984

salutari la toata lumea!!! am si eu o rugaminte imensa la cunoscatori si nu numai...caut cu disperare de aproape un an niste potentiometre rotative cu priza mediana de 100k si nu pot gasi nici macar un cod sau un semn o chestie...va rog mult cei care stiti ceva si ma puteti ajuta...jur ca nu va fi degeaba...multumiri anticipate

edit stefan_ro: se muta la componente ! (oricum nu inteleg ce cauti)

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Metallman

1

• Stefan

1

• d2134

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Vizitator djsorinel1984

este vorba de un EQ rusesc cu niste potentiometre cu terminal la mijlocul potcoavei...adica original era cu potentiometre rectilinii si cu priza mediana adica terminal la jumatatea rezistentei, iar mie imi trebuie rotative,si cu priza mediana.doar din motive de spatiu fac aceasta modificare. EQ+Preamp de care vorbesc face parte dintr-un amplif rusesc, Porta Mereva sau cam asa se traduce.este singurul lucru pe care l-am putut salva, si le-am montat intr-un mixer rusesc COHOP----sau SONOR

Link spre comentariu

sper ca nu cauti asa ceva ? sa fie de 200K si la jumatate sa fie 100K fix? sau ce? ca eu nu inteleg.

Sigur ca nu asa ceva cauta.Cauta potentiometru cu priza intermediara pentru loudness control (compensare fiziologica).Vezi aici: http://sound.westhost.com/pots.htm

Ah! Another one ... Most pot "gangs" are 3 terminal types, but there are some with a tapping partway along the resistance element. This was used in the bad old days to create a "loudness" control, where the bass and treble are increased at low levels to compensate for the way our hearing reacts to different levels. Because there was rarely (if ever) any attempt to match the acoustic power levels, the loudness control was always wrong. To get it right requires source, preamp, power amp and speakers to have a known gain/ sensitivity, and ideally a preset control would have been incorporated to ensure the system could be calibrated. This was never done by the vast majority of manufacturers - Yamaha appears to be the only maker who even made an attempt (I don't know how good it was, never having seen a system that used it).

Din pacate nu prea se mai gasesc fiindca nu prea se mai folosesc....
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări