Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Toruri ferita

BodoRF

Postări Recomandate

Am recuperat niste toruri dintr-o statie profesionala.Vreau sa le folosesc in filtrele trece jos ale trcv HF.Au diametrul exterior de 20mm, interior de 12mm si inaltimea de 10mm.Sunt marcate cu doua puncte de culoare rosu-violet si albastru-portocali.Au fost fixate cu o rasina foarte dura.AL l-am aflat dar as vrea sa stiu totusi un cod de catalog.

Am cautat pe internet dar nu am gasit nimic.Poate a lucrat cineva cu asa ceva...

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 5
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• BodoRF

2

• vsurducan

1

• yo3ihg

1

• yo6pir

1

Top autori în acest subiect

De ce nu bobinati un numar cunoscut de spire si masurati apoi inductanta cu o punte. Cunoscand valoarea inductantei rebobinati apoi torul cu numarul de spire dorit pentru a obtine bobina necesara filtrului dvs. Este relativ simplu.

Link spre comentariu

Intre timp am rezolvat problema.Eu vroiam sa stiu mai multe detalii despre miez(frecventa maxima de lucru).Miezurile au AL destul de ridicat aprox. 11nH/N patrat.Ca sa ajung la valoarea dorita a trebuit sa rasfir/comprim spirele.Masuratorile le-am facut direct pe placa pentru ca planul de masa influenteaza valoarea finala.Am folosit un vobuloscop DDS. Statia din care am recuperat torurile era straina. In fotografie este placa cu cele 6 filtre trece jos, FTS 1.3Mhz, fitru rejectie 9Mhz si reflectometru.Cel pt. 160m este incomplet...nu mai am toruri.

Link spre comentariu
  • 2 săptămâni mai târziu...

As vrea sa intind o mana de ajutor si sa pun la dispozitie un program foarte facil de calcul al parametrilor torurilor de ferita si nu-numai. Si eu l-am gasit pe un site al unui radioamator german si m-a ajutat foarte mult sa aflu caracteristicile unor toruri necunoscute pe care le detineam si nu stiam nimic despre ele. Poate ajuta pe cei aflati in dilema sa identifice (macar prin comparatie) caracteristicile torurilor. La mine a functionat! Succes!

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări