Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Carmen S632A2

yo9hnf

Postări Recomandate

• Răspunsuri 31
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• yo9hnf

14

• feri.visky

3

• yo3ihg

2

• blue

2

Top autori în acest subiect

Imagini postate

Atunci solutia: blue!Sau: fa un generator cu BA570 sa oscileze pe 450-470 kHz si injecteaza semnalul (ar fi bine daca ai pute sa si modulez cu 1 kHz...).Incepe de la ultimul traf de FI, secundar apoi primar. Treci la al doilea traf FI secundar apoi primar. Apoi pe antena... Unde numai fluiera acolo e baiul.Faptul ca in FM merge asta inseamna ca semnalul in FM este mult mai mare dar si faptul ca cineva a cam invartit miezurile... Deh... romanul cand vede un surub si are si surubelnita... Doamne fereste!

Link spre comentariu

Cand am zis de FM ma refeream la un tuner radio Technics.Deci sa fac un generator...o sa incerc.Stiu cum e cu "surubul" care merge usor....hai sa-l strang putin ca d'asta n-o merge :ras: ...nici chiar asa :d.

Link spre comentariu

Nu m-am referit la tine... nici vorba... dar sunt multi care incep depanarea cu "invartitul" a tot ce se poate rasucii.Poti face ceva si mai simplu: un astabil cu doua tranzistoare sa oscileze cam la 800-1000 Hz. Asta "bate" cu armonicele si in frecventa medie si poti testa auditiv si partea de radio frecventa...

Link spre comentariu

Punerea la punct a radiourilor antice este extrem de simpla, d-ul FERI va invita sa utilizati un minim de aparatura usor de construit in regim de DIY, in lipsa acestora ,discutile se multiplica proportional cu neiinplicarea in constructia (achizitionarea ) lor ...

Link spre comentariu
Vizitator viobio

Antena ar trebui sa fie mai distantata de zidul blocului si semnalul trebuie cules cu fir ecranat... In plus vezi circuitul de CAA (controlul automat al amplificarii), deobicei acest circuit da peste cap tensiunile pe tubul schimbator (ECH81). Sunt rezistente de valori mari pe acolo si condensatoare, in divizoarul de tensiune...Trebuie sa te descurci...

Calin cind ai timp treci pe la mine sa mesterim impreunavio care a donat lampi rentru colectia ta ,am mai strins si lampi duse0724156363
Link spre comentariu
  • 5 săptămâni mai târziu...

Merge ! :aplauze Cu ajutorul lui VIOBIO am repus pe roate receptorul.Era din tuburi (can toate ).O sa revin saptamana viitoare cu o poza a radioului .PS : Nu mi-a venit sa cred cad de tare se puteau auzii ungurii ( si altii ) pe scurte si cat de binePS II : Multumesc tuturor celor care au incercat sa ma ajute si multumesc respectuos lui VIOBIO.

Link spre comentariu

Felicitari! Si la mai mare.Sa sti ca afirmatia ta "ca-n toate" nu e tocmai reala. Eu desi am pus in functiune multe aparate cu lampi, destul de rar am intilnit ca din cauza lampilor sa nu mearga aparatul. Cel mai des intilnit defect e cel legat de condensatori, urmat de contacte oxidate. Dupa aia apare defectul de lampa. Majoritatea aparatelor mele functioneaza cu lampile originale sau ma rog, cu cele cu care am primit aparatul. Bineinteles, vorbesc de aparate vechi cu lampi, care nu au functionat de multa vreme.

Link spre comentariu

Felicitari! Si la mai mare.

Multumesc ! Dar nu imi asum meritul.

Sa sti ca afirmatia ta "ca-n toate" nu e tocmai reala. Eu desi am pus in functiune multe aparate cu lampi, destul de rar am intilnit ca din cauza lampilor sa nu mearga aparatul. Cel mai des intilnit defect e cel legat de condensatori, urmat de contacte oxidate. Dupa aia apare defectul de lampa. Majoritatea aparatelor mele functioneaza cu lampile originale sau ma rog, cu cele cu care am primit aparatul. Bineinteles, vorbesc de aparate vechi cu lampi, care nu au functionat de multa vreme.

Stiu ca de la condensatori pleaca totul mai mereu. Eu am vrut sa scriu ( si imi cer scuze pentru greaseala ) , CAM toate :da lampile.Era si finala ( care mai facea scurt in ea la cel mai mic soc, si nu numai ), era cea din mixer, era cea din intrare....cam toate.Lucrez la "estetica acum.Nu il montez chiar acum pentru ca inca nu i-am luat niste condensatori care mai trebuiau inlocuiti.O sa revin cu poze.
Link spre comentariu
Vizitator viobio

Felicitari! Si la mai mare.Sa sti ca afirmatia ta "ca-n toate" nu e tocmai reala. Eu desi am pus in functiune multe aparate cu lampi, destul de rar am intilnit ca din cauza lampilor sa nu mearga aparatul. Cel mai des intilnit defect e cel legat de condensatori, urmat de contacte oxidate. Dupa aia apare defectul de lampa. Majoritatea aparatelor mele functioneaza cu lampile originale sau ma rog, cu cele cu care am primit aparatul. Bineinteles, vorbesc de aparate vechi cu lampi, care nu au functionat de multa vreme.

ecl 82 brum si functionare intermitenta ,varza in interiorebf89 dioda care face detectia,deadech81 uzata,nu avea sensibilitarecondensatorii din filtraj erau schimbati,bineintelesc dupa ultima moda,cu valori triple
Link spre comentariu
  • 5 luni mai târziu...

Auditia slaba se poate datora si transformatoarelor de frecventa intermediara chiar daca tensiunile pe tuburi sunt corecte si snume :-daca miezurile au fost rotite mult din pozitia facuta de producator.In acest caz recomand "tragerea in frecventa '' cu generatorul modulat in amplitudine si osciloscop.-unul sau mai multe miezuri sa fie cazute din suportul cu filet.Se lipeste cu un adeziv si se introduce la loc exact la adancimea la care a fost.-intreruperea unui condsnsator din circuitele acordate ale transformatoateleor de F.I.care este de 453 KHZ. astfel creindu-se un puternic dezacord ( receptorul functionand cu performante reduse) aceste cond, au 200 pF in primul respectiv 300pf in al doi-lea tr F.I.si de obicei sunt ceramici tubulari si styroflex.Se inlocuiesc pe rind cu aceleasi valori.Mare atentie la scurtcirciutele accidentale pe tensiunea anodica deoarece micul redresor cu seleniu este foarte vulnerabil si cedeaza usor degajand un miros caracteristic de varza acra.sper sa nu fie cazul.Mult succes.

Link spre comentariu
  • 3 ani mai târziu...

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări