yo9hnf Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Buna ziua domnilor!As dori si eu schema acestui radioreceptor daca o are cineva si as mai dori sa stiu ce condensatori ar trebui schimbati.Am pus o "antena" ( un fir izolat de la Auchan - o rola, de la etajul 4 la parter, legat cu o sfoara de cca 30cm de teava de gaze ) si se aude RRA dar foarte prost.Multumesc anticipat ! Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 sper sa fi nimerit ce iti trebuie http://s4.transfer.ro/storage/carmen-830b2.rar Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Multumesc mult !Asta este !Trebuie sa-i pun alt ochi magic deoarece acesta pe care il are nu se aprinde ( se vede putin rosiatic si atat ).Trebuie sa schimb absolut toti electroliticii? Link spre comentariu
yo3ihg Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 daca se vede ceva rosiatic, inseamna ca se aprinde filamentul, nu ai tensiune anodica.condensatorii ar trebui schimbati, probabil sunt uzati, produc zgomote, scad sensibilitatea. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 6, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Aceasta este schema, numai ca modelul meu de S632A2 nu are dubla redresoare EZ80 ci are o dioda cu seleniu 250C70 ( 250V / 70mA ). Deasemenea este un singur bec de scala. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 8, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 Probleme gogule !!!In schema apar doi electrolitici, unul pe alimentare si unul un catod de la ECL82.Eu am vazut unul singur si l-am schimbat cu unul de 68uF si unul de 100uF / 400V.Pe medii parca vrea sa se auda ceva voce, dar extraordinar de slab. Zgomotul de fond este mult prea mare. Este posibil sa nu mai amplifice ECH81 ? Pentru ca are niste pete mici si negre ( cu siguranta nu este Milka ).Va rog....:DLATER EDIT :Pe pinul 7 de la EM80 trebuia sa am vreo 20v conform schemei...eu am vreo 230Vdc. Este posibil ca din acest motiv sa nu se aprinda Ochiul Magic ? Tensiunea pe pinul 9 este de vreo 260Vdc. Link spre comentariu
MiniTehnicus Postat Ianuarie 9, 2009 Partajează Postat Ianuarie 9, 2009 Pe langa condensatorii electrolitici care trebuie schimbati toti, mai verifica tensiunile la pinii tuburilor, este posibil sa gasesti condensatori de cuplaj (hartie uleiata, verzi sau maronii) strapunsi sau rezistente devalorizate sau intrerupte.Iar tuburile, preferabil sa le testezi in alt aparat sa te convingi ca sunt in stare de functionare.Nu uita sa cureti contactele de la claviatura, este o sursa pentru defecte. Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 19, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 19, 2009 Fiind o ora numai buna pentru depanarea unui radio cu lampi....m-am apucat de al meu.Toate rezistentele sunt bune.Electroliticii schimbati.2 Condensatori cu hartie, schimbati ; erau cam crapati :DIn loc de Em80 i-am pus Em81 ca asta aveam si merge. Cred ca EM80ul original avea scurt inauntru.Tensiunile imi par normale, cu exceptia tensiunii de 165V ( Pin 1-ECH81 ) care la mine este de 80V.Vlad, mai poti te rog posta inca odata schema...ca am salvat-o pe un HDD pe care l-am facut cadou.Care ar trebui sa fie marja de eroare a unei tensiuni masurate ( lasand Xmii de factori de=o parte ). Intreb in ideea ca unele tensiuni mi-au iesit putin mai mari decat in schema, ceva de genul 168 in loc de 160 sau 170 in loc de 160.Va multumesc pentru sprijin.PS : tot nu merge Link spre comentariu
d2134 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Schema o gasesti pe site-ul lui ovidanie :http://www.ovidanie.evonet.ro/Documents/CarmenS632A.pdf Din pacate nu are tensiunile trecute pe ea Tensiunile pot fi linistit +/- 10% si sunt dependente de tensiunea de retea. Tensiunea pe pin 1 ECH81 e gresit trecuta pe schema ca fiind +165V. Nu are cum sa plece din +160V prin 22k, sa alimenteze supresoarele de la EBF si ECH si sa mai si creasca. Link spre comentariu
vio2007 Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Salut , dupa cum a spus si MiniTehnicus trebuie sa verifici functionarea corecta a tuburilor pe un receptor care functioneaza .Verifica sau inlocuieste rezistoarele de 2,2Mohmi ,de 1Mohm ,de 220Kohmi(R6 si R20, R1,R10) Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Va multumesc amandurora!Deci este OK cu tensiunile.Tuburile...mai greu. Am inlocuit ECH81 cu altele (2 ) pe care le aveam ( dar Dumnezeu stie in ce stadiu sunt) si EBF89 , la fel.In interiorul transformatoarelor de FI este posibil sa fie ceva?Claviatura este posibil sa dea astfel de anomalie?LATER :Este posibil sa fie din cauza antenei ? Am cumparat de la Auchan doua "bobine" cu un fir otelos izolat cu plastic verde si am tras un fir de la geam (radio), peste balcon ( et4) pana jos la parter si l-am legat cu o sfoara de 50cm de teava de gaze . Link spre comentariu
blue Postat Ianuarie 20, 2009 Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Cu un osciloscop si un generator de semnal rezolvi rapid problema ,daca ai asa ceva , cu citeva masuratori se poate determina etajul defect ! Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 20, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 20, 2009 Cu un osciloscop si un generator de semnal rezolvi rapid problema ,daca ai asa ceva , cu citeva masuratori se poate determina etajul defect !Da...buna idee....n-am Link spre comentariu
yo9hnf Postat Ianuarie 21, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Va rog...o idee... Link spre comentariu
feri.visky Postat Ianuarie 21, 2009 Partajează Postat Ianuarie 21, 2009 Antena ar trebui sa fie mai distantata de zidul blocului si semnalul trebuie cules cu fir ecranat... In plus vezi circuitul de CAA (controlul automat al amplificarii), deobicei acest circuit da peste cap tensiunile pe tubul schimbator (ECH81). Sunt rezistente de valori mari pe acolo si condensatoare, in divizoarul de tensiune...Trebuie sa te descurci... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum