Vizitator Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 As dori sa incep acest nou subiect,prin motivatia faptului ca mi-au trecut prin mina(laborator) multe ampuri unele faimoase.......pot spune fara urma de modestie ,spuma ampurilor construite dealungul timpului............deci cu acordul moderatorilor acestui forum minunat (fara a peria pe nimeni)si nu in ultimul rind tuturor membrilor voi publica sper constant de acum in colo tot cea ce vine la reparat si mi se pare interesant.......incep aceasta serie cu ceva interesant 2 finali "LEAK" pe unul am citit data fabricatiei 1961 altul 1954! cu semnatura celui care la asamblat presupun cablurile de alimentare sunt modificate de catre propietar si au cca 3cm diametru !!!!ca sa atenueze probabil cimpuri magnetice parazite....... Mentionez ca nu numai componentele interne sint originale,dar chiar si lampile, pe viitor voi fotografia si circuitele interne ,promit Un curios integrat englez "GAMMA" monteaza ca finale 2 "300b" si va asigur ca suna incredibil chiar daca interiorul nu impresioneza prea mult(componentele sint aranjate destul de haotic) tensiunea anodica 720v pe finale in pure classe A cam 10W pe canal........... Acest amp e opera mea .......e o replica cu mici modificari al unui model din ani "30 deci nu e faimos dar suna bine si e cartea mea de vizita pt cine vine in vizita la mine in laborator........ Cam atit pt inceput, sper ca aceste modele sa fie si izvor de inspiratie pt cei ce vor sa construiasca ampuri pe lampi.......... Link spre comentariu
nichishoru Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 dar suna bine si e cartea mea de vizita pt cine vine in vizita la mine in laborator........Cam atit pt inceput, sper ca aceste modele sa fie si izvor de inspiratie pt cei ce vor sa construiascaampuri pe lampi..........Felicitari Gabi pentru ultimul mai ales .Ce finale are daca nu sunt prea curios, G807 cumva?Arata super. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 dar suna bine si e cartea mea de vizita pt cine vine in vizita la mine in laborator........Cam atit pt inceput, sper ca aceste modele sa fie si izvor de inspiratie pt cei ce vor sa construiascaampuri pe lampi..........Felicitari Gabi pentru ultimul mai ales .Ce finale are daca nu sunt prea curios, G807 cumva?Arata super.[/quoteAi gicit in parte.........finalele sunt varianta militara a lui 807 adica 1625 RCA USA made si chiar daca au 40ani si mai binesuna f bine inca......... Link spre comentariu
VTP Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 Ai constatat ceva ce putini mai stiu in ziua de azi: ca si inainte de tranzistori si cabluri, si audiofilie absurda se faceau lucruri care depasesc cu mult "realizarile" de azi. LEAK este un exemplu!Si jucaria ta este f.frumoasa!Succes! Link spre comentariu
vikingul38 Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 As dori sa incep acest nou subiect,prin motivatia faptului ca mi-au trecut prin mina(laborator) multe ampuri unele faimoase.......pot spune fara urma de modestie ,spuma ampurilor construite dealungul timpului............deci cu acordul moderatorilor acestui forum minunat (fara a peria pe nimeni)si nu in ultimul rind tuturor membrilor voi publica sper constant de acum in colo tot cea ce vine la reparat si mi se pare interesant..... Mai vremmmmm...ne-ai uimit.... BRRRRRRR ce frig e in M.ciuc..... Link spre comentariu
UltimateW Postat Ianuarie 6, 2009 Partajează Postat Ianuarie 6, 2009 BRRRRRRR ce frig e in M.ciuc.....Mie-mi zici? :ras:Gabrielle tu de cand te ocupi cu amplificatoarele cu tuburi? Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 7, 2009 Partajează Postat Ianuarie 7, 2009 BRRRRRRR ce frig e in M.ciuc.....Mie-mi zici? :ras:Gabrielle tu de cand te ocupi cu amplificatoarele cu tuburi?"74-"75, de mic copil(14 ani).................cam frig pe la voi hmm!!!De aia zic lucrati cu tuburi si pe linga un sunet pur ,natural aveti si caldurala propiu.......mai bagati un lemn de esenta tare bine uscat in godin.....dar ne departam de subiect............. Link spre comentariu
Vizitator Postat Ianuarie 8, 2009 Partajează Postat Ianuarie 8, 2009 De data asta un integrat pe tuburi produs in Italia ani"60......... O visita in interior.............unde am schimbat trafo pt ca originalul era ars!!!!!! placa spate cu intrarile si iesiri boxe Si o alta vedere faza impreuna cu o mica atentie din partea propietarului.......... un prosec si un cabernet+ o dulceata de castane facute in casa............ ca sa ma incalzesc si indulcesc............mmmmmm Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 13, 2009 Partajează Postat Februarie 13, 2009 De aceasta dat avem deface cu un amlificator cu o istorie interesanta in sensul ca personajul ce il construia a fost ulterior angajat de hiwatt o companie engleza ce producea in ani 60 ampuri(head-uri) asemanatoare cu marshall sa zicem dar la un nivel superior calitativ .......... Apul cu 6 finale EL34 reusesc fara probleme sa furnizeze 120w clean tensiunea de alim cca 470v pe finale... Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 14, 2009 Partajează Postat Februarie 14, 2009 Uimitor ,pasiune adevarata. Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Azi am adus citeva modificari in driver la sound city am majorat si cond de cuplaj cu finalele am pus res de 1 ohm pe catozi am echilibrat totul + 2 socluri care erau difectoase ...rezultatul 40 volti masurati pe o sarcina de 8 ohm la 1000hz ar cam fi P egal U la patrat /Za adica 200w si inca mai era de marit volumul .......unde pui ca finalele EL34 sunt cam vechi si nu prea egale ca parametri......Oricum e proiecta sa dea 120w clean si chiar ii da cu brio si are peste 30 ani...... Link spre comentariu
Depanatoru Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Da , intotdeauna la 1kHz poti scoate mai multa putere , daca driverul si alimentarea permite , dar scoate 200W si la 20hz si 20kHz ? Link spre comentariu
Vizitator Postat Februarie 21, 2009 Partajează Postat Februarie 21, 2009 Da , intotdeauna la 1kHz poti scoate mai multa putere , daca driverul si alimentarea permite , dar scoate 200W si la 20hz si 20kHz ?A venit propietarul la probat.......cu basul si a plecat f multumit....... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 8, 2009 Partajează Postat Martie 8, 2009 Marfa noua.........un philips stereo pe tuburi ani '60.............. de remarcat trafo iesire double core cu o bobina centrala si 2 laterale chestia alba e o rasina ce fixeaza toata povestea....... Si in sfirsit un pre vintage ,interesant amplasamentul tuburilor f usor de schimbat........... Link spre comentariu
Vizitator Postat Martie 10, 2009 Partajează Postat Martie 10, 2009 Marfa noua.........un philips stereo pe tuburi ani '60.............. de remarcat trafo iesire double core cu o bobina centrala si 2 laterale chestia alba e o rasina ce fixeaza toata povestea....... Si in sfirsit un pre vintage ,interesant amplasamentul tuburilor f usor de schimbat........... Foto intern Totul lucrat manual dupa 40 ani functioneaza perfect......... Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum