Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Crown 5180

Vizitator adybady

Postări Recomandate

• Răspunsuri 15
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• Rang3r

5

• Tavi

4

• viorel.sadam

1

• luc

1

Top autori în acest subiect

Vizitator adybady

Ce trafo linii are ? Pe sasiu nu gasesc scris un model dar este facut astfel :- sursa cu str58041 cu 2 optocupl.- procesor M34300N-012SP- jungla TA 8659AN- BV LA 7830sunet AN5265

Link spre comentariu
Vizitator adybady

Prima problema este cu trafo linii - ars aproape de cablu iesire FIT - nu stiu tipul lui dar incerc 7434; as fi avut nevoie de schema daca dupa inlocuire trafo vor mai fi probleme.

Link spre comentariu
  • 6 luni mai târziu...

Si eu repar un televizor CROWN CTV-H 5180 DK. Dar deja m-am saturat de el. Are probleme la sursa. Am schimbat un Tranzistor d1555 si un Stab STR 58041. Inca nu e gata, ca undeva mai este un scurtcircuit, dar in principiu e gata. Asa stiu ca modelu asta si cele echivalente au fost construite inainte de 89. Dar sunt televizoare bune.

Link spre comentariu

hihihihi daca e bun, de ce te-ai saturat de el ?sau te-ai saturat sa il repari ?e bine ca totusi desi inca nu e gata , in principu e gata vezi ce ai scurt, s-ar putea sa fie dioda de pe tensiunea princpala - banuiesc ca a crescut tensiunea din cauza STR-ului daca a ars trz linii , deci e posibil sa fi ars si dioda de protectie de pe tens principala

Link spre comentariu

De reaparatie m-am saturat. La partea de redresare, tot se duce o dioda, si sare siguranta. Am schimbat si niste condensatoare. Undeva este o tensiune de fuga. Am dat jos toate etajele cu care nu am lucru acum, si sa nu se distruga cumva. Am vrut sa vad daca se duce siguranta si acuma sau nu. Dupa cum am vazut, demagnetizarea e rezolvat altcumva decat la televizoarele in general. Este legat in paralel cu siguranta, si cand soseste inapoi tensiunea de la puntele, atunci intra pe firu celalalt de la demagn, si inchide circuitul.Demagnetizarea are o rezistenta de 26 OHM. Daca il dai jos, tensiunea de acolo intra in scurtcircuit. Dar azi nu mai fac nimica la el, ca deja ma doare capul.

Link spre comentariu

Am rezolvat. Deja mere televizorul. Asa a fost cum am spus. A fost o tensiune de fuga la puntele redresor. Le-am dat afara, am schimbat diodele de redresare, si iaca MERGE. :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle: :yawinkle:

Link spre comentariu

Si...Ce-i problema TARA. Nu ai auzit despre asa ceva. La unele modele de surse pt fiecare dioda din redresare este pus in paralel un condensator de cateva 100 de pico. Si un condensator din asta o fost dus.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări