nightmare Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Undeva in cursul lunii ianuarie sau cel tarziu in februarie intentionez sa-mi imbogatesc colectia de scule cu un osciloscop, dar nu se pune problema sa cumpar ceva nou din 2 motive: 1.nu am asemenea bani si 2. nu sunt profesionist in domeniu si nu imi castig painea din asta ca sa merite investitia. Ma gandeam la ceva SH la vreo 500 lei, dar nu stiu exact la ce sa ma orientez si in primul rand la ce sa ma uit cand cumpar un osciloscop SH, care sunt defectele/neajunsurile comune ale lor? Link spre comentariu
Spitfire Postat Ianuarie 3, 2009 Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 Gasesti si nou la banii astia(500), nu te incurca cu antichitati...decat unul complex sh mai bine unul nou simplu...Gandeste-te ca osciloscoapele au o gramada de conzi electrolitici, la alea sh sigur sunt uscati/cu ESR mare, apoi rezistoare devalorizate, comutatoare care stau sa moara, etc. Link spre comentariu
nightmare Postat Ianuarie 3, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 3, 2009 La 500 lei nou nu cred ca gasesc decat chinezisme si nu vreau sa ma bag la asa ceva ca e posibil sa fie mult mai slabe calitativ decat un sh. Link spre comentariu
yo9hrb Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 In primul rand cam cu ce parte de electronica te ocupi? Ca daca lucrezi mult in audio/smps nu-ti trebuie un osciloscop care sa mearga pana la 200MHz. Link spre comentariu
nightmare Postat Ianuarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Ma ocup de electronica doar ca hobby, deci as cam vrea sa ma bag prin toate de curiozitate pana sa ma axez pe ceva. Link spre comentariu
Kaze Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 sunt si eu interesat de un osciloscop nou la 5 mil....pt audio si smps(cea din urma mai mult), aveti vreun link cu ceva mai micut? Link spre comentariu
MifTy Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 aveau la mivarom o chinez?rie rezonabil? pre?/performan??...încolo, doar cu mult noroc!!!?i apropo, dac? lua?i sh, pute?i avea surpriza s? fie u?or defect, sau decalibrat!?i e destul de complicat dac? nu ave?i pe cineva cu un osciloscop bun, s? v? ajute la recalibrare/depanare!!! Link spre comentariu
nightmare Postat Ianuarie 4, 2009 Autor Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 Probabil daca o sa iau SH trebuie sa fac cumva rost de un generator de semnal bine calibrat si sa testez daca semnalul generat corespunde cu ce afiseaza osciloscopul. Link spre comentariu
Stefan Postat Ianuarie 4, 2009 Partajează Postat Ianuarie 4, 2009 aveau la mivarom o chinez?rie rezonabil? pre?/performan??...încolo, doar cu mult noroc!!!?i apropo, dac? lua?i sh, pute?i avea surpriza s? fie u?or defect, sau decalibrat!?i e destul de complicat dac? nu ave?i pe cineva cu un osciloscop bun, s? v? ajute la recalibrare/depanare!!!nu cred ca mai este ! dar crezi ca ala era prea bine calibrat. depinde de noroc, eu am luat un aparat de masura bine pe rezistente dar pe alternativ e aiurea rau, ce sa mai zic de frecvente. Link spre comentariu
Postări Recomandate
Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu
Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.
Creează un cont
Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!
Înregistrează un nou contAutentificare
Ai deja un cont? Autentifică-te aici.
Autentifică-te acum