Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

Recomandare osciloscop

nightmare

Postări Recomandate

Undeva in cursul lunii ianuarie sau cel tarziu in februarie intentionez sa-mi imbogatesc colectia de scule cu un osciloscop, dar nu se pune problema sa cumpar ceva nou din 2 motive: 1.nu am asemenea bani si 2. nu sunt profesionist in domeniu si nu imi castig painea din asta ca sa merite investitia. Ma gandeam la ceva SH la vreo 500 lei, dar nu stiu exact la ce sa ma orientez si in primul rand la ce sa ma uit cand cumpar un osciloscop SH, care sunt defectele/neajunsurile comune ale lor?

Link spre comentariu
  • Răspunsuri 8
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• nightmare

4

• yo9hrb

1

• Kaze

1

• Spitfire

1

Zile populare

Top autori în acest subiect

Gasesti si nou la banii astia(500), nu te incurca cu antichitati...decat unul complex sh mai bine unul nou simplu...Gandeste-te ca osciloscoapele au o gramada de conzi electrolitici, la alea sh sigur sunt uscati/cu ESR mare, apoi rezistoare devalorizate, comutatoare care stau sa moara, etc.

Link spre comentariu

In primul rand cam cu ce parte de electronica te ocupi? Ca daca lucrezi mult in audio/smps nu-ti trebuie un osciloscop care sa mearga pana la 200MHz.

Link spre comentariu

aveau la mivarom o chinez?rie rezonabil? pre?/performan??...încolo, doar cu mult noroc!!!?i apropo, dac? lua?i sh, pute?i avea surpriza s? fie u?or defect, sau decalibrat!?i e destul de complicat dac? nu ave?i pe cineva cu un osciloscop bun, s? v? ajute la recalibrare/depanare!!!

Link spre comentariu

Probabil daca o sa iau SH trebuie sa fac cumva rost de un generator de semnal bine calibrat si sa testez daca semnalul generat corespunde cu ce afiseaza osciloscopul.

Link spre comentariu

aveau la mivarom o chinez?rie rezonabil? pre?/performan??...încolo, doar cu mult noroc!!!?i apropo, dac? lua?i sh, pute?i avea surpriza s? fie u?or defect, sau decalibrat!?i e destul de complicat dac? nu ave?i pe cineva cu un osciloscop bun, s? v? ajute la recalibrare/depanare!!!

nu cred ca mai este ! dar crezi ca ala era prea bine calibrat. depinde de noroc, eu am luat un aparat de masura bine pe rezistente dar pe alternativ e aiurea rau, ce sa mai zic de frecvente.
Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări