Sari la conținut
ELFORUM - Forumul electronistilor

CAUT DIFUZOARE DE BASS

scormonel

Postări Recomandate

• Răspunsuri 66
  • Creat
  • Ultimul Răspuns

Top autori în acest subiect

• scormonel

17

• radue

8

• Badman

6

• Light_man

6

Top autori în acest subiect

Pentru ca in 5 pagini din topicul asta incerca tot forumul sa te invete ce-s infrasunetele si ca tu nu le auzi. DUpa 5 pagini pui aceeasi intrebare dar mai adaugi si 2 cuvinte...

Ai dreptate adi : cel mult poti sa le simti infrasunetele !
Link spre comentariu

Extraordinar !. Pana acum ati sarit toti pe mine iar acum cand aparent am scris o mare prostie cu reactia pozitiva pe amplificator nu mai scrie nimeni nimic. De ce ?.

Ca sa ti-o zic p'a dreapta pt ca ai scris numai tampenii pana acum si pui intrebari aiurea si nu vrei sa iei in considerare sfaturile care ti se dau(asa proaste cum sunt). Oamenii daca nu raspund nu inseamna ca nu s-au prins, dar se mai si scarbesc si plictisesc la un moment dat!
Link spre comentariu

Aveti un fix cu ultrasunetele. Acestea sunt sub 10 Hz. De la 16 Hz in sus sunt sunete. Asa scriu expertii ce au studiat problemele acustice. Daca spuneti ca in urma unor aprofundate cercetari ati descoperit ca frecventele sub 50 Hz sunt infrasunete de ce nu publicati voi descoperirea in "Acoustic Research" ?. Care sunt numele voastre adevarate sa urmaresc descoperirea in "Pro Audio Rewiew" ?.

Link spre comentariu

Omule, ultrasunete sunt de frecv inalta, pese 16 khz, sau 20khz dupa alte lucrari, nu asta e important. La fel si la faza cu infrasunetele ce conteaza ca unii zic ca unii zic 20Hz altii 16 Hz, ce diferenta fac 4 hz? Ce informatie sonora crezi ca pierzi?. Ce nu intelegi ca problemele boxelor in a reproduce muzica(de orice fel, in special clasica) NU constau in faptul ca nu pot reda 20 Hz la -1 dB sau 50 kHz intelegi? Sunt multe alte aspecte INFINIT mai importante. Cand o sa intelegi chestia asta mai vorbim.

Link spre comentariu

Despre infrasunete vroiam sa scriu. Scuze !. Dar in ce priveste boxele, am o oarecare experienta. Am multe construite in decursul timpului. Din experienta proprie pot sa spun ca orice boxa ai construi, daca este mica si (sau) are un difuzor de basi mic, suna prost. Membrana de dimensiuni mari, sutele de litri la incinta si frecventa de rezonanta joasa la difuzor fac diferenta. M-am convins cu ferastraul pendular in mana nu trebuie neaparat sa iau de bune parerile unor teoreticieni. Romanul are o vorba: De toata lumea sa asculti dar din minti sa nu-ti iesi. Intotdeauna am luat de bune afirmatiile citite in lucrari recunoscute pe plan mondial si niciodata nu am dat ges. Consider ca testele de laborator efectuate de acusticieni de renume cu aparatura profesionala nu au cum sa fie inexacte. Cine a avut prilejul sa cumpere aparatura profesionala stie ca fiecare produs vine cu o fisa individuala de masuratori de laborator (versus monitoare de studio Studer, CD player-e Studer, microfoane AKG, Shure, pupitre Soundcraft, incinte JBL seria Pro, etc). Acele fise nu au cum sa minta deoarece sunt rezultatele unor masuratori si sunt trasate cu cerneala de un caracterograf, nu sunt copii Xerox sau tiparite. Asa ca fiecare stie ce cunoaste.

Link spre comentariu

Creează un cont sau autentifică-te pentru a adăuga comentariu

Trebuie să fi un membru pentru a putea lăsa un comentariu.

Creează un cont

Înregistrează-te pentru un nou cont în comunitatea nostră. Este simplu!

Înregistrează un nou cont

Autentificare

Ai deja un cont? Autentifică-te aici.

Autentifică-te acum

• Creează nouă...

Informații Importante

Am plasat cookie-uri pe dispozitivul tău pentru a îmbunătății navigarea pe acest site. Poți modifica setările cookie, altfel considerăm că ești de acord să continui.Termeni de Utilizare si Ghidări